En dan zit je kleine meid al weer een jaar op school! Wij gebruiken al sinds de geboorte van dochterlief een verlanglijstje op lijstje.nl ideaal om er voor te zorgen dat je geen dubbele cadeautjes krijgt en ook dat de jarige precies krijgt wat hij/zij leuk zal vinden. Het is natuurlijk niet zo dat mensen verplicht zijn om zich aan dat lijstje te houden, maar handig is het wel als je zelf geen enkel idee hebt wat te moeten kopen. Hier wat inspiratie voor een cadeau meisje 5 jaar!

Eerste leesboeken als cadeau meisje 5 jaar

Voor een kleuter die interesse krijgt in lezen zijn eerste leesboeken ideaal om te krijgen tijdens hun vijfde verjaardag. Dus zet vooral wat AVI start boeken op het verlanglijstje voor 5 jarig meisje! Op StoerLeesVoer kun je veel boeken vinden en ook op AVI Start niveau. Onze dochter had zichzelf al leren lezen iets voor haar vijfde verjaardag, andere kinderen beginnen pas met lezen in groep 3. Zet er geen druk op, het komt vanzelf goed.

Spelletjes voor op het verlanglijstje vijf jaar

spelletjes voor meiden van 5 jaar

Het spelen van spelletjes is van onschatbare waarde voor meisjes van 5 jaar. Niet alleen is het een leuke en boeiende activiteit, maar het biedt ook talloze ontwikkelingsvoordelen. Door spelletjes te spelen leren meisjes belangrijke sociale vaardigheden zoals samenwerking, communicatie en het omgaan met winst en verlies. Daarnaast stimuleren spelletjes de cognitieve ontwikkeling door het verbeteren van probleemoplossend vermogen, geheugen en concentratie. Bovendien helpt het spelen van spelletjes bij het ontwikkelen van fijne motoriek en hand-oog coördinatie. Kortom, spelletjes spelen is niet alleen leuk, maar ook essentieel voor de algehele groei en ontwikkeling van meisjes op jonge leeftijd.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Concept kids

Kijk hier de blog over jeugdsentiment Happy Cubes

Kwartet als cadeau meisje 5 jaar

Er zijn verschillende versies van kwartet, versies voor beginnende lezers, maar ook kwartet met plaatjes. Een leuk gezelschapsspel wat ook ideaal is om mee te nemen op reis. Op deze leeftijd leren kinderen vaak op hun beurt wachten en om te gaan met winnen en verliezen. Kwartet is hier een ideaal spel als cadeau meisje 5 jaar.

Kijk hier voor de uitgebreide review van kwartet spellen.

Lichamelijk bewustzijn

De kindermassagekaarten zijn duidelijk geschikt voor kleuters en oudere leerlingen voor de basisschool en ik vind het super als ouders hier gebruik van maken voor hun kinderen. Niet alleen leren kinderen hun eigen lichaam op een speelse manier beter voelen, ook leren zij grenzen te accepteren van andere kinderen en ouders en hun eigen grenzen beter aan te geven.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Kindermassage kaarten

Van Halli Galli hadden we de simpele editie al met de clownen. Die hebben we al uren gespeeld, tijd voor de vervolgeditie met fruit. Ook deze editie hebben we het afgelopen jaar al tientallen keren gespeeld. Je moet wel tot 5 kunnen tellen! Maar dat kunnen de meeste 4 jarigen wel als ze hun verlanglijstje voor 5 jaar maken.

Creatief speelgoed als cadeau meisje 5 jaar

creatief speelgoed Ben jij op zoek naar een cadeau voor een meisje 5 jaar. Kado inspiratie nodig voor speelgoed, boeken voor meiden van 5 jaar? Dagje weg

Creatief speelgoed is altijd leuk om op een verlanglijstje voor 5 jarige te zetten. En ook om te krijgen dus!

Heb jij een echte eenhoorn fan in huis, of Gorgels Fan kijk dan ook deze blogs:

Leuke stickerboeken van Eenhoorns en My Little Pony, Playdoh van My Little Pony en gips van Eenhoorns. Ja een echt paardenmeisje al. Leuk is weer dat ze van de gipsmallen weer kleine kunstwerkjes maakte om weg te geven aan vriendinnen en familie die jarig waren afgelopen jaar. Zo wordt een cadeau die je krijgt weer een cadeau voor iemand anders.

Een paar jaar geleden was het een rage om touwfiguren te maken. En nog steeds, mijn dochter is al weer een paar jaar ouder, wordt het touw er geregeld bijgepakt om wat dingen te proberen.

Doeboeken

Met Dribbels grote doeboek komen jij en je kind de zomer wel door. Dit boek bevat 63 bladzijdes en staat boordevol leuke spelletjes om te doen. Sommige kunnen ze prima zelf doen, zoals het doolhof. En bij andere opdrachten is het handig als je even uitlegt wat ze moeten doen. Verder zijn er ook leuke kleurplaten met een klein verhaaltje. Erg leuk om samen voor te lezen. Kleuren, zoeken, cijfers schrijven, woordjes lezen, motorische oefeningen. Het komt allemaal voorbij in dit boek. Daarom een doeboek met een hoofdletter D. Perfect als cadeau meisje 5 jaar.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Dribbels grote doeboek

Maak dit boek is niet zomaar een doeboek wat je even doet. Nee dit is doe, denk, humor, plan en maak plezier boek! De opdrachten zijn zo onwijs variërend. Schrijf groene dingen op die je tegenkwam in de supermarkt, laat een aantal mensen een groene tekening maken, kleur en verstop de kikker en zoveel meer! Het is echt een geweldig boek waar je wel even zoet mee bent. Mijn dochter heeft het inmiddels ingepikt en samen vullen we telkens wat in. Ik ga het ook onthouden als cadeautip! Het is echt een leuk, origineel en vermakelijk boek en erg leuk voor op het verlanglijstje van 5 jarig meisje.

Lees hier de uitgebreide review van Hashimals huisdieren

Spelen met klei

Gummy fun, wat is dat nu weer? Gummy klei ken je waarschijnlijk onder andere namen, zoals bijvoorbeeld air klei, putty, lichtgewicht klei of foam klei. In dit boek ‘Gummy fun’ staan heel veel creatieve projecten, om zelf met gummy klei te maken.
Zo kun je heerlijk creatief met je kinderen aan de slag!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Maak je eigen klei

Maak kennis met eenhoorn Tootie, de hilarische Play-Doh-ijsmaker die niets liever doet dan gekke Play-Doh-ijsjes draaien en daar ook nog eens gekke geluidjes bij maakt. maar andere sets van Play Doh zijn natuurlijk ook altijd leuk!

Glitters

Er is voor ieder wat wils in het assortiment van Glitza. Verspreid de liefde met het ‘Little Love’ pakket met een verzameling aan hartjes. Eerder fan van strikjes of vlindertjes? Dan zijn de ‘Cutie Bow’ en ‘Sweet Butterfly’ pakketten op je lijf geschreven (of gekleefd)! Bij deze pakketten heb je de keuze tussen twee versies: 50 of 80 ontwerpen. Een super leuk cadeau meisje 5 jaar.

SES gieten en schilderen is erg leuk op het verlanglijstje voor 5 jarig meisje. Een perfecte activiteit voor een regenachtige dag of gewoon even als kleine activiteit tussendoor. 

Slijm!

Ga aan de slag met slijm maken! Met boeken waar recepten in staan. Een ultiem cadeau voor slijmfans!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Zelf slijm maken

Creatief bouwspeelgoed

creatief bouwspeelgoed Ben jij op zoek naar een cadeau voor een meisje 5 jaar. Kado inspiratie nodig voor speelgoed, boeken voor meiden van 5 jaar? Dagje weg

Creatief bouwspeelgoed is net even meer. Je kan er mee de lucht in, iets aan elkaar zetten en perfect voor op het verlanglijstje voor 5 jarig meisje! Kijk hier voor een overzicht van allerlei bouwspeelgoed voor jongens en meisjes!

aquabeads

Spelen met Aquabeads is te vergelijken met iets maken met strijkkralen. Je legt een figuurtje na op een speciaal legbord. Nu zijn het alleen geen kraaltjes, maar kleine balletjes. En dan komt het mooie: als het af is: spuit je er water overheen, en de balletjes gaan aan elkaar vastplakken. Echt een leuk cadeau meisje 5 jaar!

Wat de Safari Box van Aquabeads zo enorm leuk maakt is dat er 10 parelstandaarden inzitten. Hiermee kan je diertje echt staan! Op het bijgeleverde speelveld kan je safari avontuur beginnen met je gemaakte creaties! Niet alleen plezier tijdens het maken, maar daarna ook mee te spelen. Je moet natuurlijk wel even wachten tot je werkjes goed droog zijn.

De parelstandaarden zijn helaas niet los te koop en zitten voorzover ik kan zien alleen in de Safari Box. Dus een mooie set om mee te beginnen en daarna om uitbreidingen te vragen voor het verjaardagsfeestje, schoencadeau onder de kerstboom of andere gelegenheden.

Kijk hier voor de uitgebreide reviews van Aquabeads van Kelly en Ellen en over de safari box.

Kijk hier voor de review van clicformers

Pixelart

De BiOBUDDi Pixel en Create sets! Ook hiermee kun je heerlijk creatief bezig zijn. Ellen schreef al eerder een blog over dit merk van Nederlandse bodem. Maar wij hadden hier nog nooit van gehoord en waren hier dan ook erg benieuwd naar!

bouwblokken als cadeau meisje 5 jaar

Is jouw kind ook zo dol op spelletjes, bouwen en buurman & buurman? Dan is de Buurman & Buurman blokkentoren van Just Games echt een geschikt cadeau. Met de geel en rode blokken maken we kunstwerkjes. De bijgeleverde dobbelsteen maakt het extra spannend! Redden we het tot het einde of stort de toren tussentijds in? En nee mama, als er één steentje afvalt, dat telt niet. Dat is niet instorten. He buur? A je to!

LaQ bestaat uit 7 verschillende bouwstenen. La Kjoe zoals  je het uitspreekt wordt in Japan gemaakt en is constructiespeelgoed met een zeer hoog educatieve waarde. De Q schrijf je in Japan als kyuu en betekend ronde vorm. En dat komt omdat je met LaQ bouwstenen ook ronde vormen kunt bouwen zoals de ingewikkelde cylinder hierboven laat zien.

Hier vind je de review van magformers

Veel mensen dat Lego pas geschikt is vanaf 5 a 6 jaar. Maar wist je dat er speciale speelsets zijn die al vanaf 4 jaar leuk zijn?! Ook leuk als cadeau meisje 5 jaar om te krijgen.

Strijken maar op de verlanglijst voor 5 jarig meisje

Strijkkralen vervelen nooit! 5 jaar is de leeftijd dat kinderen niet meer zomaar alles op de grond spelen en de concentratieboog hebben om hun strijkkralen werkje echt af te krijgen. Dus twijfel niet en zet dit op het verlanglijstje voor 5 jarig meisje! Ze zijn er met glitters, glow in the dark en grote voorraadsets.

Educatief speelgoed cadeau meisje 5 jaar

educatief speelgoed 5 jarige meiden Ben jij op zoek naar een cadeau voor een meisje 5 jaar. Kado inspiratie nodig voor speelgoed, boeken voor meiden van 5 jaar? Dagje weg

Loco Mini is het meest gebruikte educatiemateriaal wat zowel op school als thuis gebruikt wordt. Wij hebben veel boekjes en het is leuk om af te wisselen. Een leuke afwisseling op je verlanglijst voor 5 jarige! Wel handig om dan even te vermelden of je de doos al hebt 😉

De nieuwe Super DOC, met zijn grote heldere ogen, laat kinderen kennismaken met de basisprincipes van codering.

Lees hier de uitgebreide review van de tekenrobot Bubble

Een leesboek en een doeboek in 1 is Lillicorn, maar eigenlijk nog veel meer. Met de leerzame avonturen in WooWoo land kunnen kinderen namelijk werken aan hun STEM vaardigheden.

Schooltje spelen

De Sesamstraat ABC & 123 puzzel! Het zijn telkens 2 stukken bij elkaar. Eentje met een plaatje (van 2 nerdy bananen met een bril en vlinderdas, bijvoorbeeld, love it!), en dan de andere met het aantal of de eerste letter, en het bijbehorende woord. Simpel en duidelijk. De kleuren en plaatjes zijn vrolijk, zoals we van Sesamstraat gewend zijn.

  • Kijk hier voor de uitgebreide review van Sesamstraat ABC
  • Hier in huis werd schooltje spelen met Rompompom heel vaak gespeeld. Helaas is het spel wat ik zie niet meer beschikbaar bij Zwijsen en Bol. Maar wellicht vind je het spel nog ergens anders. Gelukkig is er nog veel meer leuks van Rompompom als cadeau meisje 5 jaar.
  • Kijk hier voor de uitgebreide review van Schooltje spelen Rompompom
  • De schrijfkaarten zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar die interesse hebben om zelf te gaan schrijven. Ik raad je echter af om dit aan kinderen te geven die hier nog niet de behoefte aan hebben. Laat ze dan gewoon lekker spelen en kleuren. Schrijven komt vanzelf wel! Daar wordt op school genoeg aandacht aan besteedt.
  • Kijk hier voor de uitgebreide review van Woezel en Pip schrijfkaarten

De wereld van Tiptoi als cadeau meisje 5 jaar

Wat als je kind al eerder toe is aan letters leren dan op school wordt aangeboden? Dan ga je kijken naar een oplossing hiervoor natuurlijk. En wat super leuk dat het favoriete TipToi van Ravensburger dan uitkomt met een Leer spel avontuur, om met TipToi eerste letters leren mogelijk te maken op de juiste manier! Tiptoi is perfect voor op de verlanglijst voor 5 jarig meisje.

Wat als je kind al eerder toe is om Engels te leren. Dan ga je kijken naar een oplossing hiervoor natuurlijk. TipToi Wij leren Engels is voor onze dochter een grote uitkomst om op een speelse manier meer Engels te leren dan ze op televisie leert van Dora. Perfect voor op het verlanglijst voor 5 jarig meisje!
In de doos van Tiptoi mijn grote Wereldatlas zit ook een grote wereldkaart waar je aparte geluidsbestanden voor kunt downloaden. Het verbaast mij nog steeds maar ja zelfs op deze flinterdunne poster zit technologie verborgen waar je met de TipToi stift heel veel kennis kunt toveren. Zo voelt het toch een beetje voor mij hoor dat toveren met techniek!

Kinderen van 5 jaar zijn dol op alles over de boerderij. Dus naast alle uitstapjes willen ze ook spelenderwijs thuis en in de auto veel over het leven op de boerderij leren. Met dit interactieve leersysteem van Ravensburger kan dat gelukkig! Want ik weet er niet zo heel veel van als stadse. TipToi op de boerderij

Speelgoed om gewoon mee te spelen

Ja dan heb je nog een categorie speelgoed om gewoon mee te spelen. Dat kan in de vorm van een rollenspel natuurlijk, maar ook gewoon leuk voor losse momenten als cadeau voor een meisje 5 jaar.

Stel je een wereld voor waar paarden machtige krachten hebben. De paarden hebben wat weg van My Little Pony’s, maar dan vele malen mooier! In de verpakking zie je het huis van het Ekinia paard al. Maar van binnen zitten nog meer verrassingen!

Kijk hier voor de review van Ekinia Magisch paard

Stel je voor je hebt een dagboek. Maar je kleine broertje of zusje of misschien wel grotere zus of broer weten hem steeds te vinden. Pakken hem af, kliederen erin of lezen stiekem je geheimen. Verschrikkelijk! Met de Frozen 2 KidiSecrets van VTech is dat verleden tijd. Er zit namelijk een dubbel slot op! Ten eerste moet je je wachtwoord inspreken en dan moet je ook nog eens een code invoeren om het magische dagboek te laten openen. Zelfs je vriendinnen kunnen er niet zomaar mee spelen. Het perfecte geheime speelgoed voor op de verlanglijst voor 5 jarig meisje.

Kijk hier voor de review van Frozen II Kidi Secrets

Muzikaal speelgoed op verlanglijst voor 5 jarig meisje

muzikaal cadeau Ben jij op zoek naar een cadeau voor een meisje 5 jaar. Kado inspiratie nodig voor speelgoed, boeken voor meiden van 5 jaar? Dagje weg

Kleuters zijn dol op muziek. De laatste cd’s van Kinderen voor Kinderen en K3 stonden dan ook op haar verlanglijstje. De Frozen cd was bonus. De cd’s gebruik ik thuis of onderweg in de auto. Maar we hebben ook alle cd’s op haar MP3 speler gezet. Ideaal voor lange autoritten en op vakantie.

Rollenspel en accessoires

Ben jij op zoek naar een cadeau voor een meisje 5 jaar. Kado inspiratie nodig voor speelgoed, boeken voor meiden van 5 jaar? Dagje weg

Iets wat niet op haar verlanglijst voor 5 de verjaardag stond, maar wel gekregen waren leuke sieraden, diademen en een schattig jurkje. Dat jurkje en de sieraden en diadeem draagt ze nu nog steeds regelmatig! Zo zie je maar weer dat een verlanglijstje een richtlijn is en geen harde eis! Andere cadeaus zijn ook super leuk. Kinderen zitten in deze fase ook nog volop in hun rollenspel, willen verkleden, spelen met speelgoed wat goed is voor de verbeelding.

Kijk hier voor leuke blogs met verkleedspullen en een heus verkleedspel!  

Er zijn heel veel kinderen die de nagellak letterlijk van hun nagels afsnoepen dat is natuurlijk ook niet echt fijn als ze te vaak nagellak op krijgen. De meeste soorten nagellak bevatten oplosmiddelen en alcohol en zijn niet geschikt voor kinderen. Zo komen er chemicaliën vrij wanneer een kind op zijn of haar vingers sabbelt. Deze stoffen zijn trouwens niet alleen giftig voor kinderen maar ook voor volwassenen. Maar er is ook kindvriendelijke nagellak voor op de verlanglijst voor 5 jarig meisje!

Kijk hier voor een uitgebreide review over Kindvriendelijke nagellak

Lees hier de uitbreide review van NaNaNa Surprise nagellak

Poppen als cadeau meisje 5 jaar

De wereld van BABY born wordt groter en groter. In het nieuwe interactieve bedje wordt BABY born heerlijk wakker. In de volledig uitgeruste badkamer voor de baby staat alles klaar om fris aan de dag te beginnen: een lekker gevuld badje, potjes crème, tandenborstel, washandjes en shampoo. Hup, tijd om een outfit uit te zoeken! In een coole “leren” jasje, hippe legging en een mooi paar sneakers, is BABY born klaar om op de scooter met helm de stad in te gaan!

Kijk hier voor de Baby Born artikelen:

Kijkt jouw kind Gabby’s poppenhuis? Er is nu zelfs een echt poppenhuis om mee te spelen met verschillende uitbreidingen. Interactief en echt leuk aldus de dochters van Selena! Lees hier hun review!

Super schattig is deze speelset van Sylvanian families. De poppen hebben een zacht vachtje en staan garant voor uren speelplezier!

Playmobil is vanaf 5 jaar echt super leuk om te krijgen. Kinderen zitten vol in hun fantasiespel en er zijn heel veel series uitgebracht ondertussen die soms ook al weer helemaal vernieuwd zijn of met extra uitbreidingen.

Kijk hier voor uitgebreide blogs over Playmobil Zee, en wintervakantie in de sneeuw.

L.O.L. Surprise als cadeau meisje 5 jaar

LOL Surprise verlanglijstje

De wereld van L.O.L. Surprise is groot en elk seizoen worden er weer nieuwe producten op de markt gebracht. Niet zo gek dat MGA Entertainment een grote marktleider is en dat deze LOL poppen bij veel kinderen thuis te vinden zijn en op vele verlanglijstjes staan.
Een L.O.L. Surprise verpakking zorgt voor veel uitpakplezier en daarna ook om mee te spelen. Er zijn ook tal van allerlei ander speelgoed en accessoires wat van MGA Entertainment is en er zullen vast meiden zijn die hun hele kamer hebben omgetoverd tot een L.O.L. Surprise kamer.

Hier een paar van onze favoriete producten en reviews!

en ook van Na Na Na Surprise

en ook van Rainbow High

Buitenspelen verlanglijst voor 5 jarig meisje

buitenspelen 5 jarige meiden

Alleen buitenspelen mag meestal nog niet als je 5 jaar bent, tenzij je mee mag met oudere broers of zussen. Maar je kan ook prima in de tuin of balkon spelen of voor de deur onder toeziend oog. Buitenspeelgoed is dan ook perfect als cadeau voor meisje van 5 jaar. Buitenspelen is goed en remt de ontwikkeling van bijziendheid!

Stoepkrijt is zo leuk! Maak een regenboog, een hinkelbaan, een ingewikkeld parcours of vermaal het en maak stoepkrijt verf. Altijd een hit!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Stoepkrijt van Crayola

De estafette doos van Outdoor play bevat tevens een gave start en finish lijn met vlaggetjes die ik op de familiedag dit jaar ga inzetten voor het met echte eieren op een lepel lopen. Zo is dit buitenspeelgoed ook geschikt voor de hele familie! maar er zijn nog veel meer sets.

Kijk hier voor de uitgebreide review van outdoor play

Rolschaatsen of Inline Skates, waar gaat jouw meisje voor? Hier begonnen wij met rolschaatsen en kreeg ze toen ze 7 was inline skates. Maar het buurmeisje kreeg toen ze 5 was inline skates. Zoveel mogelijkheden, maar speelgoed met wielen blijft leuk op de verlanglijst voor 5 jarig meisje!

En een skippybal is natuurlijk ook geweldig! En van die loopklossen vallen ook vaak nog in de smaak.

Kijk in onze overzichtsblog voor alle uitjes in Nederland met kinderen

Spelcomputer op de verlanglijst

Is jouw kind al toe aan gamen op een spelcomputer?
De Nintendo Switch is hier favoriet in huis. En er zijn al spellen met PEG 3, wat wil zeggen dat ze voor kinderen vanaf 3 jaar geschikt zijn. In mijn mening is 5 jaar vroeg genoeg om hiermee te beginnen.

Lees hier alles over de Nintendo Switch

PEG 3

Lees meer over de productserie van Bigben party en de wekkers voor kinderen

Inspiratie voor kinderfeestjes

Pin je onderstaande foto?

Ben jij op zoek naar een cadeau voor een meisje 5 jaar. Kado inspiratie nodig voor speelgoed, boeken voor meiden van 5 jaar? Dagje weg

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.