Skip to Content

Safari Park Jr. – een smartgame voor jonge kinderen

Heb je jonge kinderen of ben je kleuterjuf? Lees dan zeker deze blog, want ik heb nu een nieuw spelletje ontdekt, wat ik in elke klas zou aanraden! Safari Park Jr. is een nieuwe smartgame, speciaal voor jonge kinderen. En dit spel is zo leerzaam én leuk, dat het echt een aanrader is. Het is zelfs genomineerd voor speelgoed van het jaar 2023!

Safari Park Jr.

Ga op fotosafari met Safari Park Jr.

Krijg jij de dieren in de perfecte fotopositie? 3, 2, 1, smile! Deze safaridieren poseren graag voor jouw camera! Krijg jij de dieren in de perfecte fotopositie? Vergeet niet dat de leeuw niet van water houdt, de olifant niet over de rotsen kan klimmen en giraffen te groot zijn om onder de bomen te wandelen. 
In Safari Park Jr. kunnen kinderen spelenderwijs met heel veel dingen oefenen én gewoon lekker spelen!

Safari Park Jr.

Een aantrekkelijk spel voor jonge kinderen

Als juf ben ik altijd ontzettend enthousiast over Smart Games. In mijn klas worden ze dan ook veel gespeeld. Voor de kinderen die net wat meer uitdaging kunnen gebruiken is dit een mooie aanvulling op het materiaal dat we al in de klas hebben. Maar eigenlijk pakken alle kinderen ze graag uit de kast, want deze spellen zijn gewoon ontzettend aantrekkelijk qua vormgeving.
En dat is ook zo bij Safari Park Jr. Toen dit spel hier thuis binnen kwam, kon ik de dichte doos nog net op tijd op de foto zetten…. Maar dat snap ik ook wel, want ook ikzelf wilde het liefst meteen met het spelletje aan de slag gaan. Ik weet dus zeker dat dit spel in mijn kleuterklas straks echt een succes gaat worden!

smartgames

Safari Park Jr. is leerzaam en leuk

Wat mij het meest aansprak aan Safari Park Jr., is dat het al geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar. En eigenlijk kunnen jongere kinderen er ook al mee aan de slag, want dan kunnen ze het spel gewoon als speelgoed gebruiken. Het is namelijk ook een soort vormenstoof, waarbij de kinderen die figuren bij de goede vorm erin moeten steken. De opdrachtkaartjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Die beginnen eenvoudig, maar worden steeds moeilijker.

Je oefent bij dit spel* verschillende vaardigheden zoals de concepten zoals links, rechts, op, onder en achter. Ook de vormen komen aan bod. Maar wat nog interessanter is, is het bepalen van een gezichtspunt. De kinderen moeten namelijk bepalen vanuit welke hoek de foto gemaakt is, en de dieren dan op de goede plek zetten. Dat is een vaardigheid die heel nuttig is voor de rekenontwikkeling, en die met weinig andere materialen goed geoefend kan worden. Daarom is Safari Park Jr. zeker wel een tip voor in de kleuterklas.

Het enige wat ik soms wel jammer vind bij Smart Games, is dat het vooral voor thuisgebruik gemaakt lijkt te zijn. Het lijkt me tof om eens mee te denken met een uitgever van zulke spellen, hoe je dit soort spellen meer geschikt maakt om in te zetten in de klas. De doos is nu bijvoorbeeld van karton, met flappen die je goed moet vouwen. Dat is in de klas meestal geen lang leven beschoren. En bij dit spel zitten bijvoorbeeld ook losse kaartjes. Maar ik ga er gewoon een handige bak voor zoeken, zodat de losse onderdelen gemakkelijk opgeruimd kunnen worden. Want het spel Safari Park Jr. is zeker een aanrader voor in de klas!

Giraf op safari

Lees ook deze recensies van SmartGames op MamaScrapelle

Kende jij Safari Park Jr. al?

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.