Skip to Content

Gastblogger MamaScrapelle

De blogs op MamaScrapelle worden niet alleen door mij geschreven, maar ook zo nu en dan door een gastblogger. Hieronder stelt het blogteam jullie uitgebreid voor. Toch altijd leuk om wat meer te weten te komen van al die powervrouwen achter de schermen. Samen zorgen we voor een flinke portie moederschap en expertise met jonge kinderen. Moeders, leerkrachten, pedagogische professionals en orthopedagogen. Genoeg kennis in huis om samen met deze gastbloggers jou te helpen bij vragen die je hebt en je te inspireren voor het ouderschap.

Selena gastblogger van MamaScrapelle

selena
gastblogger Selena

Hoi, ik ben Selena en geboren in het meest belezen jaar wat er bestaat in de boekenwereld. Mijn dochters zijn geboren in 2014 en mijn andere dochter in 2019. Beide in februari, dus dit is een gezellige feestmaand in ons huis. 

Met de geboorte van mijn oudste dochter is ook mijn website en blog geboren, Good Mood Mama genaamd. Hier deel ik graag happy vibes voor een good mood. Ik noem mezelf een bewuste mama. Bewust omdat ik soms juist wel voor iets kies, of juist niet. Duurzaam en groen is mooi, maar een goede guilty pleasure is lekker op zijn tijd. Ik zoek dan ook de balans in alles.

Pedagogisch professional 

De term pedagogisch professional vind ik passender voor mijn werkervaring op de BSO en KDV. Als pedagogisch medewerkers bezitten wij namelijk veel kennis en ervaring. Er wordt eigen initiatief verwacht en we zijn constant in ontwikkeling met onze kennis en kunde. Ik ben dan ook voorstander om de term medewerker te vervangen voor professional.

Een opleiding voor kindercoach ben ik gestart maar dit staat nu even op een lager vuurtje. Op het moment zit ik in een re-integratie traject en ben ik aan het ontdekken of ik mijn huidige werk blijf doen of dat ik een andere weg ga inslaan. Mijn kennis en passie in het werken met kinderen is wel iets wat voor me spreekt. Maar tegelijk heb ik ook een grote interesse voor social media content maken, digitale marketing, fotografie, pr en dit alles samen laten komen.

Naast mijn blog en werk heb ik 1001 interesses. En wat fijn is het dat dit allemaal samenkomt op Good Mood Mama, Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik mag me inmiddels mede-eigenaar noemen van StoerLeesVoer en vast onderdeel van het Mamascrapelle team. Hier deel ik blogs met uiteenlopende onderwerpen. Reviews, recepten, lifestyle, mama, gezondheid en wat er maar in mijn hoofd zit. Met z’n allen maken we Mamascrapelle tot een levendige, enthousiaste lifestyle blog. Veel leesplezier!

Kelly

gastblogger Kelly
gastblogger Kelly

Ik ben Kelly en ik ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen.

Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet!
Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjesknutselen, uitstapjes, films, uit eten gaan en weekendjes weg. Naast een uitpuilende boekenkast hebben we dus ook een uitpuilende spelletjes- en knutselkast.

We hebben een abonnement op de Efteling, en gaan daar dus na schooltijd regelmatig ‘even’ langs. Maar ook in andere pretparken en dierentuinen zijn we graag te vinden. We zijn namelijk echte pretparkliefhebbers! Ik houd ervan om leuke koopjes te scoren, dus heb altijd een goed gevulde voorraadkast en kan erg genieten van leuke aanbiedingen of speciale kortingssites of apps.
Met veel plezier ben ik gastblogger voor Mamascrapelle en StoerLeesVoer.  

Lianne

lianne

Mijn naam is Lianne en ik ben 40 jaar oud. Ik ben moeder van 3 hele lieve jongens, die graag actief bezig zijn en een hele brede interesse hebben. En ook wat aan de (hoog)gevoelige kant zijn, dus dat maakt de opvoeding soms behoorlijk uitdagend. Maar ook heel bijzonder en fijn om ze daarin te kunnen begeleiden.  Ik ben opgeleid als orthopedagoog en heb lange tijd in de jeugdhulpverlening gewerkt. Sinds juni 2020 heb ik mijn baan opgezegd. Mijn werk is altijd ontzettend waardevol geweest en heeft me veel gebracht, maar toch heb ik besloten dat ik een switch wil maken. Ook gericht op kinderen en hun ontwikkeling, maar dan op een andere manier.

Schrijven heb ik altijd leuk gevonden. Tot nu toe vooral in de vorm van analyses over kinderen en hun soms hele complexe of verdrietige situatie. Maar het is ook leuk om over minder zware onderwerpen te schrijven. Kinderboeken, maar ook uitstapjes, opvoeding, lifestyle en gezondheid. En dat gecombineerd met een beetje kennis over kinderen in verschillende ontwikkelingsfases, en met verschillende vraagstukken die in zo’n fase kunnen spelen.

Mijn eigen hobby’s en bezigheden; ik hou van yoga, lezen, inrichting, fotografie en strandwandelingen. Guilty Pleasures: het Britse koningshuis, Britse series en Britse humor. Motorrijden en een tattoo staan nog op de bucketlist, naast een mooie verre reis met het gezin. Groot fan van mindfulness en duurzaamheid, maar het blijft een zoektocht hoe dit toe te passen in een druk gezinsleven.

Ook al heb ik er lang genoeg voor gestudeerd, ook ik zit af en toe (letterlijk) met mijn handen in het haar mijzelf af te vragen hoe ik de dag doorkom, of wat ik moet met jongens die Enzo Knol en Fortnite toch echt veel interessanter vinden dan lezen of uitstapjes.

Dus ik lees en onderzoek graag alles wat met deze uitdagingen te maken heeft, en deel dit graag als gastblogger met de lezers op MamaScrapelle!

Anouk

anouk

Hoi ik ben Anouk. Samen met mijn toffe zoon Mels van 11 jaar woon ik in Zwolle. Ik ben net 40 geworden (beetje au), en ik werk als projectleider in de gehandicaptenzorg. 

Ik hou enorm van lezen en schrijven en ik lees alles wat los en vast zit: de de ereader is mijn beste vriend. De afgelopen jaren heb ik veel blogs geschreven over reizen en dagjes weg met kinderen. Dat vind ik nog steeds leuk, maar voor mamascrapelle en stoerleesvoer is het juist leuk om ook over andere dingen en natuurlijk boeken te schrijven. Daarnaast schrijf ik mee aan het lokale nieuws in de wijk waar ik woon. En soms valt de schrijfhobby samen met werk, want dan mag ik mensen interviewen voor een ouderenzorg organisatie. Ik spreek dan clienten, vrijwilligers of medewerkers en schrijf dan artikelen voor de nieuwsbrief of een magazine. 

Naast het schrijven en boeken verslinden probeer ik natuurlijk ook nog een beetje sportief te doen: hardlopen en veel wandelen. En het allerleukste: op pad gaan met mijn zoon, of vriendinnen en familie: lekker naar het terras, uiteten, een museum of naar de film. 

Elles

gastblogger elles
gastblogger Elles

Ik ben Elles. Ik heb twee kinderen, een zoon van 15 en een dochter van 10. Voor mijn werk richt ik mij vooral op de samenleving en de verbinding tussen mensen. Sinds kort ook personal coach. In mijn vrije tijd zing ik. Af en toe treed ik ook op voor publiek. Daarnaast ben ik dol op koken. Kijk ook graag in receptenboeken. Ik streef een gezonde levensstijl na, maar mayonaise met frietjes vind ik te lekker om te laten staan. Als kind was ik al dol op lezen en films kijken. Prentenboeken vind ik vaak prachtig door mooie illustraties. Om die reden kijk ik ook graag naar animatie of tekenfilms..

Fantasie is mooi. Dat krijgen we als kind mee en daarmee wordt onze creativiteit aangeboord. Iets wat ik zo mooi vind dat ik het bij mijn kinderen stimuleer. Ik merk dat het dan bij mij ook niet verloren gaat. Ik blijf mij graag verwonderen. Sinds dit jaar schrijf ik regelmatig als gastblogger op de website van MamaScrapelle. Ik vind het leuk om jullie te laten weten of een boek, film of evenement leuk is. Probeer me dan ook in te leven in wat jullie als lezers zouden willen weten. Daardoor merk ik dat ik het ook leuk vind om te schrijven.

Ik blijf schrijven over kinderboeken, films en evenementen. Ik heb een druk leven, zoals de meeste mensen. We kunnen elkaar helpen met tips. Daarom zal ik de komende tijd regelmatig een blog schrijven over structuur bieden in een druk leven, zoals snel een gezonde maaltijd maken.

Jolien

jolien gastblogger

Hoi ik ben Jolien getrouwd en samen met mijn man hebben wij een heerlijke eigenwijze dochter. Ik werk als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. Hier werk ik met kinderen van 0 tot 4 jaar. Ik vind het prachtig om te zien hoe deze kinderen zich ontwikkelen en hier deelgenoot van te mogen zijn.

Van jongs af aan lees en schrijf ik al graag. Toen had ik al een grote voorkeur voor Fantasy verhalen en deze voorkeur is altijd gebleven. Als kind schreef ik vaak gedichtjes en korte verhalen. Inmiddels tien jaar geleden heb ik twee boeken geschreven en laten uitgeven via een Printing on Demand uitgever. Sinds kort combineer ik deze twee hobby’s en schrijf ik met veel plezier blogs voor StoerLeesVoer. En nu dan ook als gastblogger voor MamaScrapelle!

Daarnaast ben ik graag creatief bezig. Pinterest is dan ook een grote inspiratie bron om vervolgens lekker samen te knutselen met mijn dochter. Ook in mijn werk bedenk ik regelmatig thema gerichte knutselwerkjes. Een jaar geleden ben ik erachter gekomen dat ik kan tekenen. Dit was een fijne verassing, want ik wil graag zelf illustraties maken bij alle verhaaltjes die ik in mijn hoofd heb.

Verder ben ik stiekem een enorme huismus. Ik vind het heerlijk gezelschapsspelletje te spelen met mijn dochter. Ook geniet ik ervan om lekker samen met mijn gezin tapas eten. Of gewoon met een dekentje op de bank naar een leuke serie te kijken.

Noëlle:

noelle gastbloggers

Hallo allemaal. Bij deze zal ik me even voorstellen; ik ben Noëlle. Getrouwd en moeder van twee zoons. Ik ben geboren en nog steeds woonachtig in Amsterdam.
Mijn baan als floormanager bij Douglas heb ik opgezegd toen ik kinderen kreeg. Wel ben ik toen de kinderen groter werden weer aan het werk gegaan in de ouderenzorg en als kinderoppas. Ik ben nu mantelzorger en recenseer boeken voor verschillende uitgeverijen en voor de website www.stoerleesvoer.nl

Boekverslinder

Mijn allerliefste bezigheid is lezen. Ik verslind boeken in het tempo van een boekenwurm en deel mijn mening in de vorm van een recensie dan op de websites van uitgeverijen. Zelf heb ik ook een boekenblog waar de recensies op terug te lezen zijn: www.deleestrein.blogspot.nl . Sinds 12 jaar leid ik ook een leesclub, met nog steeds dezelfde leden. We delen dan ook niet alleen veel verhalen uit boeken maar ook al ons lief en leed komt voorbij. Ons motto is daarom dan ook: ‘’What happens in the bookclub, stays in the bookclub.’’

Geen saaie muts

Ook koken/bakken, journaling, en scrapbooking, puzzelen en haken doe ik met veel plezier. Zo klink ik misschien een beetje als een saaie muts, die alleen maar binnen ziet, maar niets is minder waar. Mede door de jongens ben ik ook geregeld op een sportveld te vinden. Intussen ben ik vrijwillig assistent-coach basketbal geworden. Maar ook wandelen en gezellig een terrasje opzoeken of uit eten gaan doe ik met veel plezier.
Een saai leven leid ik dus niet en mijn ideeën en ervaringen wissel ik dan ook graag uit met anderen. Daarom is het een feestje ook voor MamaScrapelle te mogen gastbloggen.

Kimberley onze nieuwste gastblogger

Kimberley

Hoi, Ik ben Kimberley en ben 25 jaartjes jong. Samen met mijn verloofde woon ik in Rotterdam en vanaf september 2023 stappen we samen het huwelijksbootje in. Een meisjesdroom die eindelijk mag uitkomen!

Doordeweeks ben ik werkzaam in het onderwijs. De afgelopen 2 jaar voor groep 6 gestaan en het komende jaar weer een groep in de bovenbouw. Tevens ben ik ook bevoegd om gymlessen te geven aan de gehele basisschool. Wat ik met heel veel plezier doe. De reactie van de kinderen wanneer ik een salto spring blijft altijd mooi.

Op de zaterdagochtend ben ik leiding op de waterscouting van de waterwelpen, 7-10/11 jaar zijn. En ‘s middags ben ik zelf aan het zeilen en gezellig samen zijn met vrienden. De rest van het weekend is ingevuld met spontane acties, spellen spelen of een rustig dagje in de tuin.

Naast het onderwijs en de scouting heb ik nog 2 hobby’s waar ik nu ook over mag schrijven en delen met jullie als gastblogger. Ik kan heerlijk wegduiken in een boek of een gehele dag spellen spelen met vrienden of familie. Voor een goed boek of potje Catan mag je mij altijd wakker maken.

Gastbloggers gezocht

Ik ben op zoek naar (vaste) gastbloggers om het team gastbloggers aan te sterken op MamaScrapelle! We zijn met name nog op zoek naar creatieve ondersteuning!

Ken jij / ben jij / heb jij / vind jij:
– Iemand die leuke teksten kan schrijven
– Heel creatief bent en leuke knutsels verzint met kinderen?
– Kinderen in de leeftijd van 0 – 18 jaar ( of werk je er mee)
– Woonachtig in Nederland
– Het leuk om tegen vergoeding opdrachten te krijgen om over een onderwerp te schrijven die past bij de blog van MamaScrapelle

Dan ontvang ik graag een mail met je motivatie!
ellen@mamascrapelle.nl

Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.