Korting en gratis producten: een blog met de beste tips!

Qua korting ben ik een echte Hollander…. Ik kan enorm genieten van koopjes, leuke korting en gratis producten. Een flinke tijd geleden zag ik ooit voor het eerst het televisieprogramma ‘Extreme couponing’. Toen ik dat zag, vond ik het bijna zonde dat ik niet in Amerika woon, daar kun je door goed op te letten enorm besparen op je boodschappen. I love korting! Maar ook hier in Nederland kun je flink besparen op je dagelijkse boodschappen, kleding en nog veel meer. Hieronder mijn beste tips voor korting, gratis producten en nog veel meer!

Korting en gratis producten: hoe dan?

korting en gratis producten

Het allerleukste is het natuurlijk als je gratis producten kunt krijgen! Als je via Google zoekt op ‘geld terug acties’ kom je meestal meteen op verschillende pagina’s waar ze de actuele lopende acties op een rijtje hebben gezet.
Zelf heb ik laatst bijvoorbeeld gratis een pak Lassie rijst en een zak Maggi soep kunnen halen.
Je moet dan zelf het product betalen, de kassabon goed bewaren en een foto hiervan insturen via een speciale actiepagina.

Ook zijn hier speciale apps voor. ‘Scoupy’ is waarschijnlijk de meest bekende app. Via deze app kun je producten met korting aanschaffen, en een enkele keer zelfs gratis.
Ook de app ‘Eurosparen’ is erg fijn. Je kunt via deze app de kortingscodes van bijvoorbeeld de pakken Optimel en Campina sparen voor leuke kortingen, maar er staan vaak ook enkele leuke geld terug acties in, zodat je gratis producten ontvangt. Op dit moment staan er geen geld terug acties via Eurosparen online, maar er komen zeer regelmatig nieuwe acties!

Korting of gratis producten door te reviewen

Via bepaalde sites kun je jezelf ook opgeven om producten te reviewen. Je kunt je dan voor bepaalde producten opgeven en zo kans maken om met korting en gratis producten te ontvangen. In ruil voor korting of gratis producten vul je bijvoorbeeld een vragenlijst in of schrijf je een review.
Bekende sites hiervoor zijn ‘Het Testpanel’, ‘The Insiders’ en ‘Freeviews’. Kijk eens op een website als testnugratis. Hier worden regelmatig gratis samples en proefmonsters om te testen verstrekt. Voorbeelden hiervan zijn parfumsamples, honden- en kattenvoeding, verzorgingsproducten, enz.

Goedkoop boodschappen doen: korting en gratis producten

Het is natuurlijk fantastisch als je geld kunt besparen op je dagelijkse boodschappen! Ik heb altijd een goed gevulde voorraadkast, want als onze favoriete producten in de aanbieding zijn, dan sla ik deze in. Veel producten koop ik nooit meer voor de gewone prijs, maar deze producten koop ik altijd met korting, omdat deze regelmatig in de aanbieding zijn. Dit zijn dan bijvoorbeeld producten zoals pasta, rijst, sauzen en soepen, vaatwastabletten en wcpapier. Maar ook drogisterij artikelen, zoals shampoo, badschuim, tissues en wasmiddel haal ik regelmatig met korting en gratis producten.

Wel moet je er goed op letten of een product wel echt voordelig is. Ik sla meestal mijn slag bij de Hamsterweken of soortgelijke acties van andere supermarkten. Vooral acties waarbij je minstens 50% korting krijgt (1+1 gratis acties) zijn interessant als het om besparen gaat.
Ook hebben drogisterijen vaak van dit soort acties. Soms krijg je een naast korting ook nog een gratis product. Vorig jaar kreeg je bij aanschaf van 2 actieproducten een kaartje voor een pretpark. Door die actie hebben we toen voordelig onze voorraadkast gevuld én zijn we gratis naar 3 pretparken geweest!

Uit eten of dagjes weg met korting

Op dagjes weg en uit eten gaan kun je ook flink besparen. De bekendste site hiervoor is waarschijnlijk Social Deal. Via Social Deal scoor je vaak aanbiedingen met zo’n 50% korting. Kijk wel altijd even goed naar de voorwaarden, want bij sommige restaurants kun je met je bon van Social Deal op bepaalde dagen of tijden niet terecht. Ook moet je vaak echt op tijd reserveren.
Ook in lokale krantjes kun je leuke aanbiedingen voor restaurants tegenkomen. Zo staat er bij ons regelmatig een bon in voor het lokale pannenkoekenhuis. Je krijgt dan bij inlevering van de bon de tweede pannenkoek gratis. Ook Happy Italy verzond via de huis aan huis bladen laatst bonnen voor maaltijden met heel veel korting!

Natuurlijk heb je ook nog de site Groupon waar je grote korting krijgt op uitstapjes en producten.

Dan heb je nog de site voordeeluitjes waar je met flinke korting een dagje of weekendje weg kunt gaan.

Als je een dagje weg wilt, loont het om altijd even goed te zoeken. Via de app van Eurosparen kun je bij veel dagjes weg korting regelen. Er is ook een app met de naam ‘Tessa’. Als je daar je kassabonnen scant, verdien je punten. Deze punten kun je dan weer inleveren voor korting op een uitstapje of producten.

korting en gratis producten

Gratis producten door enquetes

Nog een leuke manier om een extra zakcentje te verdienen, is het invullen van enquetes. Er zijn veel sites om aan enquetes deel te nemen, maar ik heb zelf de beste ervaringen met GFK en TNS Nipo. Bij deze bureaus krijg je regelmatig vragenlijsten, waar ook een eerlijke vergoeding tegenover staat. Je kunt dan sparen voor korting en gratis producten vaak in de vorm van cadeaubonnen, die je bijvoorbeeld bij Bol.com kunt inleveren.

Korting op kleding

Ook kleding kun je vaak voordelig scoren. Natuurlijk kun je de stad in als het uitverkoop is, maar het is ook verstandig om je aan te melden voor de nieuwsbrieven van je favoriete kledingwinkels of merken. Zo blijf je op de hoogte van alle korting en gratis producten. Voordat ik ga afrekenen, zoek ik via Google altijd of er ergens een kortingscode actief is. Als je bijvoorbeeld zoekt op ‘kortingscode H&M’, kom je vrijwel altijd een kortingscode tegen.
Als je een H&M account hebt, kun je bij elke bestelling punten sparen. Die kun je dan bij volgende bestellingen weer inleveren voor korting!

En we kregen nog een tip van een lezer: er bestaan ook cashback sites. Je kunt daar een profiel aanmaken. Als je daarna gaat winkelen bij je favoriete webshops (zo zijn er heel veel aangesloten!), krijg je daarna een bepaald percentage van je aankoopbedrag weer terug. Dat is nog eens handig!

Favoriete winkels

Wat zijn dan mijn favoriete winkels voor korting en gratis producten of andere leuke acties? Natuurlijk de Action! Bijna alles wat je nodig hebt kun je daar vinden, en je weet eigenlijk dat je het nergens goedkoper kunt vinden.
Verder heeft de Kruidvat altijd leuke aanbiedingen. Een paar keer per jaar houden ze flinke opruiming. Eerst starten ze met 50% korting op de opruimingsartikelen, maar later verhogen ze deze korting naar 75%. Ik sla dan vaak leuke cadeautjes in voor kinderfeestjes. Bij deze actie moet je er altijd wel snel bij zijn, want het vliegt dan echt de winkel uit!

Ik hou dus zoals je wel kunt lezen heel erg van korting en gratis producten…. Ik ben benieuwd of jij ook nog goede tips hebt?

Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.