Skip to Content

Games, spellen, speelgoed en kaarten

Ben jij op zoek naar leuke spel games en speelgoed tips? Wij reviewen heel wat af voor peuters, kleuters, kinderen, tieners en volwassenen. Spellen als bordspellen, gezelschapsspellen, smartgames, dobbelspellen en kaartspellen. Speelgoed voor binnen en buiten. En natuurlijk heel veel leuke games voor de Nintendo Switch.

Spellen

Bordspellen en gezelschapsspellen zijn geweldige manieren om kinderen te helpen hun sociale vaardigheden te ontwikkelen terwijl ze ook plezier hebben. Er zijn veel verschillende soorten spellen beschikbaar, van klassiekers zoals Monopoly en Scrabble* tot nieuwe zoals Ticket to Ride of Catan. Deze spellen kunnen helpen bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals samenwerking, communicatie en kritisch denken, terwijl kinderen ook leren omgaan met verlies en winst.

Dobbelspellen zijn gemakkelijk te begrijpen en te spelen, waardoor ze geschikt zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Bovendien zijn de meeste dobbelspellen draagbaar en kunnen ze overal worden gespeeld, waardoor het een geweldige activiteit is voor gezinsuitjes en vakanties. Dobbelspellen zijn ook een geweldige manier om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van wiskundige vaardigheden, zoals tellen, optellen en aftrekken. Kortom, dobbelspellen zijn niet alleen leuk, maar bieden ook educatieve en sociale voordelen voor kinderen.

Kijk hier voor meer spellen

Games

De Nintendo Switch biedt een breed scala aan games voor kinderen van alle leeftijden. Van populaire franchises zoals Super Mario, The Legend of Zelda en Pokémon tot nieuwe spellen zoals Animal Crossing: New Horizons en Splatoon 2, er is voor elk wat wils. Deze games zijn niet alleen leuk, maar bieden ook educatieve voordelen, zoals het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden, hand-oog coördinatie en kritisch denken.

Kijk hier voor meer Games

Educatief speelgoed

Educatief speelgoed is ontworpen om kinderen op een interactieve en leuke manier te helpen leren. Het kan variëren van eenvoudige puzzels en blokken tot complexe bouwsets en wetenschapskits. Educatief speelgoed kan helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals probleemoplossing, creativiteit, taalontwikkeling en wiskundige vaardigheden. Door middel van educatief speelgoed kunnen kinderen hun kennis en begrip van de wereld om hen heen vergroten en hun verbeeldingskracht stimuleren. Bovendien kan educatief speelgoed helpen om kinderen aan te moedigen om te leren en hen te inspireren om te blijven leren naarmate ze ouder worden.

Kijk hier voor nog meer educatief speelgoed op MamaScrapelle

Sensorisch speelgoed

Sensorisch speelgoed is speelgoed dat speciaal is ontworpen om de zintuigen van kinderen te stimuleren en te ontwikkelen. Dit soort speelgoed kan variëren van tactiele items zoals zachte knuffels en sensorische ballen, tot visuele items zoals lichtprojectoren en kleurrijke puzzels. Sensorisch speelgoed is vooral populair bij kinderen met speciale behoeften, zoals kinderen met autisme, omdat het kan helpen bij het ontwikkelen van hun zintuiglijke verwerking en hun vermogen om informatie op te nemen en te verwerken. Bovendien kan sensorisch speelgoed kinderen helpen bij het ontwikkelen van hun fijne motoriek, omdat het gebruik maakt van verschillende texturen en vormen die kinderen uitdagen om hun handen en vingers te gebruiken op nieuwe en creatieve manieren.

Sensorisch ook wel sensopathisch speelgoed genoemd, kan ook kinderen helpen om hun verbeeldingskracht en creativiteit te stimuleren, waardoor ze nieuwe manieren kunnen bedenken om het speelgoed te gebruiken en uitdagingen kunnen oplossen die hun zintuiglijke vermogens op de proef stellen. Kortom, sensorisch speelgoed is een waardevol hulpmiddel voor de ontwikkeling van kinderen en kan bijdragen aan hun groei en welzijn op verschillende gebieden.

Kijk hier voor nog meer sensopathisch en sensorisch speelgoed

Bouwspeelgoed

Bouwspeelgoed is een geweldige manier om kinderen te stimuleren tot creatief denken en probleemoplossing. Met bouwblokken, constructiesets en andere soorten bouwspeelgoed kunnen kinderen hun verbeelding gebruiken om allerlei structuren te bouwen, van eenvoudige torens tot ingewikkelde gebouwen en voertuigen. Het kan ook helpen bij het ontwikkelen van fijne motoriek en hand-oog coördinatie, en kan een geweldige activiteit zijn voor ouders en kinderen om samen te doen. Bovendien biedt dit speelgoed een kans voor kinderen om te leren over wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM) terwijl ze zich vermaken.

Kijk hier voor meer bouwspeelgoed

Spellen met kaarten

Kaarten zijn een leuke en educatieve activiteit voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn verschillende soorten kaartspellen beschikbaar, van traditionele spellen zoals Uno en Go Fish tot meer complexe spellen zoals Magic: The Gathering en Pokémon TCG. Deze spellen kunnen helpen bij het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden zoals geheugen, strategisch denken en wiskundige concepten.

Kijk hier voor meer kaartspellen

Creatief speelgoed

Creatief speelgoed is speelgoed dat kinderen stimuleert om hun verbeeldingskracht en creativiteit te gebruiken. Dit kan variëren van teken- en schildermateriaal tot knutselspullen zoals kralen, klei en papier. Creatief speelgoed biedt kinderen de mogelijkheid om hun eigen ideeën en creatieve uitdrukkingen te ontwikkelen, waardoor ze zichzelf kunnen uitdrukken en hun eigen persoonlijkheid kunnen ontdekken. Bovendien kan creatief spelen kinderen helpen bij het ontwikkelen van hun fijne motoriek, oog-handcoördinatie en probleemoplossende vaardigheden. Door te experimenteren met verschillende materialen en technieken, leren kinderen hoe ze nieuwe dingen kunnen maken en uitdagingen kunnen oplossen op een creatieve en innovatieve manier.

Kijk hier voor nog meer creatief speelgoed

Puzzels

Puzzels zijn een geweldige manier om kinderen te helpen hun cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Door het oplossen van puzzels kunnen kinderen hun concentratie, geheugen, logisch redeneren en probleemoplossend vermogen verbeteren. Bovendien bieden puzzels kinderen de mogelijkheid om hun hand-oog coördinatie te verbeteren en hun fijne motoriek te ontwikkelen. 

Kijk hier voor meer puzzels

Poppen en knuffels

Poppen zijn een klassiek speelgoed voor kinderen en hebben de tand des tijds doorstaan. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, van eenvoudige poppen die lijken op baby’s tot levensechte poppen met realistische eigenschappen. Poppen kunnen kinderen helpen bij het ontwikkelen van sociale en emotionele vaardigheden, zoals empathie, zorgzaamheid en verantwoordelijkheid. Door met poppen te spelen kunnen kinderen ook hun verbeeldingskracht en creativiteit stimuleren, waardoor ze nieuwe verhalen en situaties kunnen bedenken en uitbeelden. Poppen zijn niet alleen leuk, maar kunnen ook een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van kinderen en bij het ontdekken van hun eigen identiteit.

Kijk hier voor nog veel meer poppen en knuffels op MamaScrapelle

Buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed is speelgoed dat speciaal is ontworpen voor gebruik buitenshuis en kan kinderen helpen om actief te blijven, de natuur te verkennen en hun sociale vaardigheden te ontwikkelen. Het kan variëren van klassieke items zoals ballen, springtouwen en hoelahoeps, tot moderne speeltoestellen zoals schommels, glijbanen en klimrekken. Buitenspelen heeft veel voordelen voor kinderen, omdat het hen aanmoedigt om te bewegen en fysiek actief te blijven, wat belangrijk is voor hun gezondheid en welzijn.

Buitenspelen kan ook helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, omdat het kinderen de mogelijkheid biedt om te communiceren en samen te spelen met andere kinderen. Bovendien kan buitenspelen kinderen helpen om de natuur te verkennen en te genieten van frisse lucht en zonlicht, wat kan bijdragen aan een positieve stemming en mentale gezondheid. Kortom, buitenspeelgoed is een waardevolle investering voor ouders en opvoeders omdat het kinderen kan helpen bij hun ontwikkeling en hun liefde voor fysieke activiteit en het buitenleven kan stimuleren.

Kijk hier voor nog veel meer buitenspeelgoed op MamaScrapelle

Speelgoed

Het is belangrijk om kinderen aan te moedigen om te spelen met speelgoed dat hun interesses en talenten stimuleert, ongeacht hun geslacht. Kinderen kunnen hun verbeelding en creativiteit gebruiken om te leren en te groeien door te spelen met diverse soorten, en het is essentieel om hen in staat te stellen om hun volledige potentieel te bereiken door het wegnemen van beperkende genderstereotypen.

Kijk hier voor meer speelgoed

Natuurlijk hebben we nog veel meer Games spellen speelgoed en kaarten voor je op MamaScrapelle. Je vind ze in deze categorie

Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.