Gezelschapsspel voor peuters – kleuters

Als je peuter bijna een kleuter wordt is het steeds leuker om samen een spel te spelen. Maar welk gezelschapsspel voor peuters-kleuters is nu leuk? Hieronder laat ik je dochterlief haar 3 favoriete spellen zien die wij op dit moment erg veel spelen. 

Gezelschapsspel voor peuters-kleuters

Wij spelen geregeld een spelletje met onze dochter en hier heeft zij ondertussen haar favorieten in bepaald. Tijdenlang stond Halli Galli op de eerste plaats, maar ondertussen is dit gezelschapsspel voor peuters-kleuters vervangen voor Woezel & Pip spelen tikkertje. Sinds kort hebben wij ook Bunny Hop Partij en die vind ze ook geweldig om te spelen. Samen met het Junior doolhof spel van Frozen is er in elk geval al genoeg afwisseling in huis.

Halli Galli Junior ~ 999 games

halli galli junior

Halli Galli  Junior heeft echt tijdenlang op de eerste plaats gestaan. Zelfs papa vond het een heel erg leuk spel om te spelen.

halli galli junior halli galli junior halli galli junior

Elke speler krijgt een gedekte stapel kaarten. Op de kaarten staan een vrolijke of een verdrietige clown.

“De verdrietige clown heeft geen hoed en daarom zijn ze verdrietig mama”

Er zijn verschillende kleuren kaarten. Elke speler draait een kaart om en bij precies 2 lachende exemplaren moet je zo snel mogelijk op de bel drukken. Wie het snelst is krijgt de stapel met gespeelde kaarten. Maar pas op! als het een verdrietige clown is dan krijgt de speler die op de bel drukt juist niet de kaarten!

Wie geen kaarten meer heeft, heeft verloren. Blijf jij als laatste over?

halli galli junior

Dochterlief is er aardig goed in geworden, al speelt ze officieel de kaarten nog niet heel netjes uit, ze reageert heel snel waardoor het ook voor ons echt leuk is om mee te spelen.

Halli Galli Junior is te koop voor €11,95 bij Bol

Woezel & Pip spelen Tikkertje ~ Identity Games

woezel en pip spelen tikkertje

Woezel & Pip spelen tikkertje met hun vriendjes buurpoes, de wijze varen, molletje en tante perenboom. Een heel leuk spel om te spelen met kinderen vanaf 3 jaar.

woezel en pip tikkertje gezelschapsspel voor peuters-kleuters

Het speelveld is binnen en buiten te gebruiken. Dochterlief zat er het liefst bovenop haha maar nu snapt ze wel dat dat niet zo handig is.

Het speelveld is van plastic waardoor je het zelfs in het park/strand kan gebruiken. Een ideaal spel om mee te nemen op vakantie dus.

woezel en pip tikkertje

Inhoud:
• 10 buttons
• 5 speelfiguren
• Speelveld voor binnen en buiten gebruik
• Zachte dobbelsteen

gezelschapsspel peuters - kleuters

Ideaal is de grote zachte dobbelsteen die in het spel zit. Groot genoeg voor de peuter/ kleuter handjes en makkelijk om te tellen. Al na een paar keer spelen ziet dochterlief in 1 oogopslag wat het aantal ogen zijn.

gezelschapsspel peuters - kleuters

En heb je gewonnen dan mag je natuurlijk een gave button op!

Het spel is op verschillende manieren te spelen. Je kunt zelf een beetje je eigen regels bepalen aan de hand van de leeftijd van de kinderen die mee spelen.

Een leuk opstapspel om op de beurt te wachten, de ogen van de dobbelsteen te leren tellen en gezellig samen een spel te spelen.

Dit gezelschapsspel voor peuters-kleuters van Woezel & Pip is voor €14,99 bij Bol te koop.

Bunny Hop Party ~ Ravensburger

bunny hop party

Nog zo’n leuk gezelschapsspel voor peuters-kleuters is bunny hop Party van Ravensburger.

bunny hop

Voor dit spel heb je wel even een batterij nodig, maar dan kan de pret beginnen!

Huppel, spring en dans op de muziek! Zoek de vrienden van Bunny. Als de vrienden zijn gevonden, springt Bunny enthousiast in de lucht. Vang hem!

Bunny Hop heeft al zijn konijnenvriendjes uitgenodigd. Er wordt gehuppeld, gedanst en gesprongen. Daarna helpen de spelers de groente- en fruitvriendjes van Bunny te vinden.
Wie heeft Paula Paprika gezien? En wie herinnert zich nog waar ze zich verstopt hebben?
Als de Paprika gevonden wordt, springt Bunny van vreugde uit de heuvel. Lukt het jullie om de wortel te vangen?

Inhoud:

  • 1 elektronische heuvel
  • 1 Bunny
  • 16 vloerkaarten
  • 32 wortel-fiches
  • 6 konijnen

De wortel vertelt precies wat de bedoeling is dus de kinderen kunnen gelijk luisteren. Het spel is duidelijk opgebouwd in steeds 3 rondes. Afwisselend moeten ze huppelen, springen of dansen op de muziek. Daarna is het zoeken naar een kaartje die op de kop op de grond liggen. Goed onthouden waar wat lag natuurlijk want dan krijg je een wortel voor in je bakje.

gezelschapsspel voor peuters-kleuters

Nadat het kaartje is gevonden vliegt de wortel de lucht in en kun je hem vangen. Ook hier krijg je een wortel voor.

Wie de meeste wortels heeft verzameld heeft gewonnen.

Een leuk spel waar je bij kunt bewegen, je geheugen wordt getraind met de kaartjes en je wat leert over groente en fruit.

De springende wortel durft dochterlief nog niet te vangen, dus daar delen we geen wortelfiche voor uit die vang ik gewoon, maar ze vindt het super om te bewegen op de muziek en te onthouden waar de groente en fruit ligt.

Bunny Hop party van Ravensburger is te koop voor €34,95 te koop bij Bol

Welke spellen zijn favoriet bij jullie thuis? 

Disclaimer

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.