Skip to Content

Gezelschapsspellen voor kinderen – een tof overzicht met spellen

Gezelschapsspellen voor kinderen zijn niet alleen leuk, maar ze hebben ook tal van voordelen. Kinderen kunnen hun cognitieve vaardigheden ontwikkelen, leren samenwerken en communiceren met anderen, en zelfs hun emoties beheersen. Er zijn tal van gezelschapsspellen beschikbaar voor kinderen van alle leeftijden en interesses, en in dit artikel zullen we enkele van de beste opties bespreken.

spellen voor peuters en kleuters

Gezelschapsspellen voor kinderen – peuters en kleuters

Memory spellen zijn een geweldige manier om het geheugen van kinderen te verbeteren. Het spel bestaat uit het omdraaien van kaarten met afbeeldingen erop en het vinden van de overeenkomende kaarten. Dit vereist concentratie en focus, en het helpt kinderen om visuele informatie beter te onthouden. Er zijn tal van verschillende versies van Memory spellen beschikbaar, van eenvoudige versies met afbeeldingen van fruit en dieren tot meer complexe versies met afbeeldingen van beroemde kunstwerken.

Kijk hier voor een overzicht van leuke Memory spellen*

HABA is een Duits merk dat bekend staat om zijn educatieve en kwalitatieve spellen voor kinderen. Het merk produceert een breed scala aan spellen, van bordspellen tot kaartspellen en van houten speelgoed tot poppen. Deze gezelschapsspellen voor kinderen zijn ontworpen om de ontwikkeling van kinderen te bevorderen door middel van spelen, leren en ontdekken. De spellen zijn kleurrijk, creatief en interactief en stimuleren de verbeeldingskracht en het probleemoplossend vermogen van kinderen.

Kijk hier voor een overzicht van HABA spellen voor de jongste kinderen*

bordspellen voor kinderen Gezelschapsspellen voor kinderen, dobbelspellen, kaartspellen, actieve spellen voor buiten. Familiespel peuter kleuter schoolkind en ouder

Bordspellen voor kinderen

Monopoly Junior is een versie van het klassieke bordspel Monopoly, speciaal ontworpen voor kinderen. Het spel wordt gespeeld op een kleiner bord en de regels zijn eenvoudiger dan bij het originele spel. Kinderen leren hoe ze geld moeten beheren en beslissingen moeten nemen over het kopen en verkopen van eigendommen. Dit gezelschapsspel voor kinderen moedigt ook sociaal gedrag aan. Zoals het onderhandelen met andere spelers en het samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

Kijk hier voor meer informatie over Monopoly junior edities*

Scrabble Junior is een aangepaste versie van het originele Scrabble-spel, speciaal ontworpen voor kinderen. Het spel heeft een kleiner bord en eenvoudigere regels. Het doel van het spel is om woorden te spellen met de letters die op de tegels staan. Dit helpt kinderen hun woordenschat te vergroten en hun spelling te verbeteren. Het spel kan ook worden aangepast aan de leeftijd en het vaardigheidsniveau van de kinderen door de moeilijkheidsgraad aan te passen.

Kijk hier voor meer informatie over Scrabble edities*

Nog een paar leuke bordspellen voor kinderen

Ticket to Ride is een populair bordspel waarbij spelers treinroutes moeten voltooien tussen verschillende steden in Noord-Amerika, Europa, Azië en andere delen van de wereld. Het spel vereist strategisch denken en planning en moedigt ook kritisch denken en besluitvorming aan. Ticket tot Ride kan gespeeld worden met 2 tot 5 spelers. Het kan worden aangepast aan de leeftijd en het vaardigheidsniveau van de kinderen. Er is ook een junior editie: Mijn eerste reis Dit gezelschapsspel voor kinderen speel je met 2 tot 4 spelers.

Kijk hier voor meer informatie over Ticket to Ride edities*

Cluedo Junior is een aangepaste versie van het populaire detectivebordspel Cluedo, speciaal ontworpen voor kinderen. Het spel heeft eenvoudigere regels en een minder complexe verhaallijn. Het doel van het spel is om de verdachte, het moordwapen en de locatie van de misdaad te achterhalen door middel van aanwijzingen. Dit helpt kinderen hun deductieve vaardigheden te ontwikkelen en moedigt hen aan om logisch na te denken. Cluedo Junior is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Kijk hier voor meer informatie over Cluedo Junior *

Gezelschapsspellen van 999 games met een spelbord

Catan Junior is een vereenvoudigde versie van het populaire bordspel Catan, speciaal ontworpen voor kinderen. Het doel is om zo veel mogelijk schatten te verzamelen door handel te drijven en nederzettingen te bouwen op het eiland. Dit gezelschapsspel voor kinderen is geschikt vanaf 6 jaar. Oudere kinderen kunnen meespelen met het originele spel van Catan!

Kijk hier voor meer informatie over Catan edities*

Qwirkle is een tactisch spel waarbij spelers blokjes moeten combineren op basis van kleur en vorm. Het doel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen door rijen van blokjes te maken die overeenkomen in kleur of vorm. Qwirkle is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kijk hier voor meer informatie over Qwirkle*

leuke dobbelspellen voor het hele gezin

Leuke dobbelspellen in overzicht gezelschapsspellen voor kinderen

Yahtzee is een eenvoudig maar leuk dobbelspel waarbij spelers vijf dobbelstenen rollen om verschillende combinaties te maken. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te scoren door verschillende combinaties van dobbelstenen te maken, zoals een full house of een straight. Het gezelschapsspel kan gespeeld worden met 2 tot 6 spelers en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Kijk hier voor meer informatie over Yathzee*

Regenwormen is een dobbelspel waarbij spelers regenwormen moeten verzamelen door combinaties van dobbelstenen te gooien. Het doel is om zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen voordat de voorraad op is. Regenwormen is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Een variant van dit gezelschapsspel voor kinderen is Geharrewar in de Sushibar. De kippen willen wel eens iets anders eten! De beste sushi eet je het liefst natuurlijk zonder graten. Maar sushi is gemaakt van rauwe vis en vissen hebben nu eenmaal graten.

Kijk hier voor meer informatie over Regenwormen*

999 games toffe dobbelspellen

Met je broer van zestien of je oma van tachtig, Keer op Keer is leuk voor alle leeftijden! Het spel is makkelijk aan te leren, waardoor je snel kunt beginnen. Ook als het niet jouw beurt is, mag je dobbelstenen kiezen en vakjes afkruisen, zo hoef je nooit te wachten op je beurt! Elk potje kun je weer een andere tactiek toepassen, zo is elk potje anders en verveelt het nooit. Of je het nu op het strand speelt, op school, als je op de bus wacht of gewoon gezellig aan de keukentafel, Keer op Keer is overal mee naartoe te nemen! Er is ook een Keer op Keer Kids uitvoering! Een tof gezelschapsspel voor kinderen!

Kijk hier voor alle keer op keer edities*!

Clever en Clever Junior zijn twee populaire dobbelspellen van de Nederlandse uitgever 999 Games. Het originele spel is geschikt voor 1 tot 4 spelers vanaf 8 jaar oud. De junior-versie is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Beide spellen draaien om het strategisch gebruik van dobbelstenen om zoveel mogelijk punten te scoren. Het scoreblad bevat verschillende categorieën, zoals het aantal ogen op de dobbelstenen en het aantal dezelfde symbolen op de dobbelstenen. Spelers gooien om de beurt met de dobbelstenen en kiezen vervolgens een categorie om in te vullen op hun scoreblad. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te scoren door slimme keuzes te maken en goed gebruik te maken van de verschillende categorieën. Clever en Clever Junior zijn beide leuke en uitdagende gezelschapsspellen voor kinderen en volwassenen.

Kijk hier voor meer informatie over de verschillende Clever edities*

999 games heeft nog veel meer dobbelspellen* voor kinderen

Gezelschapsspellen voor kinderen, dobbelspellen, kaartspellen, actieve spellen voor buiten. Familiespel peuter kleuter schoolkind en ouder

Leuke kaartspellen voor kinderen

Saboteur is een spel waarbij spelers samen moeten werken om een mijn te bouwen. Maar sommige spelers zijn saboteurs en proberen de boel te dwarsbomen. Het doel is om de mijn te bouwen voordat de voorraad kaarten op is, of om als saboteur te voorkomen dat dit gebeurt. Saboteur is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Kijk hier voor verschillende speldozen van Saboteur*

Beverbende is een populair kaartspel van de Nederlandse uitgever 999 Games. Dit gezelschapsspel voor kinderen en volwassenen is geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 7 jaar te spelen. Beverbende is een spannend tactisch geheugenspel. Scoor de minste strafpunten. Het enige probleem is dat je maar twee van je vier kaarten kent. Actiekaarten brengen daar verandering in. En tegenstanders die opeens kaarten van je pakken en een kaart terugstoppen, blind, nog meer! Een groot gokspel dus dat je aandacht erbij nodig heeft!

Kijk hier voor meer informatie over Beverbende*

Boonanza is een kaartspel vanaf 10 jaar. Je oogst zoveel mogelijk bonen van dezelfde soort om munten te scoren. Het aantal plekken waar je je bonen kunt planten is beperkt. Als er geen ruimte is, moet je plek maken door oudere bonenkaarten te oogsten. De volgorde van de kaarten in je hand mag je niet zomaar veranderen. Dit kun je door slim met je tegenspelers te onderhandelen wel aanpassen.

Kijk hier voor meer informatie over Boonanza edities*

actief buitenspeelgoed voor het hele gezin familiespel

Actieve gezelschapsspellen voor kinderen

Twister is een fysiek spel waarbij spelers hun handen en voeten op verschillende gekleurde stippen moeten plaatsen terwijl ze in verschillende posities moeten blijven staan. Het spel helpt kinderen hun motorische vaardigheden te ontwikkelen en moedigt hen aan om actief te zijn en te bewegen. Het kan gespeeld worden met 2 tot 4 spelers en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kijk hier voor verschillende spelvormen van Twister*

Bij Les Papattes heb je 4 houten schijven, en moet proberen daarmee zoveel mogelijk punten te halen. Dit doe je door zo dicht mogelijk bij de rivier te gooien. Je krijgt uiteindelijk punten voor al je schijven die nog in het spel zijn, voor schijven die zo dicht mogelijk bij de rivier liggen én voor de 2 schijven van dezelfde kleur die vanaf de rivier gezien het dichtst bij elkaar liggen. Een leuk actief gezelschapsspel voor kinderen en volwassenen!

Kijk hier voor informatie over Les Papattes*

Mölkky is een populair vang- en werpspel dat oorspronkelijk uit Finland komt en wereldwijd aan populariteit wint. Het spel wordt gespeeld met 12 genummerde houten pinnen en een werpstok. Het doel is om precies 50 punten te scoren door de pinnen om te gooien. Elke pin heeft een eigen puntwaarde en het is aan de spelers om strategisch te gooien om hun punten te maximaliseren en te voorkomen dat ze te veel punten scoren en terug moeten naar nul. Mölkky is een eenvoudig, maar uitdagend spel dat zowel voor volwassenen als kinderen geschikt is. Het gezelschapsspel voor kinderen en volwassenen kan in teamverband of individueel gespeeld worden.

Kijk hier voor meer informatie over Mölkky*

Gezelschapsspellen voor kinderen, dobbelspellen, kaartspellen, actieve spellen voor buiten. Familiespel peuter kleuter schoolkind en ouder

Gezelschapsspellen voor kinderen

Gezelschapsspellen zijn een geweldige manier om kinderen te vermaken en tegelijkertijd hun cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Er zijn tal van gezelschapsspellen beschikbaar voor kinderen van alle leeftijden en interesses, en elk spel heeft zijn eigen unieke voordelen. Of het nu gaat om het verbeteren van het geheugen, het ontwikkelen van strategisch denken of het bevorderen van samenwerking

Hoewel technologie en schermtijd tegenwoordig een grote rol spelen in het leven van kinderen, is het fijn om te weten dat traditionele gezelschapsspellen nog steeds een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van kinderen.

Kortom, gezelschapsspellen zijn een geweldige manier om kinderen te vermaken en tegelijkertijd belangrijke cognitieve en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Met zoveel spellen om uit te kiezen, is er zeker een spel dat past bij de interesses en leeftijd van elk kind. Dus waar wacht je nog op? Haal een gezelschapsspel in huis en geniet van quality time met je gezin of vrienden

Nog meer tips nodig kijk dan zeker even in onze uitgebreide categorie spel en speelgoed

Lees ook

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.