Clever – een 999 games dobbelspel dat je opnieuw blijft spelen!

Al twee jaar zegt mijn schoonmoeder steeds tegen mij, heb je nou al eens Clever gespeeld? Mijn zwager bracht dat steeds mee, maar telkens kwam het er niet van dat ik mee kon spelen. Ik bleef echter enthousiaste geluiden om mij heen horen dat ik toch ook maar eens overstag ging bij het zoveelste Roll & Write spel van 999 games.

Clever

Roll & Write games

Ja eerlijk waar ik heb al zoveel Roll & Write games en dacht dat het niet meer leuker kon zijn. Van vroeger was ik verslaafd aan Yathzee en we hebben nog meer Roll & Write games in huis van 999 games die allemaal net zo verslavend zijn als Clever blijkt.
Wat denk je van:

En bij andere teamleden zie ook nog gave games voorbij komen.

Laatst zag ik een toffe film over hoe spellen bij 999 games bedacht worden. Super leuk om te zien.

Clever

Clever is een heel slim bedacht spel. Elke speler heeft elke ronde namelijk genoeg te doen en je moet echt opletten en slim vooruit plannen.

In de verpakking zitten scoreblaadjes, stiften en dobbelstenen. Ze hebben allemaal een andere kleur en corresponderen met verschillende onderdelen van het scorevel. Blauw moet altijd met wit, maar wit kan ook als joker dienen voor andere kleuren. Wit is dus een sterke dobbelsteen die je het liefst zo lang mogelijk in je handen wil houden.

Elke ronde heeft de hoofd dobbelaar 3 beurten om te gooien. Van elke worp die hij maakt mag hij 1 dobbelsteen ( Of blauw en wit samen) uitkiezen om te gebruiken en een vakje aan te kruizen op het vel. De dobbelstenen die lager zijn dan die dobbelsteen gaan naar een dienblad waarbij de andere spelers na de derde beurt ook een dobbelsteen kunnen uitkiezen. Kies je voor blauw/wit dan hoef je maar 1 dobbelsteen neer te leggen.

Als eerste worp een 6 kiezen is niet handig omdat je dan hoogstwaarschijnlijk al je andere dobbelstenen moet inleveren en geen 3 rondes kan halen.

Goed nadenken en bonussen pakken

Je moet echt goed nadenken en slim plannen om zoveel mogelijk bonussen te pakken. Als je het slim speelt krijg je namelijk bonus na bonus na bonus na bonus waarbij je heel wat kruisjes en cijfers op kunt schrijven. Elke kleur vak heeft weer zijn eigen puntentelling en scoor je vosjes dan word je laagste puntenkleur verdubbelt of zelfs verdriedubbelt! De eerste paar keren dat ik het nu heb gespeeld had ik de griep, dus ik ben benieuwd hoe goed ik ben als mijn hoofd scherper is! Ben ik Clever genoeg?

Clever een verslavend spel

Dat deze Roll & Write van 999 games een verslavend spel is blijkt wel uit het feit dat er al zoveel varianten op zijn bedacht. Voor kinderen is er Clever Junior waar Lianne al over schreef. Maar je hebt ook Clever 4 ever, dobbel zo Clever en Clever tot de derde macht.
In de variant 4 ever heb je nu ook de nieuwe actie “zilver oppoetsen”, waarmee je een dobbelsteen op het dienblad tijdelijk kunt verhogen of verlagen. Kijk hier voor meer de recensie van 4ever
De variant dobbel zo zijn er nieuwe kleurencategorieën, die geven nu nog meer uitdagingen voor het behalen van een zo hoog mogelijke score.
Met de variant tot de derde macht zijn er dezelfde basisregels maar door nieuwe scoremogelijkheden en bonussen staan nieuwe tactische uitdagingen op je te wachten!

Clever is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en is te spelen met 1 tot 4 spelers. Pas op verslavend leuk die extra scoreblokken kun je wel direct aanschaffen!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.