Savannah Park – een spel van 999 games vol variatie

Wat een leuk spel hebben wij ontdekt! Savannah Park is een nieuw spel van 999 games. Samen maakten Nine, mijn dochter van negen jaar, en ik de doos open. Ik word er altijd zo blij van als een spel er mooi en stevig uit ziet. Dit is absoluut het geval bij Savannah Park. Na de nodige voorbereidende activiteiten waren we er klaar voor, het uitproberen van de eerste variant!

Savannah Park hoofdfoto

Verschillende spelniveaus bij Savannah Park

Toen ik de beschrijving las van Savannah Park spraken mij de verschillende spelvarianten heel erg aan. We spelen in ons gezin spelletjes in verschillende samenstellingen. Soms alleen met onze dochter Nine, maar een andere keer willen juist ook Jinte (7 jaar) en Mees (5) graag mee doen. Mijn man en ik spelen ook graag bordspellen met zijn twee en daar is Savannah Park ook heel geschikt voor.

Savannah Park is geschikt voor 1 t/m 4 spelers. Ja, je leest het goed, er is ook een solovariant te spelen. We zijn begonnen met het uitproberen van de basisvariant. De makers van Savannah Park geven aan dat dit geschikt is vanaf 8 jaar en dat is wat ons betreft ook echt de ondergrens. Deze variant vraagt om tactisch inzicht en vooruit kunnen denken. De spelregels zijn zeer prettig beschreven in de handleiding, maar het blijven een aantal stappen die voor een kind onder de 8 jaar echt pittig zijn om te volgen.

Het hoofddoel van Savannah Park is om de dieren in jouw park zo te groeperen, dat er uiteindelijk kuddes ontstaan. Maar let op, want er zijn bosbranden gaande en er staat begroeiing dat je eigenlijk heel wilt laten. Ook heeft je kudde water nodig, dus het tactisch positioneren van je waterplassen is belangrijk. Deze spelvariant vraagt een basis aan tactisch inzicht, maar ook puzzelvermogen (stappen vooruitdenken).

Andere spelvarianten

Je kunt het spel desgewenst gemakkelijker of moeilijker maken. Deze varianten staan duidelijk beschreven in de handleiding van Savannah Park. Het spel voor jongere kinderen is met een vereenvoudigd spelbord. Dit spelbord is ook de basis voor juist de moeilijkere variant, dit is ingenieus uitgedacht door de makers. Het spel voor jongere kinderen is aan te passen naar de leeftijd van de kinderen. Wel lijkt het ons vanaf een jaar of 5 te spelen en is het dan weinig uitdagend voor wat oudere kinderen. Mees, onze jongste van 5, wil altijd graag ‘een moeilijk spel’ doen, dit is dan een aantrekkelijke optie voor hem.

Een moeilijkere variant van Savannah Park zorgt voor uitdaging in puzzelvermogen en tactisch inzicht. Het is de bedoeling dat je de bosbranden en bomen zelf positioneert, of dat je een leeuw toevoegt aan je park. Beide opties maken dat het spel lang leuk blijft. Door verschillende varianten in te bouwen gaat het spel meerdere jaren mee in plezier en leeftijdsindicatie.

De solovariant is de basisvariant, maar dan in je eentje. Dit is ook echt heel leuk om te doen en goed te spelen vanaf 8 jaar. In de spelregels staat een duiding van de punten, zo creëer je competitie tegen jezelf.

Savannah Park duurt ongeveer 20 minuten geven de makers aan. Wij zijn nog in de ‘lerende fase’ dus duurde het bij ons iets langer (ongeveer 30 minuten). “Precies goed” aldus Nine.

Wie moet Savannah Park zeker gaan spelen?

Savannah Park is erg geschikt voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden. Daarbij is het wel handig dat de minimale leeftijd van één van hen 8 jaar is. Het is zeker een spel voor je gezin als je kinderen toe zijn aan meer tactisch spelen en daar een opbouw in kunnen gebruiken. Als je heel veel van geluksspelletjes houdt, dan moet je een ander spel kiezen. Natuurlijk staat het thema ‘dieren’ centraal en moet dat aanspreken. Veel speelplezier!

Wil je meer spellen van 999 games bekijken?

Footer4 nieuw
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.