Spookslot van 999 games – een spannend spel in het donker

Zelf ben ik dol op films en boeken met vampieren, zombies, weerwolven en spoken. Nou ja als het maar niet al te Thriller is. Ook dochterlief vind een beetje griezelen wel erg leuk. Wat dat betreft is de leukste tijd van het jaar voor haar nu aangebroken. De periode met Halloween, lampjes en lekker griezelen. En wat is nou het leukste spel om te spelen? Dat is Spookslot van 999 games natuurlijk!

Spookslot

Spookslot is een spannend ontsnappingsspel, dat zich afspeelt in een zelf in elkaar te zetten 3D-kasteel met bewegende valstrikken en een rollende kogel. Toen ik op Instagram alvast een foto deelde over het spel ontving ik al wat leuke reacties van volgers die dat spel al speelden toen ze zelf nog klein waren. De oude versie van MB spelen dateert uit het jaar 1985. Toen waren er ook 4 kamers met voetstappen op het veld. Onze voorkeur gaat uiteraard uit naar de nieuwe versie en we zullen maar snel vertellen waarom!

glow in the dark spook

Een spannend spel in het donker

Vanwege de foto’s hebben we het spel eerst twee keer overdag gespeeld, maar ik raad je aan om het speelbord en accessoires eerst even ‘op te laden’ onder een lamp. En dan zo donker als je ogen, en spelgezelschap, het aankunnen te spelen voor een echt griezelig effect van Spookslot. Het perfecte spel voor Halloween dus.

inhoud doos

Inhoud spel:

 • 1 Glow in the Dark-spook
 • 1 toren
 • 2 kasteelmuren
 • 1 bovenverdieping
 • 1 toren
 • 8 personages
 • 8 glow in the dark personagehouders
 • 1 metalen kogel
 • 1 kogelmixer
 • trap valstrik
 • boekenkast valstrik
 • schilderij valstrik
 • bijl met wankele loopbrug valstrik
 • een torendak
 • 1 speelbord/spelverpakking
 • 1 dobbelsteen
 • de spelregels
spookslot

Het verhaal….

Het verhaal van het spookslot is dat er al jaren geruchten over vreemde gebeurtenissen in het kasteel gaan. Als paranormale detectives ga je op onderzoek uit. En wat blijkt, het is allemaal waar. Per ongeluk wek je een spook die je achterna komt te zitten. Maar nu moeten je het spookslot zien uit te komen. Kies je voor de snelle route vol valstrikken of voor de iets veiligere route.

Het spelverloop van Spookslot

Speel je met 2 spelers dan kies je beiden 2 personages uit om het spel mee te spelen. Je kunt het spel met 2 tot 8 personen spelen. Het is een vrij actief spel want je kunt of steeds om de tafel heen lopen, of heel voorzichtig het spookslot steeds een beetje draaien.

Het bord zet je best snel in elkaar en ik vind het tof dat ze de doos ook helemaal bij het spel hebben betrokken. Zo maak je goed gebruik van het materiaal, pluspunten voor 999 games!

De personages beginnen helemaal bovenin de toren en de eerste hindernis is de trap. Een vrij lastige als je pech hebt. De trap is namelijk rood, en rood betekent drukken op het spook die vervolgens een kogel los laat. Die kogel kan in 4 kamers uitkomen en je omver werpen waardoor je weer terug moet naar de blauwe voetstappen. En zo hadden wij de eerste keren achter elkaar pech. Sja dan moet je de kogelverdeler ook wel goed recht in de toren stoppen natuurlijk.

Langzaam maar zeker wisten we onze personages door de 4 kamers heen te manouvreren. De valstrik met het schilderij vonden wij de gaafste. Al met al ben je ongeveer 30 minuten aan het spelen.

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar die wel van een beetje griezelen houden.

spookslot

Spookslot is voordelig te koop op de site van 999 games

Halloween feestwinkel 468x60

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.