Skip to Content

Lost Cities Roll & Write – een tof dobbelspel van 999 Games

Wij zijn al jaren gek op spelletjes. Onze kasten puilen nog net niet uit. Lang geleden hebben wij ooit het spelletje Lost Cities gekocht. Dat spel hebben wij echt bijna versleten, zo vaak hebben we het toen gespeeld. Nu zag ik dat er een Lost Cities Roll & Write spel is uitgebracht door 999 Games. Wij spelen de laatste tijd graag roll & write spelletjes, dus we waren zeker heel benieuwd naar deze variant!

Lost Cities Roll & Write

Lekker dobbelen met Lost Cities Roll & Write

Lost Cities is terug, maar nu als roll & write! Kies de juiste dobbelstenen om zo slim mogelijk je expedities te voltooien. Elke expeditie bestaat uit een kolom, waarbij je per vakje getallen moet invullen. Hoe hoger je komt, hoe meer punten je scoort. Bruggen die je als eerste oversteekt, geven extra punten. Ook kun je punten scoren door bewust geen dobbelstenen te kiezen. Wie het meest efficiënt scoort, wint!

Lost Cities Roll & Write

De inhoud van het doosje

Als je een nieuw spel openmaakt, is het altijd even spannend wat erin zit. Maar bij een roll & write spel weet je meestal al wel wat je kunt verwachten: dobbelstenen en een scoreblok. En dat is bij Lost Cities Roll & Write precies hetzelfde. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kun je spelen met 2 tot 5 personen. Qua spelduur moet je maximaal op een half uurtje rekenen, maar ik denk dat als je het spelletje wat vaker speelt, je er ongeveer zo’n 20 minuten over doet.

Lost Cities Roll & Write

Het principe van het spel Lost Cities Roll & Write

Het spel is eenvoudig onder de knie te krijgen. Wij hebben het originele kaartspel van Lost Cities veel gespeeld, dus daar herken je zeker veel van!
Je kunt in elke kleur een expeditie starten. Je gooit met de dobbelstenen, en kiest een kleur en een cijfer. Je schrijft dat cijfer in de kolom van die betreffende kleur, maar de getallen mogen alleen maar even hoog of hoger zijn. Je moet proberen om zoveel mogelijk punten te halen. Je moet hier dus echt wel tactisch bij nadenken. Ga je nog wel een nieuwe expeditie starten? Of kies je ervoor om een worp niet te benutten? Het spel is eenvoudig te leren, maar superleuk!

Lost Cities Roll & Write
Lost Cities Roll & Write en het originele kaartspel

Een tof roll & write spel

Wij zijn de laatste tijd echt fan van roll & write spelletjes. Zo spelen we ‘Keer op keer‘ bijvoorbeeld echt heel vaak, daar hebben we alle varianten van. Lost Cities Roll & Write is echt een superleuk spelletje! Het is snel te spelen, lekker afwisselend en leuk voor jong en oud. Wat ook goed is bij dit spel, is dat het spelblok aan beide zijdes bedrukt is! Fijn om zo dus dubbel zoveel spelletjes te kunnen spelen met één spelblok! Maar ook al heb je dus dubbel zoveel spellen te spelen met dit spelblok, ik denk dat we toch uiteindelijk weer een aanvulling zullen moeten gaan kopen! Want dit is echt een spelletje wat we zeker nog heel vaak gaan spelen!

ingevuld scoreformulier
Een ingevuld scoreformulier

Lost Cities varianten:

Kijk hier voor meer 999 games

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.