Valse motten is een ondeugend spel voor echte valsspelers

Win jij altijd door vals te spelen en ben jij daar enorm goed in? Dan is valse motten van 999 games echt iets voor jou! Alles gaat hier anders, maar pas op want de bewakingskever is op zijn hoede! Zorg ervoor dat niemand ziet dat je vals speelt en win dit speel. Het zorgt bij ons voor een hoop hilariteit, gelach en bovenal concentratie! Hoe dat kan? Lees snel verder!

Valse motten voorkant

Valse motten is lekker compact

Het eerste dat mij opvalt is dat dit een lekker compact doosje is. Ideaal om overal mee naar toe te nemen. En daar hou ik namelijk van bij een spel. Wij houden wel eens game nights en dan is het fijn als je zoveel mogelijk spellen mee kan nemen in een tas. Maar ook voor op vakantie is dit erg fijn. Je stopt dit spel overal in en tussen! In het doosje zelf zit het kaartspel met 72 speelkaarten en een boekje met de spelregels.

Wie verliest als eerste zijn kaarten?

En ja je leest het goed. Bij dit spel moet je jouw kaarten zo snel mogelijk verliezen. Dit kan door het spel te spelen of door ze weg te moffelen onder tafel, in je mouw of misschien wel in je broek. Alles is mogelijk en alles mag! Maar als je ontdekt wordt door de bewakingskever dan krijg je een extra kaart! Het is dan ook de bedoeling dat je zo voorzichtig mogelijk vals speelt! Ben je daar goed in? Dan is dit echt jouw spel, want met vals spelen kan je dus winnen!

Valse motten spelen

Hoe speel je valse motten?

De 72 speelkaarten bestaan uit 20 actiekaarten, 43 cijferkaarten, 8 vals spelende motten en 1 bewakingskever. De oudste speler krijgt altijd de bewakingskever. Degene met de bewakingskever moet goed opletten of niemand vals speelt. Als hij iemand betrapt, roept hij dit hardop. Dan heb je nog de vals spelende motten. Deze kaarten moet je wel wegmoffelen, want je mag ze niet weggeven en je kan ze ook niet weg spelen. Speel je de spin dan mag je een kaart weggeven aan een andere speler. (maar niet een vals spelende mot) Wordt er een mug gespeeld dan moet je zo snel mogelijk met je hand op die kaart slaan. De langzaamste speler krijgt van alle andere speler een kaart! Speel je de kakkerlak dan mag iedereen een kaart met dat cijfer neerleggen. Alleen degene die dat het snelste doet mag dit laten liggen. En als laatste de mier. Wordt deze gespeeld dan moeten alle andere spelers een kaart pakken.

Meerdere rondes in één spel

Valse motten bestaat uit meerdere rondes. Een ronde is afgelopen als één speler geen kaarten meer heeft. Daarna worden alle kaarten opgeteld. Je krijgt verschillende punten voor de desbetreffende kaarten. Na een ronde is een andere speler de bewakingskever. Je speelt net zoveel rondes als dat er spelers zijn. Degene met de minste punten wint! Het is even zoeken en goed kijken voor welke kaart wat geldt, maar als het eenmaal duidelijk is dan is dit een geweldig spel!

Valse motten is een heerlijk snel spel

Kaartspellen zijn hier altijd welkom en dit is weer lekker anders dan andere spellen. En juist daarom is hij zo geliefd hier. De kinderen vinden het heerlijk om te spelen en op vakantie is het top om even tussendoor te doen. Een snel en super grappig spel. Vooral omdat je op elkaar moet letten. Soms wel iets teveel. Het is ook grappig om te zien hoe iedereen vals speelt. Ik heb nog nooit zo lol gehad om vals spelende mensen en ik denk dat ook jij hier genoeg plezier uit kan beleven! Wanneer ga jij dit spelen?

Wil je meer weten over dit spel? Klik dan hier

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.