30 seconds junior – een razend snel spel voor meer mensen

Mijn lachspieren zijn nog aan het bijkomen en mijn bloeddruk zakt weer langzaam. 30 seconds junior van 999 games laat je bloed sneller stromen en je hersens worden flink aan het werk gezet. Kun jij in je eentje of met je team zo veel mogelijk woorden raden? En nu maar hopen dat je al je punten mag houden.

30 seconds junior bordspel

30 seconds junior is een bordspel voor kinderen vanaf 7 jaar. Te spelen vanaf minimaal 3 personen, maar het leukste om het in groepsvorm te doen. Perfect dus voor zondagmiddag spelletjes spelen met het gezin of als pauze tijdens een kinderfeestje. Maar er zit een kleine hobbel in de weg tijdens je reis op het bordspel. De dobbelsteen!

Mijn dochter was op een gegeven moment zo boos op de dobbelsteen dat hij de kamer doorvloog. Ja als je pech hebt verlies je elke ronde een goed antwoord en dat is niet leuk als je tegenspeler elke ronde geen enkele punt verliest. Hoe dat precies werkt? Nou stel je hebt 4 goede antwoorden en je hebt met je dobbelsteen 1 gegooid, dan mag je maar 3 plekken vooruit op het spelbord. Maar heb je 3 goede antwoorden en je gooit 0 dan mag je ook 3 plekken vooruit op het bord.

Kennis en goed geluk

Het spel 30 seconds junior gaat dus niet alleen om je kennis en de stress tegen de tijd, maar ook om goed geluk bij de dobbelsteen. Daarnaast heb je natuurlijk mazzel of pech met de woorden die omschreven staan op de kaartjes. De groene kaartjes zijn voor als je op een groen vlakje staat en de oranje kaartjes voor als je op een oranje vlakje staat.
Er is daarin op het oog geen verschil in moeilijkheid. Maar sommige woorden kunnen 8 jarige meisjes echt nog niet raden. Laat staan dat je als volwassene die woorden uitgelegd krijgt aan jonge kinderen.

Met een grote groep is het spel nog leuker om te spelen. Nu is niet 1 persoon verantwoordelijk voor de dobbelsteen gooien en kun je elkaar helpen om goede antwoorden te geven. Samen weet je natuurlijk meer dan in je eentje.
Speel je 30 seconds junior met 6 personen dan is het leuker 3 tegen 3 dan 3 groepjes van 2 personen. Hoe groter de groep hoe leuker het spel.

30 seconds junior in de klas of kinderfeestje

Op school heb je altijd wel een dag in het jaar dat je spellen van huis mee mag nemen. 30 seconds junior is daar een perfect spel voor. Verdeel de klas in 4 teams en spelen maar!
Of wat dacht je van een kinderfeestje waar je opeens tijd over hebt of even wat anders wil gaan doen. Het bordspel is er snel bij gepakt en met een half uur zijn de kinderen weer toe aan wat anders.

Naast deze editie zijn er ook edities voor volwassenen van 30 seconds.

Lees ook deze blogs

Heb jij 30 seconds junior al eens gespeeld?

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.