Skip to Content

Chili Dice – een pittig dobbelspelletje van 999 Games

Wij spelen hier al jaren bijna elke vakantie wel het spelletje Yathzee. Nu is er Chili Dice, een variant op dit bekende spelletje, maar dan met een pittige twist. Daardoor is het anders én vernieuwend en moet je echt weer even goed nadenken!

Chili Dice

Chili Dice: next level Yathzee

Omdat wij veel Yathzee spelen, was ik wel heel benieuwd naar Chili Dice toen ik de omschrijving van dit spelletje las:

Beschrijving Chili Dice:

De dobbelstenen branden in je handen. Met Chili Dice, het pittigste dobbelspel van dit moment, gaat het erom je tegenspelers te verslaan door zoveel mogelijk punten te scoren in zo min mogelijk worpen. In totaal heb je 30 worpen tot je beschikking, die je over 10 ronden mag verdelen. Worpen die je aan het einde van het spel niet gebruikt hebt, leveren bonuspunten op. Elk van de 6 dobbelstenen heeft een andere pittige zijde, die je desgewenst naar een minder pittige zijde kunt draaien. Een Kleine chili, Grote chili of Pittige chili gooien levert je bonuspunten op, maar pas op! Brand je handen niet!

Een verrassend dobbelspelletje

Ik moet zeggen dat ik in het begin wel echt even moet wennen. De principes zijn hetzelfde als het vertrouwde spel, maar er zijn ineens hele andere mogelijkheden. Er zijn nu namelijk 6 dobbelstenen, en elke dobbelsteen heeft een rode zijde. Die kun je gebruiken om een bonus te halen (zo verdubbel je je punten) óf je kunt ervoor kiezen deze om te draaien, en er zo een getal naar keuze van te maken. Daardoor moet je wel echt even anders gaan denken. Maar na een paar potjes Chili Dice had ik het inmiddels een beetje door, en dan is het spelletje toch wel heel leuk!

dobbelspelletje

Weer een nieuw spelletje van 999 Games

Wij spelen hier thuis veel spelletjes. We hebben een flinke kast vol, en soms moeten we toch weer wat spelletjes op te ruimen, omdat het anders écht niet meer past. Maar wat wel opvalt, is dat wij heel veel spelletjes hebben van 999 Games. Ik vind dit echt wel stuk voor stuk kwalitatief goede spelletjes. Deze zijn goed uitgewerkt, origineel en eigenlijk altijd wel een succes bij ons thuis. Chili Dice is ook een spel van deze uitgever.

Onze ervaringen met Chili Dice

Wij hebben Chili Dice meegenomen op vakantie. Een spelletje wat je gemakkelijk even meeneemt, want het is maar een klein doosje. Het doosje ziet er leuk uit met de opening, maar in praktijk schuiven de scoreblaadjes of de speluitleg vaak precies voor dat gat. De dobbelstenen zitten wel in een plastic opbergdoosje, zodat ze er niet uit kunnen vallen.
In het begin vond ik het spel even wennen, maar ik vind het wel echt een leuke variatie op het bekende Yathzee. Het spel is volgens de verpakking geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Ik denk dat ik dit nog wel net wat jong vind, ik zou het eerder aanraden vanaf een jaar of 10.

Het was ons niet helemaal duidelijk of je persé alle mogelijke scores moét proberen te gooien, of dat je ook mag passen voor bepaalde dingen. Want zo zou je wellicht meer punten over kunnen houden. En we hadden het idee dat het gaan voor een straat niet echt heel lonend is, omdat je daar ‘maar’ 21 punten voor krijgt, maar je soms wel een hoop worpen moet opofferen om alle 6 de verschillende getallen te gooien. Maar andere keren gooi je deze ineens weer spontaan. Verder vonden we dit een leuk, en lekker vlot spelletje. Het is gemakkelijk te leren en je kunt het snel even spelen. Chili Dice krijgt dus zeker een plekje in onze overvolle spelletjeskast!

Lees ook deze blogs

Laat je weten wat jij van Chili Dice vindt?

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.