Skip to Content

Stapelgekke Speed Cups, een leuk snel spel!

Er zijn zoveel toffe spellen om te spelen. Spellen waarbij je de competitie aangaat of coöperatieve spellen. Voor ieder is er wel wat wils. Heb je nou zin in een spel wat je makkelijk erbij pakt? Een spel wat om snel denken en handelen gaat? Dan zijn de Stapelgekke Speed Cups van 999 games helemaal jouw ding!

Stapelgekke Speed Cups

Stapelgekke Speed Cups

Je krijgt 5 bekers in verschillende kleuren. Elke ronde draait een speler de bovenste kaart van de stapel om. Daarop staan 5 voorwerpen in de kleuren van de bekers horizontaal of verticaal georiënteerd. Zo kunnen er 5 vogels in een boom zitten of 5 shirts aan een waslijn. Je probeert nu zo snel mogelijk je bekers op of naast elkaar te zetten op de manier waarop dit op de kaart is aangegeven. Ben je als eerste klaar, druk dan snel op de bel. Heb je het goed, dan win je de kaart. De speler met de meeste kaarten wint het spel.

Zorg dus dat je rustig, maar tegelijkertijd gefocust bent. Dan maak je de minste fouten en gooi je niet per ongeluk je stapel om. Stapelgekke Speed Cups heeft zeer eenvoudige spelregels, waardoor het snel te leren is. Leuk voor families met kinderen, maar ook voor studenten en veelspelers die iets luchtigs tussendoor willen doen. In deze versie zitten het basisspel en de uitbreiding in één doos.

Specificaties

  • Aanbevolen leeftijd 6 – 99 jaar
  • Aantal spelers 2 tot 6 spelers
  • Speeltijd 10 minuten
  • Spelsoort Partyspel / actiespel
  • Taal spel Nederlands
  • Taal handleiding Nederlands
  • In de doos inhoud: 43 opdrachtkaarten 30 bekers 1 metalen bel plus de spelregels
  • Uitgever: 999 Games

Stapelgekke Speed Cups And go!

Wij zijn een gezin die van snelle en makkelijke spellen houdt. Het moet er zo bij gepakt kunnen worden en de spelregels het liefst zo minimaal mogelijk. Stapelgekke Speed Cups past perfect in die wensen en we waren dan ook binnen een minuut aan het spelen. Ik heb dit spel heel veel gespeeld met mijn BSO groep. Het is echt zo’n spel om te spelen als je even wat tijd moet overbruggen met kinderen. Van dat spel kan ik me alleen een kleiner doosje herinneren en deze is groter plus er zitten extra kaarten bij!

De extra kaarten zijn dus nieuw voor mij en daar heb ik de “meeste” tijd aan besteed om dit door te lezen. Zeker wel enkele minuten en toen waren we klaar om te gaan. De extra kaarten geven namelijk een hogere uitdaging voor als je dit zou willen. De gewone kaarten laten je namelijk omhoog of zijwaarts bouwen. De extra kaarten geven wat meer dimensie aan je bouwwerk. Echt een toffe toevoeging aan Stapelgekke Speed Cups.

Plezier

Dit is een snel spel en zorgt voor veel actie. Draai een kaartje om, (niet kijken alvast!), en bouw snel na wat je ziet. Ben je klaar? Ping dan de bel! Mijn oudste dochter van 7 is uiteraard niet zo snel als dat wij zijn. Maar dat geeft niet, soms gaan wij als volwassenen op volle kracht. Soms laten we haar juist haar ding doen, en wat is ze dan trots! En als ik dan net wat later op de bel wil pingen, en dus op haar handje sla, dan komt ze niet meer bij. Het spel laat je snel handelen en dat zorgt voor een leuke spanning.

Op een bepaald moment zijn wij als volwassenen even de strijd op volle kracht tegen elkaar aangegaan. En wat is dat leuk zeg. mijn dochter kijkt met veel plezier naar onze competitie strijd en daarna wil ze ook weer. Stapelgekke Speed Cups is dus een spel voor jong maar ook zeker ouder. Dit is een geweldig party spel om te doen met andere volwassenen. De items zijn goed verpakt, de bel pingt op een vriendelijke manier en de bekertjes kunnen tegen een stootje.

Ook geschikt om balletje balletje te doen ;).

Andere toffe 999 Games

Andere leuke spellen blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.