Skip to Content

My first La Cucaracha, een spel vanaf 3 jaar

My first La Cucaracha, lalalalala. Geen idee of jullie ook dat liedje horen bij de naam “cucaracha”? Ik wist trouwens ook niet dat dit kakkerlak betekende. Overigens de enige kakkerlak die welkom is in mijn huis. Waar ik het toch allemaal over heb? Wij mochten een nieuw spel uittesten in huis van Ravensburger. Deze is al vanaf 3 jaar te spelen! Lees maar mee wat wij ervan vinden.

My first La Cucaracha

My first La Cucaracha

Mama zijn is een fulltime baan. Daar weten we alles van toch? Mama kakkerlak heeft baby’s en de klok tikt door. Ze hebben honger! Help mama kakkerlak de baby’s zo snel mogelijk te voeren en verzamel al het eten in My first La Cucaracha. Ook met een extra spelvariant voor 4 jarigen.

My first La Cucaracha

Testen maar!

Ik moet heel eerlijk bekennen dat wij niet onwijze spelspelers zijn. Of beter gezegd waren! Mijn oudste dochter had gewoon geen interesse. Ik ben zelf wel echt gek op spelletjes. Van bordspel tot Nintendo Switch. Maar het tij is gekeerd en de spellen zijn niet aan te slepen. We variëren in spellen die draaien om winst en verlies met coöperatieve spellen. Vandaag gaan we lekker voor actie, snelheid en winnen met My first La Cucaracha.

De doos van My first La Cucaracha gaat open, er zitten enkele dingen in. Na 5 minuten is het al speelklaar en is het duidelijk wat te doen. De kakkerlak pakken we uit, en zetten we aan. Wow wat een power in dit beestje. Mijn dochter van 6 schrikt er eerst van. Maar dat doet ze toch al vlug bij dingen die snel gaan. Daarbij oogt het echt als een futuristisch insect, wat al tof is. Het duurt niet lang de schrik en we starten het spel.

Snelheid

Mama kakkerlak gaat als een razende door het parcours en rolt de ballen naar de gaten waaronder haar baby’s zitten. Na een paar rondes heeft mijn dochter de smaak te pakken en doet ze snel mee. My first La Cucaracha is vanaf 3 jaar door de simpelheid. Maar verkijk je hier niet op, het is een snel spel en voor iedereen leuk. Juist door de simpelheid en snelheid is het echt heel leuk. In principe wint degene die als eerste alle 4 de ballen kwijt is.

My first La Cucaracha bevat ook een spelvariant voor 4 jaar. Dan speel je meer met een plan en gericht op kleuren. Ook leuk, maar wij zijn echt fan van het snelheid spel. Na het eten spelen we een paar rondes. Het is aanzetten en gaan. Ergens voelt het een beetje als onschuldig en legaal gokken. We juichen de kakkerlak toe die onze balletjes in de gaten duwt. De snelheid van een nieuw balletje opzetten heb je dan wel zelf in de hand.

Cadeautip

Ja ik raad dit absoluut aan als cadeautip. Het pakt snel erbij, speelt snel en zorgt voor een leuke adrenaline kik. Het is vanaf jong te spelen maar ook voor ouder zeker vermakelijk. My first La Cucaracha is denk ik echt een heel leuk cadeau voor de feestdagen of met een verjaardag.

Specificaties My first La Cucaracha

My first La Cucaracha

Uitgever: Ravensburger | Vanaf 3 jaar | 1-4 spelers | 10 minuten | Nederlands | Meer informatie vind je hier

Andere varianten

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.