Schitterende vogels – een nieuwe puzzel van Ravensburger

Wij zijn hier in huis gek op puzzels. Puzzelboekjes en legpuzzels vinden we allemaal geweldig. Deze schitterende vogels legpuzzel is echt een prachtpuzzel, dus we waren heel blij dat we deze mochten reviewen!

vogel ravensburger puzzel

Een uitdaging van 1000 stukjes met schitterende vogels

Soms heb je van die puzzels, die gewoon in het oog springen. Als je die puzzel ziet, dan wil je daar gewoon dolgraag mee aan de slag. Dat had ik dus bij het zien van deze puzzel, de ‘schitterende vogels’ van Ravensburger. De naam ‘schitterende vogels’ is heel goed gekozen. Wat een mooie tekening op de foto! Ik hou meestal wel heel erg van vrolijke, kleurige puzzels. En dat is deze puzzel zeker!

vogel ravensburger puzzel

Elke vakantie aan de slag met een mooie legpuzzel

Bij ons is de voorjaarsvakantie begonnen. Elke vakantie gaan wij met het gezin aan de slag met een grote legpuzzel. We zetten dan een plastic tuintafel in de huiskamer, zodat we daar de hele vakantie de puzzel op kunnen laten liggen. (misschien is het ooit nog wel eens een goed idee om een puzzelmat aan te schaffen….)
In die vakantie gaan we dan met zijn vieren de puzzel maken. Tenminste: de kinderen dragen af en toe een stukje bij, en wij proberen zo snel mogelijk de puzzel te maken.
Nu staat de tuintafel dus midden in de huiskamer en zijn we weer begonnen aan een nieuwe puzzel. De schitterende vogels van Ravensburger dit keer!

De puzzels van Ravensburger

Als het om puzzels gaat, is er bij mij maar 1 merk wat in me opkomt: Ravensburger. Toen ik net verkering kreeg met mijn man, vond ik het ook altijd supergezellig als mijn schoonmoeder aan de tafel een puzzel zat te maken. En dat waren ook altijd puzzels van Ravensburger.
Deze puzzels zijn er voor jong en oud, en hebben de mooiste afbeeldingen in heldere kleuren en van een goede kwaliteit. Net zoals deze puzzel met de schitterende vogels. Niets zo vervelend als er puzzelstukjes net niet goed passen of afbreken. En bij Ravensburger puzzels weet je zeker dat je een kwalitatief goede puzzel hebt!

Het puzzelen aan de schitterende vogels

En nu zijn we dus begonnen aan deze puzzel. Eerst de randen (dat vind ik al meestal een hele puzzel om dat uit te zoeken) en dan sorteren op kleur.
Gelukkig zit er nog wel behoorlijk wat kleur in deze puzzel. Puzzels die maar weinig verschillende kleuren hebben (zoals bijvoorbeeld een puzzel met alleen maar Minions of dalmatiërs) zijn niet zo aan mij besteed. Toch vind ik de schitterende vogels puzzel nog wel behoorlijk pittig, er zit veel zwart in de puzzel. Maar zo hebben wij een mooie uitdaging voor de boeg deze carnavalsvakantie!

vogel ravensburger puzzel

Wil jij ook aan de slag met deze puzzel van Ravensburger?

Nieuwe puzzels:

Ravensburger heeft nog veel meer nieuwe puzzels als de schitterende vogels puzzel.

Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.