Nintendo Switch – een ultiem cadeau voor kinderen en ouders

Dochterlief kreeg voor haar verjaardag een Nintendo Switch. Niet alleen van ons, maar ook van haar hele familie. Iedereen deed mee, want ja laten we eerlijk zijn, het is wel even een kostenplaatje bij elkaar. Van te voren hadden we alle accessoires, kabeltjes en boekjes los ingepakt zodat er een grote mand met cadeautjes bij de deur zou staan en iedereen wat kon geven. Maar als je jarig bent tijdens corona dan gaat dat opeens heel anders. Lees vooral verder voor linkjes naar al onze reviews van heel wat games!

Jarig tijdens corona

Haar zevende verjaardag verliep dus totaal anders dan we van te voren hadden bedacht. Geen familie in huis om allemaal cadeautjes te geven, geen verjaardag met vrienden en hun kinderen, maar ook geen kinderfeestje.

Dat was echt even flink balen! Ook trakteren op school zat er niet meer in, want het thuisonderwijs door corona was begonnen. Nu de scholen weer zijn begonnen mag ze nog steeds niet trakteren. Dus de prachtige eenhoorn traktaties die ik van plas was te maken gingen niet door. De zoute popcorn hebben we ondertussen zelf maar opgegeten en de vrolijke gekleurde skittles worden langzaam opgepeuzeld. Het kinderfeestje kan hopelijk met een maand of 2 alsnog plaatsvinden.

Wat waren we blij dat wij de Nintendo Switch en alles al in huis hadden, want na een paar dagen was die overal al uitverkocht.

Nintendo Switch

De Nintendo Switch! Compleet met Mario Kart 8 Deluxe, 2 games om te reviewen, een opbergetui, een accessoires pakketscreenprotector van gehard glas, 2 extra Joy-con controllers en een pro controller was allemaal al ingepakt in een grote mand.

Nog steeds is de Nintendo Switch console niet leverbaar en juichen wij heel hard dat we op tijd waren. Want wat hebben we er al veel mee gedaan! Uren gamen hebben we er al op zitten. Inclusief het maken van een eigen ME ( al 4 keer aangepast inmiddels) een soort avatar die bij je eigen profiel past. We hebben heel wat geracet, gedanst en gedaan alsof we een bij waren. Daarover zometeen meer. We waren ook heel blij met het extra setje controllers omdat we zo ook met zijn 3 of 4 kunnen gamen.

Er zijn eigenlijk 3 spelmogelijkheden voor de Nintendo Switch. Je kunt de Nintendo afspelen op de televisie, je kunt het scherm voor je neerzetten en met zijn 2 spelen of je speelt er alleen mee handig voor onderweg.

Ook de joy cons zijn op meerdere manieren te gebruiken. Los in de hand, aan de zijkant van de Nintendo of in een stuur of in de pro controller.

Denk ook aan een switch cadeaukaart als verjaardagscadeau!

Handig voor onderweg

Onderweg spelen met de Nintendo Switch

Laatst gingen we even op bezoek bij mijn schoonouders, uiteraard volgens de corona maatregelen en toen hebben we ook ontdekt hoe handig de Nintendo Switch is voor onderweg spelletjes te doen. De console is heel licht in de hand en het schermpje is goed vast te houden. Zo kon dochterlief een beetje afwisselen tussen het kijken van een Netflix filmpje en het spelen van een spel.

Spelletjes voor de Nintendo Switch

MarioKart 8 deluxe voor de Nintendo Switch

Wij kochten MarioKart 8 Deluxe als spel erbij. Lekker samen racen ik zag het al helemaal voor me. Het leek mij een mooi eerste spel voor op de Nintendo Switch en dat klopte. Al gauw wist dochterlief al beter hoe alles werkte dan ik en had ze ontdekt dat wij als volwassenen wel de stuurhulp en van de baan af gaan hulp en het automatisch gassen uit konden zetten. Dan werd het voor ons direct een stuk moeilijker!

Ook kwam ze er een paar weken geleden achter dat je naast racen tegen elkaar ook nog kunt vechten! Nou ja vechten, het gaat er dan om dat je in 2 teams tegen elkaar racet.

Er zijn maar liefst 48 banen en ik heb ze nog steeds niet allemaal gezien.

Spellen om te testen

Ook mochten we aan de slag met twee spellen om te testen. Just Dance 2020 en Bee simulator.

Just Dance een hit op de Nintendo Switch

Junst Dance 2020

Nou just dance, ja ik schaam me, had ik dus nog nooit van gehoord. Maar toen ik het eenmaal zag was ik direct enthousiast. Kijk zo kan ik ook wel lekker meedansen! Zo kwamen we de weken thuisonderwijs dus wel dansend door. Hilarisch vind ik het!

We hebben er ook een maand gratis just dance unlimited bijgekregen, maar dat hebben we nog niet uitgeprobeerd. Nog niet nodig geweest ook, het was zo al onwijs leuk! Al moesten we wel elke keer de kamer een beetje verbouwen om genoeg dansruimte te krijgen.

Onze favoriete nummers zijn Baby Shark, 7 rings, I don’t care en Taki Taki. Maar eigenlijk hebben we op alle nummers wel plezier.

We zijn blij met de indeling ook in leeftijdscategorieen. Zo kunnen we nummers uitkiezen speciaal voor kinderen en nummers voor oudere kinderen 😉 Sja ik ben toch nog steeds een kind zeg ik altijd.

Ik heb nog niet precies onder de knie of er nu ook foefjes zijn om sneller punten te verdien met de Nintendo Switch controllers in je handen om andere bewegingen te doen. We doen namelijk allemaal echt nog braaf ons best om goed mee te doen.

Bee simulator

Bee Simulator

Bee Simulator is een ander verhaal. Het is een simulatiespel waarbij je een bij bent. En bijen vliegen heel apart. Recht naar boven en naar beneden maar ook ronddraaiend alle kanten op. De eerste keren dat ik het speelde raakte ik echt misselijk van de vliegkunsten die ik uitvoerde, en je moet al helemaal niet meekijken als iemand anders er net mee leert spelen want dan wordt je al net zo misselijk.

Je bekijkt de wereld letterlijk door de ogen van een bij. Wij zijn nog niet verder gekomen dan stuifmeel verzamelen bij andere bloemen. Dat vinden wij dus al moeilijk want het is echt niet makkelijk om te vliegen als een bij. We kunnen ook nog meedoen aan bijenraces, maar daar kunnen we echt nog niet goed genoeg voor vliegen denken we dus hier moeten we nog een beetje op dooroefenen.

Wensenlijst voor dochterlief

Laatst waren we even bij vrienden en die hadden Super Mario Bros U Deluxe. Al na een kwartier kwam dochterlief enthousiast naar buiten met de mededeling dat ze die ook heel graag wilde hebben! Dat was totaal anders dan racen en dansen en vliegen. Hier kon je echt gaan ontdekken en verborgen geheimen vinden en het zag er zo leuk uit! Ja daar kan ik mij wel wat bij voorstellen want dat is voor mij ook echt jeugdsentiment. Ik had vroeger een Gameboy met onder andere Tetris en Super Mario. Als ik in de vakantie dan uren daar achter had gezeten droomde ik ’s nachts van Mario die tussen de Tetris blokjes heen rende.

Ook Animal Crossing lijkt haar erg leuk omdat ze daar soms een filmpje van ziet op YouTube.

Het is tijd om van je eigen, unieke eilandleven te genieten. In Animal Crossing: New Horizons, dat nu verkrijgbaar is voor de Nintendo Switch, vertrekken spelers naar een afgelegen eiland om daar hun eigen paradijsje van te maken door het te verkennen, te vormen en aan te passen.

De Animal Crossing: New Horizons – Jouw eiland, jouw leven! (Nintendo Switch)-trailer toont het begin van een nieuw leven op het eiland, inclusief diverse activiteiten, zoals het opzetten van een tent, gereedschappen maken, aanpassingen maken, verkenningstochten ondernemen en kennismaken met nieuwe en terugkerende dierlijke bewoners. Er worden regelmatig gratis updates aan de game toegevoegd, waardoor spelers van seizoensgebonden content kunnen genieten. De eerste update, die nu beschikbaar is, zorgt er bijvoorbeeld voor dat in april “Konijnendag” wordt gevierd op het eiland. De software-update voegt voor leden van Nintendo Switch Online ook de mogelijkheid toe om online-functies* te gebruiken.

Wie weet kan ik haar ook nog wel blij maken met Minecraft en Tetris. Goh er is eigenlijk best wel veel keuze!

Nintendo Switch spellen voor mama

Ik zou graag Luigi’s Mansion willen uitproberen. Lekker griezelen in een spookhotel met paranormale puzzels. Dat is wel wat voor mij!

Ook de Ring Fit adventure zou ik graag willen uitproberen. Nu ik veel minder vaak naar mijn werk heb gefietst de afgelopen weken merk ik dat mijn conditie toch wat achteruit is gegaan, ondanks het vele dansen. Het lijkt mij erg leuk om op deze manier te fitnessen thuis!

Nintendo Switch spellen voor papa

Papa zou wel aan de slag willen gaan met the legend of Zelda. Reizen door velden en bossen of over de bergen. En FortNite chapter 2 zou die ook wel willen. Wie weet een mooi cadeau voor vaderdag!

Hebben jullie thuis een Nintendo Switch? Welke games raad je mij aan? Ik ben heel benieuwd!

Op MamaScrapelle hebben we al vele games mogen reviewen voor de Nintendo Switch en de Playstation:

PEG 3

PEG 7

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.