Spelletjes voor onderweg

Als wij op vakantie gaan, gaat er altijd een flinke hoeveelheid aan spelletjes mee. Dat komt mede door mijn eigen herinneringen aan de vakanties die ik als kind meemaakte. We gingen altijd kamperen en als het dan slecht weer was deden we de hele dag spelletjes. Monoploy, Rummikub, triominos, kwartet en speelkaarten waren standaard mee op vakantie. Graag vertel ik je over onze 2 favoriete spelletjes voor onderweg die altijd handig zijn om bij je te hebben met een kleuter 😉 En ik geef ze ook nog eens weg!

Weetjes Kwartet

Een van de spelletjes voor onderweg de altijd mee gaat op de wat langere ritten zijn de Weetjes Kwartetten van Identity Games. Ze heeft er inmiddels 2 en het wordt wekelijks wel een keer gespeeld. Ook zonder tegenstander vermaakt dochterlief zich er namelijk prima mee! Want dit OerHollandse spel is niet alleen ontzettend leuk, maar ook leerzaam. Leer spelenderwijs meer over onder andere auto’s, het menselijk lichaam, dinosaurussen en paarden. Ieder kwartetspel heeft prachtige afbeeldingen, is voorzien van een FSC-keurmerk en het formaat van de kaarten maakt het spel ideaal om mee te nemen op reis.

Op elke kaart is wat interessants te lezen om meer te leren over datgene waar het kwartet over gaat. Dus als een van ons even niet mee kan spelen, of als ze in de auto achterin zit, dan leest ze gewoon de kaarten op. Of ze husselt zelf de kaarten door elkaar heen en zoekt dezelfde kaarten erbij.

Speel je het samen dan kun je er voor kiezen om van te voren alle weetjes alvast voor te lezen, en/of tijdens het spel als het kwartet compleet is bijvoorbeeld. Zelfs ik als ouder leer er nog het een en ander van!

De weetjes kwartetten koop je onder andere bij Bol.

Dobble

spelletjes voor onderweg Dobble op Schiphol
Op Schiphol speelden we voor het eerst Dobble

Een ander spel wat sinds de meivakantie erg populair is hier in huis is Dobble van Asmodee.

Dobble is een observatie – en snelheidsspel waarbij alle spelers gelijktijdig spelen. Het heeft wat weg van het spel Halli Galli, maar dan veel gevarieerder en daarmee ook uitdagender! Je moet als ouder ook echt scherp blijven, anders word je met gemak ingemaakt door je 6 jarige!

Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. Vervolgens mag je een kaart nemen, een kaart plaatsen of een kaart afleggen volgens de regels van de verschillende mini-spelletjes die je kan spelen. Zie jij als eerste het identieke symbool? 

Dobble is verkrijgbaar in verschillende edities.

Winnen spelletjes voor onderweg

Ik mag deze twee leuke spelletjes voor onderweg weggeven aan een van mijn volgers!

De winactie is helaas afgelopen. Houdt MamaScrapelle in de gaten via social media Facebook Instagram en Pinterest om niks te missen van toekomstige winacties ( er komen er nog een hoop aan)

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!