Skip to Content

Weg in de meivakantie – een waddeneiland tip

Jaarlijks gaan er behoorlijk wat Nederlanders op wintersport. Toch lijkt in ons land bij veel mensen vooral de focus te liggen op de vakanties in de warmere periodes. Wat dat betreft is het goed dat we de krokusvakantie net achter de rug hebben. Dat betekent immers dat de winter ten einde komt, en de lente in aantocht is. We kunnen weer gaan uitkijken naar de volgende vakantie! De maanden april en mei kennen meerdere lange weekenden vanwege diverse feestdagen, maar er gaan vooral veel mensen weg in de meivakantie. Heb jij nog niets geboekt? Hieronder lees je meer over een zeer populaire bestemming in Nederland. Wil jij weg in de meivakantie, kies voor Ameland!

Park de Vleijen - Vakantie in de meivakantie

Weg in de meivakantie

De Waddeneilanden zijn volop in trek bij mensen die een weekend of weekje weg willen in de meivakantie. En dat is ook niet gek, want je kunt en hebt er eigenlijk alles. Denk aan een veelzijdige natuur, en allerlei gelegenheden om lekker te eten en drinken. En je kunt er heerlijke fietsen en wandelen, en andere sportieve activiteiten beoefenen. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen te overnachten op Ameland? Mensen met een eigen tent, vouwwagen, caravan of camper kunnen er genieten van de vrijheid en het buitenleven op een strandcamping. Vind je het fijner als de accommodatie al geregeld is? Kijk dan eens of er nog een luxe glampingtent of bungalow beschikbaar is in de meivakantie.

Dichtbij huis, maar er toch even helemaal uit in de meivakantie

Waarom Ameland zo populair is als vakantiebestemming in de meivakantie? Dat heeft meerdere redenen. Zo ben je echt even in een totaal andere wereld dan thuis, maar hoef je er niet voor in het vliegtuig te stappen of hele dagen in de auto te reizen. Een vakantie in eigen land kent dan ook een heuse opleving de afgelopen jaren.

Toen mensen vanwege de coronamaatregelen niet naar het buitenland op vakantie konden, hebben veel mensen Nederland echt herontdekt. Voor mooie natuur, goede voorzieningen en fijne horeca hoef je helemaal niet ver. En dat de kans klein is dat het 30 á 35 graden is, is misschien ook alleen maar een voordeel toch!?

Op vakantie naar Ameland

Voor wie is Ameland geschikt?

Vaak trekken vakantiebestemmingen een bepaalde groep mensen aan. Het grappige is dat dit niet echt geldt voor mensen die op vakantie naar Ameland komen. Groepen jongeren die voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan, stellen die graag samen een actieve vakantie beleven, gezinnen met kinderen en senioren die graag in de natuur verblijven: je komt er van alles tegen. Ook leuk trouwens: in de meivakantie een keer een huisje huren voor zowel de kinderen, ouders als grootouders samen.

Dat de bezoekers zo divers zijn, geeft wel aan dat op het eiland eigenlijk alles kan. Ook als het gaat om accommodatie. Of je graag avonturiert in een tent of het gemak van een bungalow hebt: op Ameland is er sowieso een vakantiepark waar jij de meivakantie door kunt brengen zoals jij wil.

weg in de meivakantie Vuurtoren Ameland

Kun je ook niet meer wachten om lekker even weg te gaan tijdens de meivakantie? Boek dan snel je vakantie op Ameland, want vanwege de populariteit is er vaak nog maar beperkte beschikbaarheid.

Lees ook deze blog

Ervaring vakantie op Ameland
Paardrijden op Terschelling
Eilanden speurtocht

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.