Skip to Content

Paaseieren knutselen, een blog met diverse tips

Kan jij niet wachten om lekker te gaan seizoensknutselen of ben jij niet zo’n knutselheld? Geen zorgen ik heb een leuke creatieve themablog voor de doorgewinterde knutselkampioen. Maar ook voor mensen die dit niet zijn. Er staat zelfs een tip in voor als je geen knutselspullen in huis hebt… Maar hoe dan ook staan er toffe dingen in deze blog voor paaseieren knutselen! Kom maar door Pasen.

Paaseieren knutselen

1. Paaseieren knutselen: paaseieren versieren

Yes we beginnen traditioneel. Het versieren van gekookte eieren. Wist je dat dit op diverse manieren kan? Het is leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen. Denk bijvoorbeeld aan dottechniek, het maken van stipjes. Dit heeft ervoor gezorgd dat we echt toffe paaseieren hebben gemaakt. Een aantal jaar terug moesten we voor de oude school van mijn oudste dochter een hele mand paaseieren beschilderen. We zijn alle drie geen verfhelden en toen ben ik gaan dotten en dat resultaat was echt tof! Maar je kan meer verftechnieken gebruiken met paaseieren knutselen. Let wel op dat je ei hardgekookt en afgekoeld is. Hieronder een lijst met inspiratie!

Paaseieren versieren:

  • Dotten: gebruik speciale dotpennen*, een sate-prikker, wattenstaafje, achterkant kwast of iets wat dun is en stippen kan maken. Leg wat diverse kleuren verf neer en dip en dot! Maak door middel van stipjes toffe mandala achtige patronen, echte vormen of fantasie dingen.
  • Dotten met nagellak: ja dit is dé tip als je niks in huis hebt. Gebruik gewoon nagellak. Ik doe wat druppels lak op een bordje en ga dan ook dotten. Je kan ook direct in het potje dippen. Ik vind dit dus ook nog eens mooi, het is dekkend en mooi van kleur. Ook zijn er heel veel diverse kleuren.
  • Verf: uiteraard kan je ook gewoon verven. Koop een speciale verfmachine*, hou tussen je vingers, gebruik een doorgeknipt wc-rolletje of een eierdopje. Dit is meestal lekker kliederen met kinderen en vaak is de kleur bruin overheersend. Maar hè het is een klassieker!
  • Stickers: Kies wat leuke stickers uit en beplak je gekookte ei hiermee.

Er is meer:

  • Papier-maché: beplak je ei met kranten en (behang)lijm. Ook leuk om met oude boekpagina’s te doen.Laat drogen en het is al tof! Ook kan je het verven als het droog is.
  • Touwtjes: wederom weer veel (behang)lijm nodig en touw/wol. Doe de lijm in een bakje met de touwkleur naar keuze. Bekleed daarna je ei met het lijmtouw. Leg eerst een basis door het ei te omwikkelen. Daarna kan je elementen toevoegen met kortere touwtjes er op. Zie de foto! Laat goed drogen.
  • Stift: met markers, goede stiften*en raamstiften kan je ook prima op je ei direct tekenen.
  • Spuitbus: heel hip maar spray je ei in een toffe kleur of kleuren. Plak desnoods wat plakband op voordat je gaat sprayen voor een tof patroon in deze manier van paaseieren knutselen.
  • Lintjes: ook met lintjes kan je je ei lief versieren. Zie onderstaande foto.
  • Eiverf: er is ook special eiverf* waarme je een ei helemaal kan kleuren. Bind wat stof om het ei met elastieken eromheen en je hebt een tof tie-dye effect

2. Paaseieren knutselen: voor in je paastakken

Ik hou van paastakken. Soms zijn dit verse takken, soms plastic takken die ik elk jaar weer opnieuw gebruik. Ik hang hier dan diverse items in. Soms kan en klaar, soms knutselitems. Je kan heel leuk toffe paaseieren knutselen die je hierin hangt. Je kan de eerder genoemde gekookte eieren versieren en een lusje eraan maken zodat je het kan ophangen. Maar je kan ook leuke vormen knippen uit hard papier, karton, en deze versieren en die ophangen.

Een tof eerder idee om paaseieren knutselen van Ellen door middel van plakfolie, werkt natuurlijk ook prima op kleiner formaat. Hang deze vervolgens op en je paastakken kleuren tof! Paasei plakfolie*: Knip een ei uit papier en knip de plakfolie op maat. Maak kleine stukjes vliegerpapier om te kunnen plakken. Pas als je de activiteit gaat beginnen plak je de folie aan het ei vast en blijft er een groot gat om te versieren in de vorm van een ei. Zelfs de allerkleinsten kunnen dit doen al is het wel een gek gevoel als hun vinger blijft plakken op de plakfolie.

Ook zijn er toffe paaseieren die je zelf kan vullen *met wat je maar wil! Of denk aan glazen flesjes die je vaak bij de Wibra of Action kan kopen. Vul deze en hang ze op. Kijk ook eens naar houten paaseieren*. Deze kan je net zoals een gekookt ei versieren om vervolgens op te hangen

3. Heb je nog meer inspiratie voor paaseieren knutselen?

Yes er is nog meer inspiratie om paaseieren te knutselen! Want wat dacht je van foamklei*? Deze heerlijke klei met bolletjes werkt zo heerlijk ontspannen voor jong en oud. De klei boetseer je om het hardgekookte ei, of houten ei heen. Laat drogen en klaar is je toffe paasei! Supervrolijk en uniek. Gebruik je geen houten ei met een touwtje? Zorg dan dat je een touwtje geknipt hebt en deze bevestigd onder de foamklei met de uiteindes. Dan kan je als het droog is toch ophangen.

Laat je ei tot leven komen! Nou niet echt natuurlijk maar geef je ei een karakter door het te versieren met armen, benen, ogen, mond, haren en wat dan ook. Knip het uit papier, teken het met stift, dot het met nagellak, gebruik stickers of foamklei*. Het kan allemaal. Maak een gezellig ei familie van gekookte eieren of houten eieren in deze manier van paaseieren knutselen

Wat ga jij kiezen om met paaseieren knutselen?

DIY paaseieren versieren foam

Handige linkjes voor bij paaseieren knutselen

Uiteraard heb ik dat! Ik laat jullie niet achter met niet nog meer handige linkjes om je op weg te helpen met paaseieren knutselen én om jullie te vermaken tijdens de paasdagen.

Creatief

knutselen voor Pasen

Linkjes

Hieronder volgen handige klikbare plaatjes naar bol. Zet je je ad-blocker uit?

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.