Hollandse asperges. Verras jezelf en anderen met een heerlijke creatie.

Hollandse Asperges! Heerlijk! Deze week kreeg ik een doosje. Vers uit de grond. Oh Boy! Dat is smullen! Deze keer geen traditioneel recept. Het Nederlands Asperge Centrum daagt je namelijk uit: hoe creatief ben jij met Hollandse asperges? Dat laat ik mij geen twee keer zeggen. Kortom, bij deze een niet alledaags recept met Hollandse asperges. En is niet alles op? Een soepje kan altijd. Plus… wat dacht je van beleg op de pizza! Geniet ervan!

Hollandse asperges

Hoe creatief ben jij met Hollandse asperges?

Zoals ik altijd zeg: ik geloof niet in toeval. Deze keer ook niet. We hadden samen iets te vieren. Mijn man had de bubbels al koud liggen. En wat krijgen we vervolgens via de post toegestuurd? Een doosje vol heerlijke witte asperges van het Nederlands Asperge centrum. Het feestje was dus helemaal compleet. Ik ben die avond dan ook meteen aan de slag gegaan. Nu vind ik traditionele Hollandse asperges met ham, eieren, botersaus en krieltjes eerlijk gezegd het lekkerste. Maar goed, dat maak ik dan ook meestal. En dus ook vorig jaar voor de blog ‘asperges van kop tot kont’. Ik vind dan dat ik weer eens wat anders moet verzinnen. Laat dat nou net ook de wens zijn van het Nederlands Asperge Centrum: hoe creatief ben jij met asperges? Nou, vooruit dan… bij deze een combi-recept. Een beetje van mijzelf en een beetje van de Foodies.

Hollandse Asperges met pasta, gebakken shiitakes, eieren en rucola

Hollandse asperges

Ingrediënten

  • 12 witte Hollandse asperges
  • 200 gram shiitakes
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 50 gram rucola
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram tagliatelle
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 4 eieren
  • Eventueel: ham en/of ontbijtspek (uitbakken)

Bereidingswijze

  • Breng water aan de kook.
  • Schil de asperges en snijd het houtige einde af.
  • Voeg de pasta aan het kokende water toe en kook in ca 10 minuten gaar.
  • Doe de geschilde asperges in een pan en doe er koud water in totdat de asperges onder staan.
  • Kook de Hollandse asperges in ca 8 minuten gaar.
  • Kook daarna de eieren 4 minuten mee. Haal ze daarna uit het water en laat ze ‘schrikken’ met koud water.
  • Snijd ondertussen de shiitakes in vieren.
  • Verhit de sesamolie in de koekenpan en voeg de shiitakes toe.
  • Voeg vervolgens de ketjap en de balsamicoazijn toe.
  • Bak daarna de shiitakes in ca 4 minuten goudbruin.
  • Pel ondertussen de eieren en snijd ieder ei in kwarten.
  • Laat vervolgens de pasta uitlekken in een vergiet.
  • Maak tot slot de borden op: pasta en daarbovenop al het lekkers. Als kers op de taart natuurlijk de Hollandse asperges. Eventueel kan je nog ham en/of uitgebakken spek toevoegen.

Tot slot

En wat doe je met de schillen en de houten uiteindes? Daar maak je soep van. Zie voor een recept mijn blog Asperges van kop tot kont. Ik had nog wat Asperges over. Daar heb ik een lekkere pizza van gemaakt. Nog meer inspiratie nodig? Dat vind je op de website van het Nederlands Asperge Centrum.

Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 49 jaar, moeder van een 7-jarige dochter en een 13-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. Daarnaast ben ik vorig jaar gestart met een eigen coachingspraktijk. In dit nieuwe jaar zal ik regelmatig een blog schrijven over coaching en mindfulness.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.