Paaskuikens van fimoklei – een schattig project

In de voorjaarsvakantie gingen wij lekker aan de knutsel. Dit keer stonden paaskuikens van fimoklei op de planning. Een kant en klaar pakket die je als creatieve kinderbox kunt bestellen bij September18. Ja precies diezelfde site als waar dat toffe houten krukje met lontwol vandaan komt!

Paaskuikens van fimoklei

Deze paaskuikens van fimoklei zijn super makkelijk te maken doordat het een kant en klare diy box is voor kinderen. Deze Pasen wordt supervrolijke met schattige kuikentjes in je paastakken of in leuke eierdopjes. Tover piepschuimballetjes om tot donzige kuikentjes met vleugels of een veertje. Met als finishing touch een dotje glitterlijm. Kuikens horen echt bij de lente en het is natuurlijk extra leuk om ze gewoon lekker lang te laten hangen. Tenslotte is je kind hier straks heel erg zoet mee geweest en staat het niet alleen vrolijk in je paastakken, maar ook gewoon bij je planten, een themahoekje of aan de muur.

Kids S8 box

Bij September18 kun je creatieve abonnementen afsluiten voor volwassenen en voor kinderen. De box voor kinderen heeft Kids S8 en hiervoor krijg je 4 keer per jaar een toffe diy box. Voor het voorjaar zitten daar dus deze paaskuikens van fimoklei in. Een box is compleet! Op de achterkant zie je hoe het werkt en in de box zitten genoeg materialen om mee aan de slag te gaan.

Denk aan verschillende kleuren fimoklei, oogjes, veren, pompons, strikjes, piepschuimballen, touwtjes, ogen en glitterlijm.

Perfect als je zelf niet creatief bent, een klein project wil geven aan kinderen waar ze zelfstandig mee aan de slag kunnen en een uniek cadeau wil geven aan kinderen.

Zelfstandig aan de slag met de paaskuikens van fimoklei

Ik ging met 2 meiden aan de slag aan de paaskuikens van fimoklei. Doordat er 7 eieren inzaten besloten we dat ik er 1 zou maken en de meiden elk 3. Mijn start was wel wat later want ik was eerst druk met kijken hoe de meiden dit aan zouden pakken. Met het meegeleverde rolletje kunnen ze de fimoklei goed uitrollen en de piepschuimbal volledig kunnen bedenken. Er werd druk gekeken naar de verschillende voorbeelden en ieder deden ze het op hun eigen manier. De een koos voor stompe neusjes en de ander voor scherpe snaveltjes. Een eierschil met een vormpje uitdrukken of gewoon met de vingers puntjes maken?

Ze zijn er ruim een uur zoet mee geweest want toen de paaskuikens klaar waren was er nog fimoklei over. Gelukkig waren daar nog kleine jampotjes en hebben ze die ook nog leuk versierd met de fimoklei. Wil je met kleuters iets maken voor Pasen? Dan kun je een paashanger knutselen!

paaskuikens van fimoklei

Lees ook deze blogs

doosjes versieren
Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.