kinderliedjesboek : Boer wat zeg je van mijn kippen – een knutsel

Bij de lente horen liedjes over de kinderboerderij, en bij Pasen horen eieren, kuikens en kippen. Vandaar het kinderliedje Boer wat zeg je van mijn kippen voor in het  kinderliedjesboek.

Boer wat zeg je van mijn kippen

Als voorbereiding van Boer wat zeg je van mijn kippen ging ik met de kinderen naar de kinderboerderij. Hier in Delft hebben wij een grote kippenboerderij met een paar geiten. Hier mogen de kindjes niet naar binnen maar je mag wel groenafval voeren aan de dieren en dat vinden ze ook erg leuk. We proberen dan natuurlijk ook de kippen te tellen waar geen beginnen aan is want het zijn er zoveel! Dit kinderliedje is het leukste om te doen in de lente.

kind met geit
kinderliedjesboek boer wat zeg je van mijn kippen

Een van de dierenverzorgers pakte speciaal voor de kindjes een kip vast zodat ze die konden aaien! De veren waren heel zacht. En die zachte veren gebruikten we ook voor dit kinderliedje: Boer wat zeg je van mijn kippen

Benodigdheden:

kinderliedjesboek boer wat zeg je van mijn kippen

Voor deze knutsel van Boer wat zeg je van mijn kippen heb je nodig:

  • Veren
  • lijm
  • verschillende kleuren verf
  • een tekening van een kip
  • vel papier
  • verf
kinderliedjesboek boer wat zeg je van mijn kippen

Als eerste stap mochten de kinderen een kip beplakken met veren. Dat vonden ze erg leuk om te doen en het is lekker zacht net zoals de kip op de kippenboerderij.

Paas feestwinkel

Daarna was het tijd om de handen te verven! Dat vinden ze altijd super leuk het kriebelt natuurlijk lekker en er worden mooie dingen van hun handen gemaakt.

kinderliedjesboek boer wat zeg je van mijn kippen
kinderliedjesboek boer wat zeg je van mijn kippen
boer wat zeg je van mijn kippen

Ik maakte een haan met verschillende veren en een kuiken. Zo hadden we de hele familie compleet! Van jong naar oud! Super leuk vinden de kinderen het!

boer wat zeg je van mijn kippen
Boer wat zeg je van mijn kippen

Daarna alles uitknippen en plakken op een vel met het liedje erbij! Wie is de papa? Welke geluiden maken ze? Wie is de mama? Hoe heten ze? Wie is het kindje? Wat vind jij van de kippen? Hoe voelen de veren? Genoeg om bij te bespreken en te leren voor de kinderen.

Nog meer kinderliedjes

Naast Boer wat zeg je van mijn kippen hebben we de volgende liedjes geknutseld:

Vind jij Boer wat zeg je van mijn kippen ook zo’n leuk liedje?

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.