DIY kinderliedjesboek 17 Boer wat zeg je van mijn kippen

 

 

Gisteren konden jullie de review lezen van Zing mee met opa en oma! Daar zagen we het liedje Boer wat zeg je van mijn kippen in een oud jasje. Al in de lente hebben de kinderen deze geknutseld, maar vandaag dan eindelijk de blog  voor het kinderliedjesboek.

Boer wat zeg je van mijn kippen

Als voorbereiding ging ik met de kinderen naar de kinderboerderij. Hier in Delft hebben wij een grote kippenboerderij met een paar geiten. Hier mogen de kindjes niet naar binnen maar je mag wel groenafval voeren aan de dieren en dat vinden ze ook erg leuk. We proberen dan natuurlijk ook de kippen te tellen waar geen beginnen aan is want het zijn er zoveel! Boer wat zeg je van mijn kippen is het leukste om te doen in de lente.

20160315_102142_resized kinderliedjesboek boer wat zeg je van mijn kippen

Een van de dierenverzorgers pakte speciaal voor de kindjes een kip vast zodat ze die konden aaien! De veren waren heel zacht.

Benodigdheden:

kinderliedjesboek boer wat zeg je van mijn kippen

Voor dit liedje heb je nodig:

  • Veren
  • lijm
  • verschillende kleuren verf
  • een tekening van een kip
  • vel papier

kinderliedjesboek boer wat zeg je van mijn kippen

Als eerste stap mochten de kinderen een kip beplakken met veren. Dat vonden ze erg leuk om te doen en het is lekker zacht net zoals de kip op de kippenboerderij.

Daarna was het tijd om de handen te verven! Dat vinden ze altijd super leuk het kriebelt natuurlijk lekker en er worden mooie dingen van hun handen gemaakt.

kinderliedjesboek boer wat zeg je van mijn kippen kinderliedjesboek boer wat zeg je van mijn kippen

Ik maakte een haan met verschillende veren en een kuiken. Zo hadden we de hele familie compleet! Van jong naar oud!

boer wat zeg je van mijn kippen

Daarna alles uitknippen en plakken op een vel met het liedje erbij! Wie is de papa? Wie is de mama? Wie is het kindje? Welke geluiden maken ze? Hoe heten ze? Wat vind jij van de kippen? Hoe voelen de veren? Genoeg om bij te bespreken en te leren voor de kinderen.

Veel plezier 🙂

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.