Skip to Content

Paaskoekjes bakken, een lekkere activiteit rond de paasdagen

Welk kind houd er nu niet van koekjes bakken? Hier in huis is het in ieder geval een groot succes. Helemaal als het voor een thema is. Zoals we nu bijvoorbeeld paaskoekjes bakken.

Wil jij lekkere koekjes met de Pasen eten? Paaskoekjes bakken met kinderen van de Jumbo. Knutselen voor de Pasen. Koekjes vormen en versieren

Hoe kun je paaskoekjes jumbo bakken?

Er zijn vele manieren waarop je paaskoekjes kunt bakken. Voor de ervaren koekenbakkers is het leuk om zelf koekjesdeeg te maken van bijvoorbeeld kruimelmix*. Op internet staan vele recepten. En de meeste mensen zullen vast ook wel een bakboek thuis hebben liggen met een eenvoudig recept voor koekjes.

Toch kies ik graag voor een kant en klaar oplossing. In dit geval de Mix voor paaskoekjes van de Jumbo. Er zullen vast ook van dit soort pakketten zijn van andere merken.

Aan de slag pakket

Dan is het nu tijd om de armen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met de paaskoekjes bakken. We volgen de instructies op de verpakking en al gauw ligt er een prachtig koekjesdeeg op ons te wachten. In dit kant en klaar pakket zitten helaas geen koekjesvormen*. Maar wel een kartonnen mal waarlangs je kunt snijden. Hoewel me dit een lastig klusje leek viel dat eigenlijk wel mee. En het resultaat zijn zeer schattige paashaasjes.

Van voorgaande jaren paaskoekjes bakken hebben we nog wat paaskoekjesvormen*. Dus die gaan we ook lekker gebruiken. Mijn zesjarige dochter weet goed hoe ze de vormpjes moet gebruiken. En zij neemt het koekjesbakken hier dan ook van me over.

Zodra het deeg op is en de bakplaat gevuld is met paaskoekjes gaat alles de oven in om te bakken. Dit hoeft maar heel kort. Na 10 minuten zijn ze al klaar. Stiekem proeven we een nog warm koekje! Maar dan begint het lastigste… wachten tot ze afgekoeld zijn zodat we kunnen versieren.

Versieren

Bij het pakket van Jumbo zaten twee kleuren glazuur poeder. Beetje water erbij en je hebt glazuur. En dan lekker versieren. Wees voorbereid, want dit kan een enorme plakbende worden. Maar wat is het resultaat na het paaskoekjes bakken vrolijk!

Maar er zijn natuurlijk nog andere leuke manieren om na het paaskoekjes bakken deze te versieren. Denk hierbij aan vrolijke paassprinkles* die je met eetbare lijm (poedersuiker en water) kunt vastplakken. Of versier de koekjes met gesmolten chocolade.

paaskoekjes maken

Nog meer leuke paas activiteiten:

Heb jij nog ideeën voor het versieren van paaskoekjes? Laat dan een berichtje achter in de comments hieronder. Ga jij ook gezellig paaskoekjes bakken?

Footer1
Jolien
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.