Skip to Content

De leukste uitjes met Pasen – een uitgebreid overzicht met tips

De lente is bijna aangebroken en de paasdagen staan voor de deur. Na de wintermaanden weer wat leuks om naar uit te kijken! Met hopelijk veel zonneschijn want daar zijn we wel aan toe. En we hebben er zin in om weer wat uitjes te ondernemen. Op zondag 9 en maandag 10 april vieren we Pasen dit jaar. Er worden door verschillende parken, musea en kastelen leuke activiteiten georganiseerd. We gingen vast op zoek naar tips voor leuke uitjes met Pasen door het hele land.

Leuke uitjes met Pasen
Afbeelding van Gabriel-țuțu via Pexels

Uitjes met Pasen

Paaseieren zoeken, de paashaas ontmoeten of lekker brunchen? Er is van alles te doen rond Pasen. Leuk om er met de kinderen op uit te gaan. Wil je wel graag een dagje weg maar niet noodzakelijk in het thema paashazen en eieren? Bekijk dan onze twee uitgebreide blogs met tips: op stap met kinderen en leuke uitstapjes in Nederland. Van dierentuinen tot pretparken en van natuurspeeltuinen tot musea. Inspiratie genoeg!

Maar er zijn ook veel leuke uitjes met Pasen waarbij echt een speciaal en gezellig programma is samengesteld. Wie weet staat er iets leuks tussen in je regio, of juist wat verder weg voor een gezellig dagje uit.

En wil je nu niet ver weg op pad, organiseer dan een paas speurtocht* of Escape Room* in je eigen tuin!
Lees ook deze inspirerende blogs op MamaScrapelle

paasweekend in het Archeon
Museumpark Archeon

Paasprocessie bij het Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 t/m 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.

Op 7 april kan men in het middeleeuws Klooster genieten van de lijden gezangen die bij de 14e-eeuwse viering van Goede Vrijdag behoren. Het koor van de broeders zal met deze uitvoering een indruk geven van de religieuze beleving van de Goede Vrijdag door de poorters in een middeleeuwse samenleving. Het door de broeders gezongen passieverhaal volgens Johannes staat centraal in de uitvoering. Daarnaast worden er enkele gregoriaanse liederen uit de passietijd ten gehore gebracht.

Van 8 t/m 10 april heeft de bemanning van De Jonge Kraai haar schepen op het droge getrokken in het middeleeuwse stadje Gravendam. De zeelui van Allemansend laten de 17e-eeuwse realiteit van het zeemansbestaan zien in hun middeleeuws kampement. Breng een bezoek aan het kampement, luister naar de verhalen en bekijk het leven van toen. Ontdek ook waar de naam Allemansend vandaan komt.

Op 1e en 2e Paasdag trekken de broeders in processie door Gravendam om symbolen van het Paasfeest, vuur en water, bij de poorters van de stad te brengen. Zij zingen daarbij Paascanciones van rond het jaar Onzes Heren 1350. Volwassenen en kinderen kunnen in historische kleding met vlaggen en gildevaandels deze optocht luister bij zetten. Na afloop van de processie ontvangt u een kleine middeleeuwse lekkernij.

Nog meer leuke uitstapjes met Pasen

Stadsboerderij BuytenDelft

Op deze leuke kinderboerderij in Delft is er met Pasen van alles te beleven. Een paasspeurtocht, op de foto met de paashaas, eieren schilderen en meer. Ook is er de mogelijkheid om een ponyworkshop te reserveren.

Trompenburg Tuinen & Arboretum in Rotterdam

Trompenburg Tuinen is een botanische tuin met een omvangrijke collectie eikenbomen. Kom met Pasen Paasei(kels) zoeken! Met een plattegrondje loop je een route door de tuin en na afloop wacht een lekkere beloning.

Pasen in Kasteel de Haar Utrecht

Kom ook naar Kasteel de Haar in het Paasweekend en ga op jacht naar het gouden ei. Het grootste kasteel van Nederland in de gemeente Haarzuilens is de moeite van een bezoek zeker waard. Zoek de gekleurde paaseieren in het doolhof, verzamel de letters en ontdek waar de paashaas het gouden ei verstopt heeft! Voor iedereen die dit lukt, is er een lekkere beloning.

kasteel De Haar

Hemlab Amsterdam

In wetenschapslaboratorium Hemlab kun je allerlei proefjes doen met Pasen. Proefjes, Paas en Eieren! Hoe herken je een rauw of een gekookt ei? Kom eieren etsen met azijn en patronen afdrukken vanaf zijden en doe nog veel meer leuke en spannende proeven! Ei-leuk Paaslab is op 1, 8 en 10 april. Een leuk uitje met Pasen voor kinderen van 7 t/m 14 jaar.

Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude

Vier Pasen op boerderij ’t Geertje met lammetjes, kalfjes, biggetjes en kuikentjes. Op 2 april kun je er paasstukjes maken en op 10 april paaseieren beschilderen. En heb je nog wat nodig voor het paasdiner ’s avonds? Ook de landwinkel met heel veel lekkers is geopend.

Pasen in Madurodam Den Haag

Ontmoet de enige echte Paashaas tijdens het Paasweekend. Voor jong en oud is er van alles te beleven in Madurodam. De Paashaas hopt op 1e en 2e paasdag door het park. En je kan natuurlijk ook lekker klimmen en klauteren in de speeltuin van Nijntje. Kijk voor meer informatie ook onze blog over Madurodam!

Winterweken in Madurodam

GeoFort Herwijnen

Bij forteiland GeoFort in Herwijnen (Gelderland) draait alles om de aarde. Het paasweekend zit bij GeoFort vol met leuke activiteiten én je kunt er lekker brunchen. De GeoExperience bestaat uit superveel spellen, doolhoven, speurtochten en quizzen, en er worden ook veel leuke extra activiteiten georganiseerd.

De Landgoederij in Bunnik

Speciaal voor Pasen opent De Landgoederij haar deuren voor een heerlijke paasbrunch voor het hele gezin. Samen lekker genieten van een uitgebreid buffet met voorjaarsgerechten. Speciaal voor kinderen is er ook een kinderpaasbuffet, een springkussen op het terras en in de kasteeltuin kunnen ze naar hartenlust paaseieren zoeken!

Hoeve Ravenstein Baarn

Kom en beleef het boerenerf tijdens de Paasmarkt bij Hoeve Ravenstein in Baarn. Je kunt er een boerderij speurtocht doen en een echt boerenhulpje worden. De runderen zijn in de diervriendelijke potstal en op de landerijen rondom het erf te zien. Wedden dat het leuk wordt?

Trampolinepark Flight Deck 53 Hilversum

Flight Deck53 is een trampoline en freerunning park in de Clemenskerk in Hilversum. Tijdens het paasweekend verstoppen ze bij Flight Deck iedere ochtend, middag en avond één gouden ei. Kom je ook jumpen en lukt het jou om het gouden ei te vinden? Dan win je twee jumpsessies van 2 uur met onbeperkt Slush Puppies! Een super leuk en actief uitje dus met Pasen, gegarandeerd een succes!

leuke uitjes pasen

Pasen op Eiland De Geitenkamp – een uitje in de natuur

De Geitenkamp vind je bij de Nieuwkoopse Plassen. Tijdens de paasdagen tovert Natuurmonumenten het onbewoonde eiland om tot Paaseiland. De Paashaas zal op dit eiland eieren van verschillende vogels verstoppen. Je gaat met een speurkaart op pad om bij al die eieren de juiste vogels te vinden. Wie weet kom je ergens ook nog chocolade-eieren tegen!

Attractiepark DippieDoe Best

Kom naar Attractiepark DippieDoe in Best (Noord-Brabant) en ontmoet de Paashaas met onder andere zijn nichtje Pleuni en zijn neefje Ties! Er is ook een paasshow in het DippieDoe pop-up theater en je kunt deelnemen aan de eier-zoektocht. Verdien chocolade-eitjes met de paasspeurtocht én wie weet vind jij wel het gouden ei? Dan win je een extra verrassing!

Museumpark Orientalis Nijmegen

Deze lente staat Museumpark Orientalis in het teken van een zoektocht, letterlijk en figuurlijk. Je kunt er tijdens Pasen paaseieren zoeken met de eierbingo. De bijzondere collectie paaseieren wordt ‘verstopt’ tentoongesteld. Krijg ook een speciale paasrondleiding, bekijk een theatershow of doe een workshop springtouw maken.

Tropical Zoo De Berkenhof in Zeeland

Kom naar de gezellige Paasbrunch bij Berkenhof Tropical Zoo. De Tropical Paashaas is ook van de partij met een mand vol lekkers. Combineer de brunch met de vele activiteiten. Want naast de tropische dierentuin vind je er ook de Kids speeljungle, dino expo, midgetgolf en meer. Bekijk onze Berkenhof blog voor meer informatie over dit leuke uitje in Zeeland, een echte toptip voor Pasen!

leuke uitjes met Pasen

Een uitje met Pasen op blote voeten in Brunssum

Een leuk uitje met Pasen lijkt ons zeker ook het BloteVoetenpark in Brunssum (Limburg). Want naast een ontspannende en gezonde wandeling organiseren ze een heerlijke paasbrunch in de BloteVoetenHut. Zoek de beschilderde paaseieren en match ze met jouw paasbingo-kaart. Inclusief mini-paasverrassing aan het einde. Je krijgt ook een zakje zaaizaad mee, wat je mag uitstrooien op de aangegeven plek. Een leuk én nuttig uitje in de natuur!

Kunstfestival Beeldenpark de Havixhorst Drenthe

Tijdens het Paasweekend is er een Pop-up Pasen (mini) kunstfestival bij Beeldenpark de Havixhorst in De Schiphorst. Dit is een tentoonstelling met landelijk en regionaal bekende kunstenaars. Daarnaast is er ook een speurtocht, er kunnen eieren gezocht worden en er zijn workshops.

De Flierefluiter Raalte

Kom naar het Grote Paasevent bij De Flierefluiter in Raalte (Overrijssel). Er zijn dan maar liefst 100 kuikentjes geboren, dus een leuk uitje voor Pasen met kinderen. Er is van alles te doen: bijvoorbeeld op de foto met de Paashaas, eieren zoeken met prijzen, ponyrijden of een rondje met de huifkar. Wie weet vind je het Gouden Ei en win je een jaar lang gratis spelen!

Pasen in 17e-eeuws grachtenpand Willet-Holthuysen Amsterdam

Tot slot nog een leuk cultureel uitje met Pasen. Kom eieren zoeken in het Huis Willet-Holthuysen en zijn historische tuin aan de Herengracht in Amsterdam. Hier zijn genoeg verstopplekken voor een bijzondere zoektocht. Knutsel ook nog je mooiste paascreaties of kleur kleurplaten in onder begeleiding.

Genoeg keuze dus voor leuke uitjes met Pasen! Wat gaan jullie ondernemen?

Meer tips voor Pasen

Pasen met Huey de Haas
Footer1
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.