Berkenhof Tropical Zoo – een top uitje in Zeeland

Een leuke tip voor een uitstapje met kinderen in Zeeland is Berkenhof Tropical Zoo. Bij mooi en regenachtig weer het ideale uitje. Want er is heel veel te doen, zowel binnen als buiten. Er is bijvoorbeeld een leuke tropische binnentuin met dieren, een museum met een dino-tentoonstelling én een stoere overdekte jungle speeltuin. Maar dan is er ook nog een ruime waterspeeltuin buiten. Volop vermaak dus voor jong en oud. In de zomer van 2021 bezochten wij deze locatie in Zeeland. Lees verder voor meer informatie en vakantietips!

papegaaien

Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme

Berkenhof Tropical Zoo is verkozen tot het leukste uitje in Zeeland door de ANWB voor dit jaar! En terecht, want op deze verzorgde en gezellige locatie kun je echt een leuk dagje uit hebben. En de naam Tropical Zoo verraadt eigenlijk maar deels wat je er kunt doen. Je komt inderdaad binnen in een kleine tropische dierentuin. Met papegaaien, aapjes, leguanen en dwergkaaimannen… en nog veel meer. Een aantal keer per dag worden er ook demonstraties gegeven om meer te leren over de dieren.

Na een rondje door de tropische dierentuin kom je in een volgende hal voor een leuke verrassing te staan. Een ruime tentoonstelling met grote dino’s. Maar de verrassingen zijn nog niet klaar! Hieronder een aantal activiteiten die je in Berkenhof Tropical Zoo zoal kunt doen.

Activiteiten Berkenhof Tropical Zoo

  • Tropische dierentuin. Je waant je even in de jungle als je binnenkomt! In deze jungle vind je allerlei tropische planten en dieren. Bijvoorbeeld grappige aapjes, mooie vlinders en kleurrijke papegaaien. Maar ook slangen, spinnen en dwergkaaimannen kun je er – veilig – bewonderen. Een leuk en leerzaam rondje, niet te kort en niet te lang!
  • Binnen Jungle Speeltuin. Tussen de tropische dieren kun je natuurlijk beter niet gaan spelen. Maar bij Berkenhof Tropical Zoo hebben ze gelukkig speciaal voor de kinderen een stoere jungle speeltuin. Touwbruggen, hutten, een jeep, klimaap en natuurlijk een riviertje. Zwemkleding mee en vermaak je bij een aangename temperatuur met zand en water!
  • Museum en dino tentoonstelling. Sta oog in oog met grote dinosaurussen en leer alles over hun bestaan. Er is van alles te zien. Waaronder ook een grote natuurzolder en een steenkolenmijn met opgezette dieren, skeletten en allerlei bijzonders uit de natuur. Echt een leuke en overzichtelijke tentoonstelling.
Afbeelding website Berkenhof
  • Spetter waterspeeltuin buiten. Lekker spetteren in de ruime buitenspeeltuin. Met picknickbankjes en gras een leuke plek om even te relaxen.
  • Buitenspeelbos. Ga op avontuur tussen het bamboe bos. Met een kabelbaan en waterpomp is dit ook een avontuurlijke speelomgeving.

Wij vonden Berkenhof Tropical Zoo een geslaagd uitje met het gezin. Het is een overzichtelijke en sfeervolle locatie. En vooral ook netjes verzorgd allemaal. Handdoeken en schone kleding niet vergeten!

Eten bij Berkenhof

Er is een leuk restaurant waar je lekkere gerechten kunt kiezen zoals pannenkoeken, soep, broodjes en hoofdgerechten. Op basis van self-service. Ook lekkere koffie-specials kun je trouwens krijgen bij Berkenhof. Bij de jungle speeltuin vind je ook een leuke bar met snacks.

Praktische informatie

Adres:

Berkenhof Tropical Zoo & Restaurant
Langeweegje 10A
4434 NE Kwadendamme (Zeeland)
Tel: 0113 – 649 729

Zeker het vermelden waard is de toffe website van Berkenhof Tropical Zoo. Naast een duidelijk overzicht van alle attracties vind je er bijvoorbeeld ook een webshop met cadeauboxen. Ook leuk is de mogelijkheid om een dier te adopteren. Je draagt dan bij aan het onderhoud van bijvoorbeeld een papegaai, egel of kameleon. Je krijgt een gratis entree en je naam op de Hall of Fame als dank voor je bijdrage!

Ook voor feestjes en partijen is het een leuke locatie. En binnenkort wordt ook de minigolf geopend, natuurlijk in het dierenthema. Dus nog meer vermaak op 1 locatie!

Uitstapjes en vakantie in Zeeland

Berkenhof Tropical hebben wij bezocht terwijl we op vakantie waren in Zeeland. Vakantiepark Beach Resort Kamperland van Roompot ligt op 20 minuten rijden. En dat is zeker een leuke verblijftip. Gelegen achter de duinen vind je in dit vakantiepark uitgebreide mogelijkheden tot vermaak. En naast Berkenhof Tropical Zoo zijn er natuurlijk nog meer leuke uitstapjes te ondernemen in Zeeland. Bekijk hiervoor de tips in onze Zeelandblog.

Kijk ook deze blogs

Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.