Skip to Content

Dierenrijk Nuenen dierentuin – een gezellig uitstapje met speeltuin

Zondag zijn we op uitnodiging naar Dierenrijk Nuenen geweest. Een dierentuin echt gericht op de jonge kinderen. Het was wel even 1,5 uur rijden voor ons vanuit Delft, dochterlief is lange ritjes in de auto ondertussen wel gewend en vond dit geen probleem. Ze zong al meerdere keren uit volle borst. Olifantje in het bos, laat je …

rode wasberen

Dierenrijk Nuenen – Speeltuin of dierentuin

Speciaal voor de kleintjes is er een avontuurlijke speeltuin waar ze hun energie kwijt kunnen, terwijl ouders ontspannen genieten van de groene omgeving. Picknickplaatsen zijn beschikbaar voor wie wil genieten van een gezellige lunch te midden van de natuur.

Dierenrijk Nuenen heeft wel 10 plekken waar kinderen naar alle lust kunnen spelen. Onderweg zijn ook hindernisbanen voor de wat ondernemende kinderen en zelfs in de kinderboerderij staat een speeltoestel. Je vraagt je bijna af of je in een dierentuin of in een speeltuin bent. De kinderen hebben hier echt de tijd van hun leven! En je weet het als kinderen plezier hebben, dan hebben papa en mama ook plezier!

Dierenrijk Nuenen

Natuurlijk zijn er in Dierenrijk Nuenen ook dieren te vinden. Het is tenslotte een dierentuin. En wel een dierentuin waar je dus ook veel kunt doen en zien. De ruime en goed onderhouden verblijven bieden de dieren een comfortabele leefomgeving, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een boeiende kijkervaring voor de bezoekers. Er zijn educatieve presentaties en voederdemonstraties die niet alleen vermakelijk zijn, maar ook leerzaam, waarbij de nadruk ligt op bewustwording van het behoud van bedreigde diersoorten.

We hebben een olifanten en zeehondenshow gezien en hebben het voeren van de ringstaartmaki’s meegemaakt. Zelf mochten we de wasberen, vissen en wilde zwijnen voeren. Dat was leuk! Natuurlijk kun je de dieren niet alles voeren, maar kun je voer kopen speciaal voor de dieren. Slim bedacht van de dierentuin want hier verdienen ze ook geld mee, maar zo wordt het ook heel actief voor de kinderen.

IJsbeer speelt kiekeboe

De ijsbeer speelde kiekeboe, wat hebben we daar om moeten lachen zeg! Uiteraard moest er ook even een ijsje worden gegeten, dat hoort er toch een beetje bij als je een dagje op stap bent natuurlijk.

Voor een volledig verslag van onze leuke dag in Dierenrijk Nuenen wijs ik je graag even door naar de blog van mamaliefde waar ik een review voor schreef.

Heel veel plezier met lezen en nog meer foto’s kijken! En voor meer informatie kun je ook even op de site van de dierentuin kijken natuurlijk!

Lees ook deze blogs over dierenparken

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.