De Oliemeulen, een tof dierenpark in Tilburg

Vanaf de buitenkant zou je het niet zeggen, maar achter dit lieve oude geveltje schuilt een tof dierenparkje! Met maar liefst 150 verschillende dieren en toffe shows is deze plek geliefd bij kinderen! En ook bij volwassenen, althans als ik voor mezelf spreek. De Oliemeulen is fijn en klein, maar er is genoeg tofs om te ontdekken.

oliemeulen tilburg

De Oliemeulen

Het vreemdste dierenpark van Nederland zit in Tilburg. De Oliemeulen is ruim 30 jaar geleden begonnen als een reptielenhuis. En inmiddels uitgegroeid tot een waar dierenpark. Hier sta jij oog in oog met meer dan 150 verschillende diersoorten en kun je echt van alles verwachten. Loslopende stinkdiertjes? Vliegende hondjes? Je kunt ze allemaal ontmoeten. Want een bezoek aan dit gezellige Brabantse dierenpark laat je de dierenwereld niet gewoon zien, maar vooral beleven! De Oliemeulen is klein en daardoor heel toegankelijk, net zoals Landgoed Hoenderdaell.

Je stapt binnen in de cadeaushop en daarna begin je in het oorspronkelijke gedeelte. Allemaal terraria met diverse reptielen en engerds staan hier mooi opgesteld. Er staan duidelijke teksten bij en er is genoeg gaafs te zien! Dit is allemaal overdekt en meer naar binnen toe zijn er heel veel dieren te ontdekken. De vliegende hondjes zijn gewoon open toegankelijk om te gluren! Heb je de krokodillen en gordeldiertjes ook al gespot?

Buiten

Buiten zijn nog een flink aantal dieren te vinden in de Oliemeulen, zoals verschillende apensoorten, katachtigen en roofvogels. Je kan lekker rondlopen en er is ruimte genoeg. Het voelt een beetje als een kruising tussen dierentuin en kinderboerderij en dat is tof. Wel het huiselijke, maar veel meer diversiteit te zien! Schrik trouwens niet van de dino die ergens verstopt staat, deze lijkt echt maar is het niet!

Er is ook een terras waar je kan genieten van een lekker hapje en drankje, terwijl de kinderen heerlijk aan het spelen zijn in het speeltoestel. Buiten is een kleine plek waar kinderen lekker even kunnen spelen.

Shows

De Oliemeulen staat vooral ook bekend om de shows. Boven op zolder worden dagelijks meerdere slangen- en spinnendemonstraties verzorgd, waarbij alle bezoekers de slang en de spin even mogen aanraken of vasthouden (als je durft!). Nu in coronatijd verloopt dit wel anders. De spin gaat niet meer rond en de slang kan je aan het einde van de demonstratie aaien.

Buiten bij De Oliemeulen zijn er op drukke dagen en in het weekend ook roofvogeldemonstraties om te bewonderen! Op het grasveld bij het terras komen de mooiste vogels te voorschijn en wordt er een gave demonstratie gegeven. De mensen die dit verzorgen hebben echt passie voor de dieren en dat maakt het erg leuk om te zien.

Plezier in De Oliemeulen

Wij zijn al een aantal keer in De Oliemeulen geweest en het blijft leuk. Zoals ik al eerder aangaf is het een fijne mix van dierentuin en kinderboerderij. Het fijne huislijke maar wel met veel meer diversiteit. De dieren in de terrariums zijn gaaf en vooral de toegankelijkheid is heel tof. De shows zijn ook altijd erg geliefd bij ons. Je bent zo dichtbij de dieren! De medewerkers hebben allemaal erg veel plezier en passie in hun werk en dat is voelbaar. Een uitje voor ons naar dit park is altijd fijn!

Informatie

Website met alle informatie

Adres:

Dierenpark de Oliemeulen
Reitse Hoevenstraat 30
5042 EH Tilburg

info@oliemeulen.nl
013-46 30 026

Parkeren is gratis

Prijzen:

Volwassenen 12.-
Kinderen 3 t/m 12 jaar 11.-
Senioren 65+ 9.75.-

Rolstoelvriendelijk:

Dierenpark de Oliemeulen heeft een aantal aanpassingen waardoor het zeker geschikt is voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo is er een aangepast toilet, brede deuren met aangepaste drempels en verharde paden buiten. Helaas is de bovenverdieping van De Oliemeulen niet toegangkelijk omdat er geen lift is in het pand.

Hiervoor wordt uiteraard wel een reductie gerekend bij de entree. Normaliter is de demonstratie met de slang en vogelspin in een demonstratieruimte boven, maar voor mensen in een rolstoel worden de dieren uiteraard wel even naar beneden gehaald zodat ze ook kunnen genieten van deze prachtige dieren!

Helaas beschikt Dierenpark De Oliemeulen niet over uitleenrolstoelen.

LET OP: reserveren is verplicht en het park voldoet aan veilige coronamaatregelen

oliemeulen tilburg

Lees ook deze blogs over dierenparken

Footer1
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.