Skip to Content

Diergaarde Blijdorp dierentuin – een mooi dagje uit in centrum Rotterdam

Op een mooie nog net zomerse zondag in september gingen wij naar de dierentuin in Rotterdam. Diergaarde Blijdorp! Ohw wat boften wij met het weer. Alle lagen kleding die ik had aangedaan gingen langzaam een voor een uit ( vest en jas dan). Samen met oma, oom, tante, papa en mama mocht dochterlief op kraambezoek bij de olifanten en alle andere dieren in deze mooie dierentuin.

Wie mee speelt met de postcodeloterij wint nog wel eens wat leuks. Zoals gratis entreekaarten. Dus ter ere van mijn moeder haar verjaardag besloten wij naar de Diergaarde Blijdorp te gaan. Dochterlief is er dol op. We bezochten dit jaar al Landgoed Hoenderdaell en Dierenrijk Nuenen. deze dierentuin zo dicht bij huis was ze nog niet eerder geweest.

diergaarde Blijdorp Rotterdam

Dieren

Op 20 augustus 2015 rond 3:30 uur werd olifantje Sunay geboren. Het is de zestiende olifant die in Rotterdam is geboren. Voor de veertienjarige moeder Bangka is dit haar tweede jong. Hij speelt buiten met zijn familie.

Onderweg zagen wij zebra’s en grote vogels waar we heel dichtbij kwamen. Ben alleen de naam even vergeten.

De giraffen waren net binnen aan het eten en konden wij dus heel goed zien. Een giraf was zo nieuwsgierig naar alle mensen dat zij/hij heel dichtbij kwam om even te kijken. Dat was schrikken voor alle kindertjes vooraan!

En we zagen nog veel meer dieren. De gorilla’s waren verstoppertje aan het spelen, maar we hebben een tijger zeehonden, ijsbeer, krokodil, neushoorn, nijlpaard, heel veel vissen en pinquins en nog meer gezien. Geweldig dat je zo dicht bij de walabi’s mag komen. dochterlief was er niet weg te krijgen!

Diergaarde Blijdorp geeft bij de ingang gratis plattegronden van het park af, maar hier staan lang niet alle dieren op. Ook op de website is er niet te zien welke dieren er in dierentuin leven. Dus het is maar afwachten wat je tegenkomt.

Wat wel leuk is, is dat je door Europa, Noord Amerika, Zuid Amerika, Afrika, Australië en Azië reist. Op deze manier zie je van elk werelddeel belangrijke dieren. Het is wel veel wandelen in het groen en dan weer een paar dieren zien en onderweg is er ook het een en ander in de verbouwing. Gelukkig genoeg om te genieten hoor!

Vlindertuin

Een van mijn favorieten. De vlindertuin! Gelukkig had ik mijn grote lens bij en kon ik ongestoord wat foto’s maken terwijl dochterlief echt even lag te slapen in de buggy. Buitenlucht maakt moe!

Horeca

Er zijn een paar plekken in het park waar je wat kunt eten en naar het toilet kunt gaan. Op de plattegrond staan die niet heel goed aangewezen en het is handig als je thuis op de website alvast kijkt zeker als je wat gezonds wilt eten.

Wij hebben bij de Oewanja Lodge wat gegeten, en kwamen er vlak voor de kassa achter dat er ook, DURE, gezonde broodjes te verkrijgen waren. Geen idee wat de menu’s inhielden want dat staat nergens. En bij de Winkel van Sinkel lekkere swirls gegeten.

Achteraf hadden we zeker naar de Lepelaar of terraszaal gegaan. Op dit park helaas weinig gezonds te eten.

Peutertoppers

De RET Jungle Express (treintje)

Natuurlijk pakten wij het treintje om naar de andere kant van de dierentuin te gaan. Onze kinderwagen hoefde niet ingeklapt te worden en kon zo voorop mee. Dochterlief vond het prachtig!

Tussen beide ingangen rijdt een treintje. Van Oceanium naar Rivièrahal en vice versa. Enkeltje: €1 pp, abonnementhouders € 0,70
Omdat het zo’n mooi weer was zijn we niet in de binnenspeeltuin geweest en heeft dochterlief heel even in de kinderjungle buiten gespeeld terwijl ze even moest wachten op haar frietjes. Helaas geen foto’s gemaakt.


Speeltuin Oewanja Kinderjungle
Vier verdiepingen vol klim- en speelplezier in Afrikaanse sfeer. Voor de kleintjes is er een apart gedeelte.

Binnenspeeltuin Biotopia
In de Rivièrahal kunnen kinderen overdekt klauteren, graven en glijden. Voor kinderen van 4-9 jr.

Fotomomentjes

Door de hele dierentuin heen staan er leuke beelden en hindernissen om mee op de foto te gaan. Dat deden wij natuurlijk ook!

Score

Qua score een 7. Het park ziet er netjes uit en genoeg variatie in dieren. Maar qua speelplekken voor kinderen, horeca en duidelijkheid op plattegrond en/of website een lage score.

Welke dierentuin vind jij het mooist in Nederland?

Lees ook deze blogs over dierenparken

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zuid-Holland een prachtige provincie met leuke uitstapjes

Tuesday 20th of February 2024

[…] Blijdorp: Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen in Nederland en een geweldige plek voor een dagje uit met het […]

Tips bezoek Rotterdam - een blog met 10 bezienswaardigheden - Mooisteplekjesvannederland

Tuesday 20th of February 2024

[…] Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen van Nederland, waar je een verscheidenheid aan dieren kunt zien en kunt genieten van prachtige tuinen en landschappen. […]

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.