Houten kralen ketting kind- een fijne motoriek

Van de zomer had ik voor dochterlief een bak met grote houten kralen bij de Kruidvat gekocht. Hier was ze dan een kwartier zoet mee en daarna vond ze het wel welletjes voor de rest van de week. Dus die ging weer even achter slot en grendel om gisteren weer eens aangeboden te hebben. Op koningsdag had ik ook nog andere grote kralen gevonden met insecten erop . Toen werd het houten kralen ketting maken opeens een stuk interessanter.

Houten kralen ketting kind

Houten kralen ketting kind

Kleine kralen

Bij de Action zag ik nog een grote doos met kleine houten kralen. Die nam ik mee naar huis en daarna was onze dame niet meer te stoppen met houten kralen kettingen maken.

Zelfs de bevriende loodgieter die er op dat moment was omdat we helaas lekkage hadden, werd versierd met een mooie kralenketting en een GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG erachteraan gegild. Op de een of andere manier staan cadeautjes geven aan andere mensen gelijk aan jarig zijn haha.

Een tip als je deze prachtige sieraden krijgt, leg ze even een weekje uit het zicht en haal ze dan weer uit elkaar. Gisteravond laat had ik alle kettingen, inclusief die van de loodgieter die hij snel in de gang had achter gelaten zonder dat dochterlief dat zag, uit elkaar gehaald en op zij gezet. Na een week kun je ze dan weer in de kralenbak doen. Of haal ze samen uit elkaar om nog mooiere houten kralen kettingen te maken.

peuter maakt ketting

Enthousiasteling met houten kralen

Na een rustige start op mijn vrije dag kwamen we rond 9 uur fris en fruitig beneden. Nadat ik dochterlief had geinstalleerd hing ik snel een wasje op. Eenmaal weer terug zat mevrouw op de bank met de bak weer nieuwe houten kralen kettingen te maken. Zo is ze ruim drie kwartier zoet geweest met de houten kralen en ik kon het natuurlijk niet laten om ook even een mooie ketting te maken.

Houten kralen ketting kind

Zijn we niet prachtig?

Speltips Houten kralen ketting :

  • zorg voor verschillende maten en soorten houten kralen
  • laat ze sorteren op kleur en grootte
  • probeer een patroon te maken in de ketting. Eerst een patroon van 2 en dan langzaam uitbreiden naar 10 kralen.
  • kijk of ze ook namen kunnen maken met de letterkralen. hebben ze door dat ze in spiegelbeeld moeten rijgen?
  • probeer daarna om in spiegelbeeld te gaan werken. Verzin samen een middenkraal en leg het neer als een ketting waarin links en rechts hetzelfde moet zijn. Daarna rijgen maar met de houten kralen!

Handige linkjes:

Heb jij al een mooie Houten kralen ketting van je kind gekregen?

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.