Skip to Content

kado meisje 2 jaar – een overzicht met 50 cadeautips

Gefeliciteerd je dochter is bijna twee jaar en nu ben je op zoek naar een tof kado voor je meisje van 2 jaar. Maar wat zijn nu handige cadeautjes en welke ontwikkelingen maakt je kind eigenlijk door waar je op kunt aansluiten met een perfect cadeau? Ik vertel er je alles over en geef je ook nog eens 50 cadeautips voor je tweejarige dochter.

Ontwikkelingen kinderen van 2 jaar

Op de leeftijd van 2 jaar maken kinderen grote ontwikkelingen door op verschillende gebieden. Enkele belangrijke ontwikkelingen, waar je dus kunt aansluiten met je kado meisje van 2 jaar, zijn:

 1. Taalontwikkeling: Kinderen breiden hun woordenschat uit en beginnen zinnen te vormen. Ze kunnen eenvoudige vragen beantwoorden en eenvoudige instructies begrijpen.
 2. Motorische vaardigheden: Fijne motoriek verbetert, waardoor ze beter kunnen tekenen, kleuren en kleine voorwerpen kunnen hanteren. Ook ontwikkelen ze hun grove motoriek, waardoor ze beter kunnen rennen, klimmen en springen.
 3. Sociale en emotionele ontwikkeling: Kinderen beginnen meer interesse te tonen in interactie met anderen. Ze kunnen hun emoties beter uiten en beginnen eenvoudige sociale spelletjes te spelen.
 4. Zelfstandigheid: Ze willen graag dingen zelf doen, zoals zichzelf aankleden, eten en hun tanden poetsen. Dit draagt bij aan hun gevoel van onafhankelijkheid.
 5. Cognitieve ontwikkeling: Kinderen verkennen en ontdekken de wereld om hen heen door middel van spel en nieuwsgierigheid. Ze leren vormen, kleuren en beginnen eenvoudige puzzels te begrijpen.
 6. Emotionele regulatie: Ze leren hun emoties beter te begrijpen en beginnen eenvoudige strategieën te gebruiken om met frustratie en teleurstelling om te gaan.

Deze ontwikkelingen variëren van kind tot kind, maar over het algemeen zijn dit enkele van de belangrijkste gebieden waarop kinderen van 2 jaar grote vooruitgang boeken.

sensory bags

Kado meisje 2 jaar – Sensorisch spel:

Sensorisch spel voor tweejarigen is gericht op het stimuleren van de zintuigen en het verkennen van de wereld door middel van verschillende materialen en activiteiten. Het draait om het gebruik van diverse texturen, kleuren, geuren en geluiden om de sensorische waarneming van kinderen te prikkelen. Hier zijn enkele ideeën voor sensorisch spel voor kinderen van 2 jaar oud:

 1. Water- en zandspel: Geef ze de kans om met water en zand te spelen in een bak of op een veilige plek buiten. Voeg verschillende speeltjes en gereedschappen toe om te verkennen en te ontdekken.
 2. Sensorische bakken: Creëer een sensorische bak met materialen zoals rijst, gedroogde bonen, pasta of maïsmeel. Voeg lepels, zeven, kleine containers en speeltjes toe om te manipuleren.
 3. Modder- en kleispel: Laat ze buiten experimenteren met modder of kindvriendelijke klei. Het voelen en vormen van deze materialen stimuleert de tastzin.
 4. Sensorische muren of borden: Maak een bord met verschillende materialen zoals stof, schuurpapier, bubbeltjesplastic of gekleurde tape. Kinderen kunnen deze texturen verkennen door er met hun handen overheen te gaan.
 5. Schilderen met verschillende texturen: Gebruik verf en laat ze schilderen met verschillende gereedschappen, zoals sponsjes, kwasten, vingers of zelfs groenten als aardappels of selderij voor unieke texturen.
 6. Geurige activiteiten: Laat ze ruiken aan verschillende geuren, zoals kruiden, bloemen of fruit. Maak geurzakjes met gedroogde lavendel of citrusvruchten om te verkennen.

Kado meisje 2 jaar ideeën:

 1. Water – zandbak*
 2. Sensorische bak met speelgoed
 3. Klei* die niet giftig is
 4. Vingerverf*
 5. Divers sensorisch speelgoed*

Motorische Vaardigheden:

Cadeaus die de motorische vaardigheden van tweejarigen bevorderen, zijn vaak speelgoed of activiteiten die hen helpen hun fijne en grove motoriek te ontwikkelen. Hier zijn enkele ideeën:

 1. Houten puzzels: Puzzels met grote stukken die gemakkelijk vast te pakken zijn, bevorderen de fijne motoriek en probleemoplossende vaardigheden.
 2. Loopfiets of driewieler: Een loopfiets of een driewieler helpt bij het ontwikkelen van evenwicht en coördinatie, en stimuleert de grove motoriek.
 3. Bouw- en constructiespeelgoed: Speelgoed zoals grote bouwblokken, magnetische tegels of constructiesets helpen bij het verbeteren van de hand-oog coördinatie en de creativiteit.
 4. Kralenframes of sorteerspelletjes: Deze stimuleren de fijne motoriek door het oppakken en plaatsen van kleine objecten, en helpen ook bij kleur- en vormherkenning.
 5. Knutselsets: Geef ze de kans om te knippen, plakken, kleuren en tekenen met kindvriendelijke knutselsets. Dit bevordert de fijne motoriek en creativiteit.
 6. Ballen en ringwerpspelletjes: Zacht en gemakkelijk vast te grijpen ballen of ringwerpspelletjes helpen bij het ontwikkelen van gooien, vangen en mikken.
 7. Speeltenten en tunnels: Deze kunnen worden gebruikt voor kruipen, klimmen en verkennen, wat de grove motorische vaardigheden stimuleert.
 8. Educatieve bordspellen: Eenvoudige bordspellen die passen bij hun leeftijd, zoals spellen waarbij ze kleuren, vormen of getallen moeten matchen, helpen bij de ontwikkeling van verschillende vaardigheden.

Kado meisje 2 jaar ideeën:

 1. Puzzels
 2. Sorteerspeelgoed*
 3. Magnetisch speelgoed*
 4. Bouwblokken
 5. Zachte bal

Creatief en knutselen:

De creatieve ontwikkeling van tweejarigen is een opwindende periode waarin kinderen hun verbeelding beginnen te verkennen en expressie vinden in verschillende vormen. Hier zijn enkele aspecten van creatieve ontwikkeling bij kinderen van twee jaar oud:

 1. Teken- en schildervaardigheden: Op deze leeftijd kunnen kinderen beginnen met eenvoudig tekenen en schilderen. Hoewel de resultaten misschien niet direct herkenbaar zijn, genieten ze van het experimenteren met kleuren en lijnen.
 2. Rollenspel en verbeeldingskracht: Kinderen beginnen actief te spelen door te doen alsof ze andere mensen of situaties zijn. Ze kunnen zich bijvoorbeeld voordoen als een kok, een superheld of een dier.
 3. Muzikale expressie: Ze beginnen interesse te tonen in muziek en kunnen beginnen met het maken van geluiden met speelgoedinstrumenten. Ze vinden het leuk om te bewegen op muziek en kunnen eenvoudige liedjes meezingen.
 4. Verhaaltjes en verhalen: Kinderen genieten van eenvoudige verhalen en kunnen hun eigen verhaaltjes beginnen te verzinnen. Ze kunnen proberen hun verhalen te vertellen, zelfs als de woorden nog niet helemaal duidelijk zijn.
 5. Knutselen en bouwen: Ze kunnen plezier hebben met het bouwen van eenvoudige constructies met blokken of het maken van kunstwerken met verschillende materialen, zoals klei, papier en verf.

Kado meisje 2 jaar ideeën:

 1. Zacht speelgoed om mee te knuffelen.
 2. Poppenwagen* of pop met accessoires.
 3. Houten keukenset met speelgoedvoedsel.
 4. Grote poppenhuis met eenvoudige poppetjes.
 5. Dikke krijtjes* / potloden* en kleurboeken*

Educatief en leerzaam:

 1. Eenvoudige vormenpuzzels *.
 2. Boekjes met eenvoudige verhalen.
 3. Magnetische letters* voor op de koelkast.
 4. Speelgoedtelefoon* met knopjes en geluid.
 5. Eenvoudige sorteer- en stapelspelletjes.

Buitenplezier als kado meisje 2 jaar:

 1. Glijbaan* voor binnen of buiten.
 2. Loopfietsje* of kleine driewieler.
 3. Zand- en waterbak* voor de tuin.
 4. Speeltent * voor binnen of buiten.
 5. Hobbelpaardje of schommel voor peuters*.

Interactief en geluidsspeelgoed:

 1. Muziekinstrumenten* zoals een xylofoon.
 2. Knuffels die muziek afspelen*.
 3. Speelgoedtelefoon* met muziek en geluid.
 4. Interactief boek met geluidseffecten*.
 5. Speelgoed dat geluid maakt bij indrukken.

Puzzels en spelletjes als kado meisje 2 jaar:

 1. Eenvoudige houten puzzels*.
 2. Vormsorteerders met kleurrijke vormen*.
 3. Simpele memory*- of matchspelletjes.
 4. Zacht puzzelmat* met verschillende texturen.
 5. Grote knoppuzzels voor peuters.

Zintuiglijk speelgoed:

 1. Sensorisch speelgoed met lichtjes.*
 2. Speelgoed dat beweegt of wiebelt.
 3. Tastbare boekjes met verschillende texturen.
 4. Grote, zachte knuffels* om mee te knuffelen.
 5. Gekleurde ballenbak met zachte ballen*.

Educatieve apps en boeken als kado meisje 2 jaar:

 1. Kinderboeken* met eenvoudige plaatjes.
 2. Interactieve boeken met geluidseffecten *.
 3. Educatieve apps voor peuters op een tablet.
 4. Eenvoudige video’s met educatieve content.
 5. Audioverhalen* met kleurrijke illustraties.

Hopelijk bieden deze categorieën met cadeautips inspiratie om het perfecte geschenk te vinden voor het speciale meisje van 2 jaar oud!

kado meisje 2 jaar (1)

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.