Skip to Content

De NEEhoorn doeboek – een perfect zomervakantiecadeau

Er is iets nieuws voor alle fans van de NEEhoorn. Naast de twee boeken en het spel is er nu ook het ‘de NEEhoorn doeboek’. Zo met de zomervakantie voor de deur ideaal, want er staat heel veel leuks in dat jouw zoon of dochter zelf kan doen. Lekker creatief bezig zijn wanneer jij wat huishoudelijke taken doet, aan het werk bent of gewoon even iets voor jezelf wilt doen. Of neem hem mee in de auto tijdens de rit naar je vakantiebestemming. Je gaat er zeker plezier aan beleven!

De Neehoorn doeboek

De NEEhoorn doeboek

De jeugd van tegenwoordig kan zich nog best snel en makkelijk vervelend. Zeker wanneer je zegt dat ze ook gewoon lekker even buiten kunnen gaan spelen of een spelletje kunnen gaan doen. Maar met het doeboek van de NEEhoorn is de tijd van vervelen voorbij! Stap in het Heerlijke Hartenwoud waar de NEEHoorn en zijn vrienden wonen en speel alle spelletjes. En er zijn nogal veel spelletjes die je kunt doen.

  • Zoek de verschillen.
  • Help de WATbeer speuren naar lolly’s
  • Help de Slagzaam zoeken naar zijn eigen beginletter
  • Kleur de kleurplaten
  • Probeer je vrienden te verslaan met het ladderspel
  • Maak het memorie spel
  • Lees een grappig verhaal
  • Bak je lievelingskoekjes van de NEEhoorn
  • En nog veel meer!

Dus alleen of samen, met het ‘de NEEhoorn doeboek’ vermaak je je zeker. Hoewel het boek natuurlijk geschikt is voor alle fans van de NEEhoorn is het wel het meeste gericht op de kinderen uit groep 1 t/m 4, al raad ik hem zelf aan voor groep 3 en 4. De oudere kinderen kunnen ook zelf de verhaaltjes lezen, dat is voor groep 3 nog wel een beetje moeilijk. Voor de oudste kleuters zijn de opdrachten ook al leuk, maar zij hebben nog een beetje extra hulp nodig. Online zie je dat het aanbevolen wordt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dat is zeker wel mogelijk, maar zij hebben wel echt aanzienlijk meer hulp nodig (het knippen van de memorie of de pionnen voor het ladderspel, met het bakken, het lezen van de opdrachten e.d.) dan de kinderen vanaf groep 3.

Voor iedereen iets leuks

Wat ik het grote pluspunt vind aan het ‘de NEEhoorn doeboek’ is dat er voor iedereen iets leuks in staat. Een kleurplaat die je in kunt kleuren, maar ook een kleurplaat die je zelf af kunt maken. Een memorie spel en een ladderspel die je samen met samen met vriendjes gespeeld kan worden. Iets lekkers om te bakken, hier hebben ze natuurlijk wel hulp bij nodig en er moeten boodschappen gedaan worden. Maar hoe leuk is het om iets lekkers te bakken samen. Er is vast een vrij moment om dit te doen in de vakantie. Daarnaast is het leuk om de verhalen voor te lezen, voor het slapen gaan bijvoorbeeld. Of in de auto, onderweg naar je vakantiebestemming.

Maar wat zijn de oplossingen dan?

‘Mama, heb ik dit zo goed gemaakt?!’ als je een doeboek voor je kinderen hebt gekocht is het fijn als ze alles zelf kunnen maken. Maar de antwoorden komen ze toch ook vaak bij jou nog even checken. Begrijpelijk, maar hoe fijn dat in het ‘De NEEhoorn doeboek’ de antwoorden ook achterin het boek staan. Zo hoef je zelf niet alles helemaal te lezen en na te doen om te weten of het antwoord goed is. Je kunt gewoon achterin kijken. Of laat ze het boek eerste helemaal maken om het daarna zelf na te kijken met de antwoorden achterin. Nog makkelijker, maar niet voor alle kinderen geschikt op deze leeftijd.

de oplossingen achterin het boek de neehoorn doeboek vakantieboek

De NEEHoorn doeboek als vakantiecadeau

Onze kinderen krijgen aan het begin van de vakantie altijd een boek cadeau. Voorgaande jaren heb ik wel eens een voorleesboek of prentenboek gegeven die we dan meenamen op vakantie. Dit jaar krijgt onze jongste het ‘De NEEhoorn doeboek’ van ons. Ik zal dit jaar ook wat dagen moeten werken in de vakantie en dan kan ze zichzelf met dit boek ook een beetje vermaken. En voor mij als ouder fijn dat ze zich zonder scherm ook kunnen vermaken. Voor de oudste halen we ook een leuk doeboek (maar dan voor oudere kinderen) en zo kunnen ze zichzelf vermaken. Duimen dat ze elkaar dan niet in de weg gaan zitten.

De Neehoorn doeboek - achterkant

Specificaties De NEEhoorn doeboek

Auteur: Marc-Uwe Kling | Illustrator: Astrid Henn | Uitgeverij: Volt | Vertaling: | Eerste uitgave: 13 juni 2024 | Originele titel: | ISBN: 9789021498119 | 80 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, bij uitgeverij Volt of klik hier voor bol.com

Lees ook deze blogs

footer 8
Minke
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.