Een Vakantieboek van Young Scientist voor de jonge wetenschapper

Het Young Scientist Vakantieboek is een leuk en ook leerzaam vakantieboek. Dit jaar lees je alles over de zon in dit vakantieboek vol weetjes en proefjes. Bijvoorbeeld hoe planten groeien en waarom het in de zomer warmer is dan in de winter.

Young Scientist Vakantieboek

Het vakantieboek heeft naast al deze weetjes ook codekrakers, puzzels, logigrammen en proefjes die je kan maken of uitproberen en nog veel meer.

De zon, de warmte en het licht

Wat maakt Young Scientist Vakantieboek nu het doeboek van deze zomer? Wil je meer doen en weten dan alleen maar puzzeltjes maken en zoekplaatjes bekijken, ben je geïnteresseerd in de wetenschap, dan moet je dit vakantieboek echt hebben. Het thema zon wordt uitgebreid beschreven en gaat verder dan alleen weetjes over de zon zelf. Zo wordt ook de zongod besproken en bijzondere plekken beschreven waarbij de zon, het licht en de warmte een belangrijke rol spelen. Niet alleen bijzondere plekken maar ook weetjes over het klimaat, dieren, het menselijk lichaam en mythologie komen in het Young Scientist Vakantieboek voor. Niet een heel makkelijk boek dus je doet er lekker lang mee in je vakantie.

Proefjes en weetjes

Ik vind het Young Scientist Vakantieboek leuk en interessant. Er worden ook proefjes in beschreven waarvan ik er een aantal geprobeerd heb. Ik heb de ouderwetse fotocamera gemaakt. Dit is niet zo makkelijk als het lijkt maar is wel gelukt. En het wolken experiment is ook erg leuk om te doen. Zelf een wolkje maken met een plastic fles en een lucifer.

De verhalen over Venus, Bereneiland en de afotische zone vond ik leuk om te lezen en wist ik nog niet. Het Young Scientist Vakantieboek is voor kinderen die meer willen van een boek dan alleen maar woordzoekers en vakantiepraatjes, maar ook nog iets willen leren. Ik zou zelf aangeven voor kinderen vanaf 8 jaar tot zeker 12 jaar.

Specificaties Young Scientist Vakantieboek

Young Scientist Vakantieboek

Uitgever: Veenmedia | Auteur: NewScientist | 8718868892850 | mei 2019  | 100 pagina’s  | meer info over het vakantieboek vind je hier

Footer4 nieuw
Rosalie
Delen is enorm lief

Rosalie

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.