Skip to Content

Wetenschapskalender 2024 – Gemakkelijk leuke feitjes leren

Verveel jij je wel eens op de wc? Neem je je telefoon mee? Als je de Wetenschapskalender 2024 daar ophangt verveel je je niet meer, maar kun je ook direct bijleren. Natuurlijk kun je deze kalender ook ergens anders ophangen. Als je er maar elke dag je nieuwe feitje uit kunt leren. Na 2024 weet jij van alles over biologie, wiskunde, sterrenkunde en nog veel meer!

Wetenschapskalender 2024 - Moeiteloos nieuwe feitjes leren

Wetenschapskalender 2024

Niet te missen! De volgende editie van de Wetenschapsscheurkalender. Elke dag een intrigerend wetenschappelijk feitje, verrassend inzicht, pittige puzzel of klinkend citaat. Alle wetenschappelijke gebieden komen voorbij: van sterrenkunde tot biologie en van wiskunde tot psychologie. De kalender plaatst bekende wetenschappers in het zonnetje zoals Darwin en Einstein, maar brengt je ook op de hoogte van minder bekende helden van de wetenschap. Bijzonder leuk om cadeau te geven of te krijgen.

Maakt een bloedstollend spannende film je bloed echt dikker?
En welke getallen groeien niet in een priemwoestijn?
Scheur samen met New Scientist een jaar lang door prikkelende feitjes uit de biologie, wiskunde, archeologie, sterrenkunde en nog veel meer. Laat je daarnaast uitdagen door logische puzzels en pittige raadsels.

Verveling?

Nou, verveel jij je wel eens op de wc? Dit vroeg ik in de intro en persoonlijk heb ik vaak mijn telefoon mee, of heb ik iets te lezen liggen. Want, ik ben gewend om continue geprikkeld te worden en verveel me anders inderdaad. Even niks doen of je vervelen is helemaal niet zo verkeerd.
Wil je toch dit soort momentjes vullen, of wil je gewoon op een leuke manier wat bijleren? De wetenschapskalender 2024 is een scheurkalender vol interessante feitjes die je hierbij kan helpen. Op de foto hierboven zie je een voorbeeld van 1 januari. Voor deze keer zal ik het antwoord op deze vraag met jullie delen:

Bij het ontkurken van een champagnefles vindt er een mini-explosie plaats. De kurk schiet weg met een gemiddelde snelheid van 50 kilometer per uur. Je moet dus niet de pech hebben om zo’n kurk precies in je oog te krijgen. De kurk is overigens niet het snelste in de champagnefles. Het gas in de fles heeft zelfs snelheden die vergelijkbaar zijn met een straaljager die door de geluidsmuur breekt: tot wel 2400 kilometer per uur.

Monique van den Boomen
man leest op dewc geshockeerd
Foto via freepik premium, gemaakt door wayhomestudio

Is dit wel iets voor mij?

Leuk idee, elke dag een weetje, maar is dit wel wat voor jou? Ik vroeg mij in ieder geval wel af of de feitjes in de wetenschapskalender 2024 niet te lastig zouden zijn. Graag maak ik al deze dingen duidelijk voor jou door te vertellen over mijn ervaringen met deze scheurkalender. Misschien denk je;

  • Ik weet niet of ik wetenschap wel interessant vind
  • Is dat niet te ingewikkeld voor mij?
  • Ik heb geen kennis over deze vakgebieden
  • Dit zijn vast allemaal weetjes die ik al ken

Elke dag op de kalender heeft een feitje, puzzeltje of iets dat jou prikkelt en iets laat bijleren. Op de achterkant van deze scheurpagina staat de uitleg of het antwoord. De thema’s lopen enorm uiteen. Wetenschap heeft verschillende vakgebieden, die allen enorme hoeveelheden informatie beslaan. Ik geloof dat er geen enkel feitje instaat dat ik al kende, of wellicht een enkele hier of daar. Ze zijn duidelijk uitgelegd en er is nooit voorkennis nodig om het te begrijpen. Kortom, voor iedereen geschikt!

New scientist en Veen Media

Deze wetenschapskalender 2024 is uitgegeven door Veenmedia. Veenmedia ontwikkelt wetenschappelijke tijdschriften en boeken, gericht op Nederlandse en Vlaamse lezers. Het tijdschrift New Scientist is het langst lopend van al hun uitgaves en word enorm veel gelezen. New Scientist komt voort uit Natuur en Techniek, waarvan de eerste editie in 1934 al verscheen. Er werken wel 11 mensen in het team van New Scientist!

Inmiddels is New Scientist uitgegroeid tot een begrip. Het is niet meer enkel een tijdschrift maar tevens een populair platform voor nieuwtjes en verhalen in de wereld van de wetenschap. Naast deze scheurkalender hebben ze ook een versie voor kinderen voor 8 tot 12 jaar, één gericht op psychologie en een sterrenkundekalender.

Ontwikkeling en wetenschap

Interesse voor wetenschap, uitbreiden van kennis en het gebruik van bijvoorbeeld STEAM speelgoed vinden wij bij MamaScrapelle erg belangrijk. Wij hebben dan ook al diverse blogs over deze onderwerpen. Vind jij dit ook belangrijk? Lees dan ook deze blogs;

STEAM staat voor Science (wetenschap), Technology (technologie), Engineering (bouwkunde),
Arts (kunst) en Mathmetics (wiskunde).

Wetenschap bestudeert en verklaart van alles in en om onze wereld. Kennis over onderwerpen binnen de wetenschap helpt ons een mening vormen, de wereld om ons heen te begrijpen en te groeien als persoon. Leren op zich, al is het een beetje is goed voor iedereen. Wij genieten van deze kalender* en na 2024 zal ik een veel wijzer persoon zijn als tijdens dit schrijven. Dat wens ik ieder ander ook toe.

Footer4 nieuw
Jasmijn
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.