Skip to Content

Dierenarts spelletjes een Clementoni wetenschap en spel experimenteerset

Mijn oudste dochter geeft regelmatig aan dat ze graag dierenarts zou willen worden. Ze zou graag alle dieren beter willen maken. Om dan vervolgens te knuffelen als ze zich weer goed voelen. Deze Dierenarts praktijk, een Clementoni wetenschap en spel experimenteerset is dus perfect! Het is een pakket met hondenknuffeltje waarmee kinderen vanaf 5 jaar lekker aan de slag kunnen. Zowel offline als online want er zit een QR-code bij. Kijk mee naar de Dierenarts spelletjes.

Dierenarts spelletjes praktijk, een Clementoni wetenschap en spel experimenteerset is een leuke set met QR-code voor kinderen vanaf 5 jaar

Dierenarts praktijk, een Clementoni wetenschap en spel experimenteerset

Voor kinderen die ervan dromen dierenarts te worden een fantastische set om deze fascinerende wereld te ontdekken! De set bevat een knuffeldiertje dat genezen moet worden en alle benodigdheden: stethoscoop, verband, gaas en een speciale kraag. Voor nog meer Dierenarts spelletjes helpt de videotutorial van een aardige dierenarts het kind bij alle voorgestelde activiteiten! Bovendien biedt een geweldige video met een aardige dierenarts het kind uitleg over de verschillende spelactiviteiten.

  • Vanaf 5 jaar
  • Met hondenknuffeltje
  • Gips zit erbij om afdrukjes te maken
  • Met QR-code
  • Inbegrepen: vele elementen om het hondje beter te maken

Wetenschap & Spel

Dierenarts praktijk is onderdeel van de Clementoni wetenschap en spel collectie. Lekker bezig zijn wat ook nog eens speels aanvoelt met deze Dierenarts spelletjes. De vrolijke doos valt mij en mijn dochter al meteen op. Het nodigt uit tot openmaken en spelen. Ook valt het mijn dochter op dat er aan de voorkant in het groen gespeeld wordt met hoofdletters en kleine letters. Ze is aan het leren lezen, waardoor ze meer hierop let. Ze vraagt mij waarom dit is, het hoort niet om een tweede letter opeens als hoofdletter neer te zetten. Ik heb heel eerlijk, geen idee. Het zal gewoon als vermaak bedoelt zijn. Maar het gaat wel steeds om de letter P. Misschien omdat het spel in de originele taal met die letter begint?

Wat ik heel fijn vind is dat er gebruikt wordt gemaakt van de verpakking in de doos om hier items mee te creëren. Lekker duurzaam en minder troep om weg te gooien. Zo kan je van een stuk karton een soort van provisorische röntgentafeltje maken. Helaas blijft dit aan één kant niet vast zitten waardoor het steeds losschiet. Mijn dochter vindt dit geen probleem en ik los het op door wat plakband te gebruiken. Je legt vervolgens het kijkglas op de tafel, daar de plaat van de hond op en je kan in zijn lichaam kijken. Dit vindt ze erg tof en ze gaat meteen alles ontdekken van de Dierenarts praktijk.

Beter maken met Dierenarts praktijk

Er zit een boekje bij waarin alles van de Dierenarts spelletjes uitgelegd staat. Ook is het een beetje verhalend en mag je dus je hondje en andere knuffels beter gaan maken. Er zit een reageerbuisje bij en rode verf. Hiermee kan je nepbloed maken. Dit sla ik even over. Er is ook een 3 jarig zusje in huis en rode vloeistof bij knuffels gaat niet goed. Het kan aan mijn mama ik-heb-geen-zin-in-zooi-bui liggen hoor. Het blijft een experimenteerset maar ik bewaar dat gewoon voor een andere keer. In het boekje staat verder alles goed uitgelegd. De stethoscoop in elkaar zetten was ook nog een beetje lastig voor haar dus ik heb geholpen.

We kiezen er even voor om niet de QR-code te gebruiken. Ik vind het heel goed dat speelgoed deze moderne optie aanbied. Tegelijk wil ik juist even dat er minder schermtijd is. Voor zowel mijn dochter als mezelf. Dus we gaan gewoon lekker aan de slag met het boekje en wat er in de doos zit. Na een tijdje worden de pleisters uit onze EHBO la (note for myself, nieuwe halen!) erbij gepakt en andere knuffels. De Dierenarts praktijk van mijn dochter is geopend en up and running.

Mijn dochter vind het erg leuk maar ze pakt er wel wat extra items bij zoals pleisters en een reismandje. Ze gaat er op haar manier mee aan de slag. Misschien was het nog leuk geweest als er iets bij had gezeten waarin je alle instrumenten zou kunnen verzamelen, een soort van artsen tasje. Maar verder vind ze Dierenarts praktijk een leuke set van Clementoni en waant ze zich even een echte dierenarts.

Meer Clementoni recensies

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.