Skip to Content

Quizzy Paw Patrol, een Clementoni spel

Geen klus te groot geen pup te klein! Paw Patrol blijft on the roll in mijn huis. Zowel mijn jongste dochter van 3 als mijn oudste van 8 zijn gek op deze avontuurlijke viervoeters. Inmiddels is het aanbod ook zo gigantisch groot. Diverse series, een film, games, spellen, speelgoed en meer. Vandaag testen wij de Quizzy Paw Patrol van Clementoni. Dit is een quiz met interactieve pen die geschikt is vanaf 3 jaar.

Quizzy Paw Patrol

Quizzy Paw Patrol

Quizzy Paw Patrol: Ga een leerzaam avontuur aan met het team van Paw Patrol. Met 200 geïllustreerde vragen in 24 thema’s.

Leren wordt nog leuker en makkelijker als je het samen doet! Samen met het Paw Patrol team ontdek je de wereld op een speelse manier. Door de 200 geïllustreerde vragen leer je over vormen, kleuren, woorden, cijfers en meer. Wanneer je het juiste antwoord op de vraag hebt gevonden, laat de wonderpen een geluidssignaal horen en geeft het licht. Educatieve spellen zoals deze stimuleren het observatie- en denkvermogen van kinderen.

Quizzy Paw Patrol bestaat uit:

  • Wonderpen
  • Spelkaarten met 200 geïllustreerde vragen
  • 2 batterijen

Het speelgoed van Clementoni:

Clementoni is ontstaan met het doel om kinderen op een leuke manier te laten leren. Spelen is de taal van het kind en Clementoni begrijpt die als geen ander. Clementoni heeft passend en leerzaam speelgoed voor kinderen in verschillende leeftijdsfases en is al jaren toonaangevend als het aankomt op educatief speelgoed.

Quiz tijd met Quizzy Paw Patrol

De doos is ter grote van een normale puzzel. Niet heel groot, niet heel klein. Gewoon prima passend in een kast. Eenmaal open valt de inhoud toch wat tegen, er zit minder in dan het formaat van de doos doet vermoeden. Er zit 1 interactieve pen in en 24 quiz papiertjes plus een gevouwen beschrijving. Dat had kleiner verpakt kunnen worden maar tegelijk kan je er wel ook andere boekjes in bewaren die je met een interactieve pen kan doen. Alles op één plek vind de pedagoog in mij altijd fijn. Zo heb ik ervaren op mijn kinderopvanggroep dat speelgoed bij speelgoed bewaren heel erg spelbevorderend werkt. En tevens helpt dat ook bij de zelfredzaamheid van opruimen. Waar iets moet is logisch! Thuis heb ik dat dus ook graag en in deze Quizzy Paw Patrol doos kunnen mooi nog wat andere items die bij een interactieve pen passen.

Als je een zakje hebt kan je makkelijk daar de quizkaartjes en de pen in bewaren als je het mee onderweg wilt nemen in een rugzakje. De interactieve pen is stevig en daar mag je nog de bijgeleverde Paw Patrol stickers op plakken. De quizkaarten zijn wat dun dus pas op voor vouwen. Hoog tijd om het eens te testen met mijn beide dochters van 3 en 8!

Volwassen versus kind

Wat ik als volwassene zo fijn vindt aan spellen met de interactieve pen is dat kinderen lekker zelfstandig even kunnen spelen. Zo kan ik een wasje vouwen of mijn koffie eens warm drinken. Helaas werkt Quizzy Paw Patrol voor mijn jongste dochter van 3 niet zo. Het is niet echt direct duidelijk voor haar wat de bedoeling is per kaart. En ook de bijgeleverde omschrijving is niet voor 3-jarige taal echt geschikt.

Voorbeeld: bekijk aandachtig de grappige afbeeldingen geef de aanwezige elementen aan. Maak daarbij een keuze uit de elementen naast de afbeelding. Termen als aandachtig, aanwezig en elementen zijn begrippen die heel lastig zijn vooe een 3-jarige. Eronder staat wel handig wat een kind oefent met die specifieke opdracht.

Eigen spel

Echt doelgericht gaat ze dus niet aan de slag en als snel is haar aandacht weg bij de officiële regels. Wel vindt ze het geweldig om de interactieve pen geluiden te laten maken en om haar eigen spel te bedenken. Ze verzint van alles met de Paw Patrol pups in de hoofdrol. Ze vermaakt zich goed met Quizzy Paw Patrol en dat is ook prima. Haar oudere zus van 8 snapt wel meer de bedoeling, maar ook zij heeft wel wat uitleg soms van mij nodig. En ach ik maak er maar een gezellige zondag-samen-activiteit van. Koude koffie is ook lekker :).

Mijn beide dochters vinden Quizzy Paw Patrol om diverse redenen wel erg leuk om mee te spelen. Ik als volwassene had meer gehoopt op zelfstandig aan de slag gaan. Maar ach samen hebben we ook plezier.

Andere Paw Patrol blogs:

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.