Paw Patrol transformeerbare pen – een interactieve set van Clementoni

Van Paw Patrol is er natuurlijk een uitgebreide speelgoedcollectie. Ook bij MamaScrapelle gaan we er graag mee aan de slag, samen met onze kids. Speelgoed dat ook nog een beetje interactief en educatief is, dat is helemaal tof. En laat dat maar aan Clementoni over. Dus toen we de transformeerbare pen van Paw Patrol tegenkwamen, waren we gelijk nieuwsgierig! Een gevarieerde speelset van Clementoni. Kleed de transformeerbare pen aan als Chase of Skye, en ga aan de slag met de uitdagende opdrachten! 

Paw Patrol transformeerbare pen

Samenwerken en problemen oplossen met Paw Patrol

Het belangrijkste thema van de Paw Patrol is toch wel samenwerken. Geen klus te groot, geen pup te klein. Zo leren kinderen hoe je als team problemen oplost. Dus er zijn vele peuters en kleuters fan van Paw Patrol. Om naar te kijken én om mee te spelen. Speelgoedfabrikant Clementoni heeft veel aanbod in het thema Paw Patrol. Waaronder de vergelijkbare Quizzy pen die we eerder mochten reviewen. 

Wij testten nu de interactieve en transformeerbare pen uit van Paw Patrol. Een speelset voor kinderen tussen ongeveer 3 en 6 jaar oud. In de doos vinden we een pen die licht en geluid maakt. Daarmee kunnen we vier verschillende spelactiviteiten doen:

  • Quiz
  • Puzzelkaartjes
  • Zoek en tel puzzel
  • Bordspel
inhoud doos

De transformeerbare pen van Paw Patrol

De doos met materialen is goed gevuld. Voordat we beginnen is er veel uit te pakken en los te maken. Echt wel een gevarieerde speeldoos, maar het is niet zo dat je direct kunt beginnen. Eerst even bekijken wat de bedoeling is van de spellen. De interactieve pen is het belangrijkste. Deze kun je transformeren in Skye of Chase door te draaien aan het gezichtje. Met karton kun je er een bijpassende helm en pootjes op bevestigen.

Met de pen kunnen kinderen antwoord geven op de vragen in de verschillende spellen, door met de punt van de pen op zwarte rondjes te drukken. Als het antwoord goed is, gaat er een lampje branden en horen we een leuk geluidje. Dat is natuurlijk pluspunt nummer 1 van de transformeerbare pen van Paw Patrol!

Vier spelvarianten

Quizkaarten

We beginnen als eerste met de quizkaarten. Negen kaarten, op de voor- en achterkant bedrukt met een leuke afbeelding. Daar krijg je een opdracht zoals ‘wat is er allemaal rood’ of ‘vind de verschillen’. De opdracht moet je als ouder wel even uitleggen, want in de bovenste hoek staan wel symbolen maar dit is niet direct duidelijk voor de meeste kinderen wat ze dan moeten doen. Het staat duidelijker vermeld in het bijgeleverde boekje wat de bedoeling is. 

Puzzelkaartjes

De tweede activiteit bestaat uit de kleine puzzelkaartjes die per twee gecombineerd moeten worden. Niet te ingewikkeld. Op de achterkant staat ook een quizvraag om te beantwoorden. Zoals kies de kleur van Rubble. Geschikt dus voor de jongere peuters.

Zoek en tel puzzel

Dan is er ook nog een grote zoek en tel puzzel van 30 stukjes. Die is alleen al leuk om te maken, maar dan kun je ook nog met de interactieve pen aan de slag om de Paw Patrol te tellen. In het kader aan de rand van de puzzel staan de opgaven beschreven.

Bordspel

Tot slot is er een klein bordspel. Dit kan met 1 of 2 personen gespeeld worden. Draai aan de pijl en probeer met de pion als eerste aan het eind te komen. Als je op 1 van de Paw Patrol badges komt, mag je met de interactieve pen een quizvraag proberen op te lossen.

Paw Patrol – educatieve transformeerbare pen

Voor onze vierjarige was deze speeldoos echt wel een succes. Om alles te spelen, ben je best wel een poosje zoet. Maar het is niet echt een optie om de kleuter zelfstandig te laten spelen. Er is veel materiaal om te sorteren en er komt wel wat leeswerk bij kijken om aan de slag te gaan. Maar een hele gevarieerde doos is het zeker, en het is ook nog eens educatief.

Want er zijn verschillende vaardigheden die getraind worden. Zoals leren tellen en kleuren en vormen herkennen. Ook verschillen zoeken is altijd een goede activiteit, want daarmee leren kinderen om te kijken naar details. Vaardigheden zoals de oog-hand coördinatie worden ook nog eens getraind. Natuurlijk door het puzzelen, maar ook door het plaatsen van de pen. En het is een leuke beloning als de pen licht en geluid maakt bij een goed antwoord!

Paw Patrol transformeerbare pen

Meer van Clementoni en/of Paw Patrol:

Kinderen willen zelfstandig dingen leren en drukken zich uit door middel van spel. Al onze spellen stellen hen in staat om hun fantasie te ontwikkelen en hun emoties te uiten met lezen, schrijven, spelen met getallen en nog veel meer.

Paw Patrol transformeerbare pen
Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.