Skip to Content

Clementoni magische kristallenset een experimenteerset van Disney Frozen 2

Ik ga op vakantie en neem mij, de magische kristallenset van Clementoni. De dames wilden wel magische ijskristallen maken en zodoende gingen wij aan de slag. Gelukkig had ik knutselmatten mee en mijn moeder extra handschoenen want de kleur blauw is flink aanwezig in deze blog….

magische kristallenset

Magische kristallenset

De magische kristallenset van Disney Frozen is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. “maar dan mogen wij er helemaal nog niet mee spelen!”, piepten de 7 jarige meiden. “Ach”, zei ik, “Het zal heus wel goedkomen, oma en ik er zijn om jullie te helpen!

Thuis had ik al wat foto’s gemaakt en vluchtig doorgelezen of ik nog iets extra’s nodig had als gedistilleerd water en zag ik handschoenen in de doos zitten. Dat we dus vies konden worden, dat was duidelijk!

magische kristallenset

Chemische lessen

Net als bij de cosmetica sets van Clementoni leren kinderen ook nu weer de basisbeginselen van scheikunde. Met scheikundige termen voor de werkbare stoffen waar ze mee aan de slag gaan om hun magische kristallen tot leven te laten komen.

In de verpakking zit genoeg voor een paar mooie kristallen, gips om gips figuren mee te maken, een zakje met blauw poeder, instrumenten als roerstaven en maatbekers en 2 plastic mallen. Als laatste handigheid de handleiding die je echt nodig hebt en dus de plastic handschoenen in de magische kristallenset!

GOED LEZEN VOOR JE BEGINT

Ja in CAPS want ik had dus eigenlijk beter van te voren wat meer voorwerk moeten doen. RTFM, iemand uit de IT begrijpt wat ik bedoel. READ THE FUCKING MANUAL… ohw domme blonde ik.. Nope wij begonnen enthousiast van voren af aan met de handleiding.. en sja..

Dan mis je dus dat als je kristallen op je gips wilt hebben het handig is om eerst het gips te maken. En wij begonnen direct enthousiast met de magische kristallenset.. FOUT!!

Ook moet je een paar dagen wagen op het resultaat, want het is een chemisch proces.. zit je dan in een huisje in de middle of nowhere met 2 plastic potjes zonder deksel met een hoop blauwe chemische magie.. oeps!

Je snapt wij eten heel veel doperwten en worteltjes om de inhoud over te gieten. Helaas is ons experiment wel mislukt, althans we hadden een klein kristal, maar die heeft de terugreis naar huis niet overleefd. En nee gelukkig zat mijn auto niet onder de blauwe vloeistof, we hadden plastic zakken mee.

Magische kristallenset met veel pret

Maar goed pret hadden we wel! Alles werd nauwkeurig afgemeten en goed gemengd. En de dames wachten braaf een paar dagen tot er wat gevormd werd in het blauwe water.

Ik vind het jammer dat er maar 1 zakje is van het stofje waar de reactie mee gemaakt wordt om kristallen te maken. Maar we hebben hier van geleerd, en dat is ook mooi om aan jullie te laten weten.

Want de meiden wilden echt hele mooie ijskristallen maken met de magische kristallenset. Gelukkig hebben we het gips nog. Daar gaan we mooie vormpjes meemaken en het glitter is al in huis en de verf om er toch wat schitterends mooi van te maken. En ach eigenlijk was dit ook een wijze les over dat experimenten ook wel eens mislukken.

magische kristallenset
magische kristallenset

En als ze 8 zijn allebei, dan proberen we het gewoon nog eens opnieuw!

Clementoni – Disney Frozen 2 – Magische kristallenset – Experimenteerset

magische kristallenset
Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.