Skip to Content

Fantasy Forts, een hut bouwen is nog nooit zo leuk geweest

Soms zijn er van die items die ik al tijden op een verlanglijstje heb staan. Zowel in mijn hoofd als in de digitale wishlist. Fantasy Forts hoort daarbij. De foto’s zijn eigenlijk al voldoende om het kind in mij nieuwsgierig en blij te maken. Je eigen hut, of fort bouwen op een hele toffe manier! Gezien we nog veel thuis zijn de komende periode heb ik besloten om het te gaan testen. Benieuwd of het kind in mijn blij was en of het “hufterproof” is?

fantasy forts
Foto van fantasy-forts.com

Fantasy Forts

Wat is het? Fantasy Forts is een Nederlands merk, echt Dutch design dus. En dat is ook precies wat je kan verwachten, Praktisch, duurzaam, betaalbaar, stevig, leuk en veelzijdig. Je koopt een pakket kartonnen platen met tussenstukken en klittenband. De rest is aan jou! De tussenstukken moet je even omvouwen en het klittenband knip je nog even op maat maar daarna kan je gaan bouwen wat je maar wilt. In een doos zitten dan ook 12 platen plus 4 platen met een raampje, 32 x 16 cm klittenband stukjes en 16 tussenstukken. Een handige en simpele handleiding en meer is niet nodig.

Fantasy Forts staat voor bouwen zonder regels. Bouwen zoals het kan en niet zoals het moet. De kartonnen platen hebben een tof houten printje en zijn niet allemaal hetzelfde. Het is geen klik en go systeem maar echt denken, bouwen en uitproberen. En dat is leuk, erg leuk! Soms bouw je iets en zie je al snel dat het beter kan. Het klittenband werkt aangenaam goed. Je hebt een optie tot extra klittenband mee bestellen. Dit is niet nodig, maar ik kan het wel aanraden en dat heeft te maken met de “hufterproof” test.

fantasy forts
Foto van fantasy-forts.com

Hufterproof

In ons team van mamascrapelle delen we onze reviews wel eens van te voren en een vraag van Kelly was terecht: is Fantasy Forts hufterproof? Oftewel kan het een klas kinderen aan of überhaupt enthousiaste en drukke kinderen? Ik ben zelf gaan bouwen in de avond want ik wilde in de ochtend mijn fort als verrassing voor mijn dochters. (En het kind in mij wilde gewoon even ongestoord bouwen). Toen ik in de ochtend mijn dochter van 6 en dochter van 21 maanden “losliet” op mijn fort was ik erg benieuwd.

Allereerst valt me het gedeelde enthousiasme op. “Wow wat gaaf! Het is een raket”, roept mijn oudste dochter. Ondertussen sleept mijn jongste haar knuffels naar binnen en klopt ze op het deurtje wat ik heb gemaakt. Het fort wiebelt en schuift… maar blijft goed staan! Dat is dankzij de klittenband. In het begin is het wat lastig om het klittenband goed strak te krijgen. Maar zodra het fort staat kan je stukken die strakker kunnen gewoon even wat beter bevestigen. Er zit voldoende klittenband bij maar toch zijn een paar extra stukjes fijn om het net nog wat steviger te maken. Bij ons is het dus hufterproof!

Thuiswerken en spelen

Fantasy Forts zorgen voor plezier en veel verschillende vormen van spel. Rollenspellen, fantasie maar uiteraard ook het punt ruimtelijk inzicht en constructie worden getraind. En tegelijk is het een heerlijk stukje “eigen ruimte”, in het thuis zijn. Wij werken beide thuis, beide meiden zijn veel thuis, het is heerlijk om thuis een eigen plekje te hebben. Het deurtje gaat dicht van het Fantasy Fort en klaar. Mijn oudste gaat daar soms lekker zitten met haar tablet of een boekje, chipjes erbij, dekentje en klaar. De jongste is vooral aan het ontdekken en geniet er ook van.

Let wel op dat het niet nat wordt, kids niet gaan klimmen erop en de aanbevolen leeftijd is vanaf 3+. Fantasy Forts zijn duurzaam, dynamisch en zorgen voor veel en leuk spel. Al denk ik er ook over om mijn eigen thuiskantoor ervan te bouwen… Of een extra wandje om naast mijn tafel te zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het opbergen is ook fijn, je haalt het uit elkaar en dan blijft er een klein en compact pakketje over. Ik denk dat dit een erg goede cadeautip is voor de feestdagen en verjaardagen!

Fantasy Forts komen in verschillende verpakkingen. Ik ben erg blij met mijn gigafort en we bouwen lekker verder de komende periode! Bestel ze hier online en lees meer over dit toffe product.

Winnen!

Ik mag van Fantasy Forts maar liefs 3 basissets weggeven! Deze bevatten elk 16 panelen, 16 verbindstukken en 32 stukjes klittenband.

Gefeliciteerd Iris, Jolanda en Lucas

Toestemming foto’s van fantasy-forts.com

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Barbara

Thursday 24th of December 2020

Ik zit ook al wat langer naar een Fantasy Fort te kijken voor mijn drie kinderen. Ze houden van hutjes bouwen, maar het geeft vaak veel gedoe omdat overal alle stoelen, lakens en dekens vandaan worden gehaald! De oudste van 9 vindt het bouwen van een fantasy fort zeker geweldig en de jongsten van 6 en 3 kunnen lekker in het fort spelen. Lijkt mij en hun zeker super. Dus er eentje winnen zou ge-wel-dig zijn! :-)

ellen

Monday 4th of January 2021

de winactie is helaas al afgelopen

Debby Koeman

Sunday 13th of December 2020

In de kerstvakantie komen mijn neefje en nichtje een paar dagen bij me logeren en hiermee kunnen we ons wel een middagje vermaken. Hartstikke leuk!

Oma’s Borstplaat

Saturday 12th of December 2020

Uitdagend en geweldig speelgoed. Mooie aanvulling!

Marian B

Thursday 10th of December 2020

Wat is dit gaaf! Ik wist niet dat dit bestond. Echt iets voor mijn twee kleine bouwers, hutten bouwen doen ze ook graag en dat kan met deze platen zeker. Ik weet zeker dat dit veel plezier gaat opleveren in huis, perfect voor op hun speelkamer!

Jolijn

Wednesday 9th of December 2020

Helemaal leuk, ik maak graag kans voor in de klas en heb ook alle extra stappen gedaan.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.