Fantasy Forts, een hut bouwen is nog nooit zo leuk geweest

Soms zijn er van die items die ik al tijden op een verlanglijstje heb staan. Zowel in mijn hoofd als in de digitale wishlist. Fantasy Forts hoort daarbij. De foto’s zijn eigenlijk al voldoende om het kind in mij nieuwsgierig en blij te maken. Je eigen hut, of fort bouwen op een hele toffe manier! Gezien we nog veel thuis zijn de komende periode heb ik besloten om het te gaan testen. Benieuwd of het kind in mijn blij was en of het “hufterproof” is?

fantasy forts
Foto van fantasy-forts.com

Fantasy Forts

Wat is het? Fantasy Forts is een Nederlands merk, echt Dutch design dus. En dat is ook precies wat je kan verwachten, Praktisch, duurzaam, betaalbaar, stevig, leuk en veelzijdig. Je koopt een pakket kartonnen platen met tussenstukken en klittenband. De rest is aan jou! De tussenstukken moet je even omvouwen en het klittenband knip je nog even op maat maar daarna kan je gaan bouwen wat je maar wilt. In een doos zitten dan ook 12 platen plus 4 platen met een raampje, 32 x 16 cm klittenband stukjes en 16 tussenstukken. Een handige en simpele handleiding en meer is niet nodig.

Fantasy Forts staat voor bouwen zonder regels. Bouwen zoals het kan en niet zoals het moet. De kartonnen platen hebben een tof houten printje en zijn niet allemaal hetzelfde. Het is geen klik en go systeem maar echt denken, bouwen en uitproberen. En dat is leuk, erg leuk! Soms bouw je iets en zie je al snel dat het beter kan. Het klittenband werkt aangenaam goed. Je hebt een optie tot extra klittenband mee bestellen. Dit is niet nodig, maar ik kan het wel aanraden en dat heeft te maken met de “hufterproof” test.

fantasy forts
Foto van fantasy-forts.com

Hufterproof

In ons team van mamascrapelle delen we onze reviews wel eens van te voren en een vraag van Kelly was terecht: is Fantasy Forts hufterproof? Oftewel kan het een klas kinderen aan of überhaupt enthousiaste en drukke kinderen? Ik ben zelf gaan bouwen in de avond want ik wilde in de ochtend mijn fort als verrassing voor mijn dochters. (En het kind in mij wilde gewoon even ongestoord bouwen). Toen ik in de ochtend mijn dochter van 6 en dochter van 21 maanden “losliet” op mijn fort was ik erg benieuwd.

Allereerst valt me het gedeelde enthousiasme op. “Wow wat gaaf! Het is een raket”, roept mijn oudste dochter. Ondertussen sleept mijn jongste haar knuffels naar binnen en klopt ze op het deurtje wat ik heb gemaakt. Het fort wiebelt en schuift… maar blijft goed staan! Dat is dankzij de klittenband. In het begin is het wat lastig om het klittenband goed strak te krijgen. Maar zodra het fort staat kan je stukken die strakker kunnen gewoon even wat beter bevestigen. Er zit voldoende klittenband bij maar toch zijn een paar extra stukjes fijn om het net nog wat steviger te maken. Bij ons is het dus hufterproof!

Thuiswerken en spelen

Fantasy Forts zorgen voor plezier en veel verschillende vormen van spel. Rollenspellen, fantasie maar uiteraard ook het punt ruimtelijk inzicht en constructie worden getraind. En tegelijk is het een heerlijk stukje “eigen ruimte”, in het thuis zijn. Wij werken beide thuis, beide meiden zijn veel thuis, het is heerlijk om thuis een eigen plekje te hebben. Het deurtje gaat dicht van het Fantasy Fort en klaar. Mijn oudste gaat daar soms lekker zitten met haar tablet of een boekje, chipjes erbij, dekentje en klaar. De jongste is vooral aan het ontdekken en geniet er ook van.

Let wel op dat het niet nat wordt, kids niet gaan klimmen erop en de aanbevolen leeftijd is vanaf 3+. Fantasy Forts zijn duurzaam, dynamisch en zorgen voor veel en leuk spel. Al denk ik er ook over om mijn eigen thuiskantoor ervan te bouwen… Of een extra wandje om naast mijn tafel te zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het opbergen is ook fijn, je haalt het uit elkaar en dan blijft er een klein en compact pakketje over. Ik denk dat dit een erg goede cadeautip is voor de feestdagen en verjaardagen!

Fantasy Forts komen in verschillende verpakkingen. Ik ben erg blij met mijn gigafort en we bouwen lekker verder de komende periode! Bestel ze hier online en lees meer over dit toffe product.

Winnen!

Ik mag van Fantasy Forts maar liefs 3 basissets weggeven! Deze bevatten elk 16 panelen, 16 verbindstukken en 32 stukjes klittenband.

Gefeliciteerd Iris, Jolanda en Lucas

Toestemming foto’s van fantasy-forts.com

Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

22 reacties

 1. O wauw! Dit is echt onwijs gaaf! Hier worden kinderen(en deze papa) toch helemaal wild van!! Ik zie mezelf dit ‘savonds ook al in elkaar zetten ja zodat ik er zelf even mee bezig kan zijn haha!! Duimen voor onze 3boeven!!!!

 2. Oh wat leuk. dit lijkt me een superkado voor mijn kleine neefje! h
  die is zo dol op in een doos klimmen, dit gaat hij super vinden 😀

 3. Oude tijden herleven, wat hebben wij vroeger als jongens veel hutten gebouwd, dit is natuurlijk geweldig mooi speelgoed, en voor mijn neefje is dit uiteraard heel leuk, kan hij zichzelf helemaal uitleven met het bouwen van een hut of ford en dan natuurlijk met veel fantasy allemaal avonturen beleven. Doe graag mee.

 4. Zo tof, dit lijkt me echt heel leuk voor onze zoon. Ik doe mee via Instagram en ben ook meteen het account van Fantasy Forts gaan volgen 🙂

 5. Dat is nog eens een topprijs zeg. wauw. zeker onze jarno kan hiermee vooruit. hij is gek op bouwen en uitvinden. ik ga via IG meedoen, en zal dus ook beide IG paginas volgen.

 6. Dit is echt mijn ideale speelgoed. Uitdagend. Fantasierijk. Mijn oudste zoon bouwt al ‘hokjes’ vanaf dat hij een jaar is. Hij zou hier extreem gelukkig van worden.

 7. Wat is dit gaaf! Ik wist niet dat dit bestond. Echt iets voor mijn twee kleine bouwers, hutten bouwen doen ze ook graag en dat kan met deze platen zeker. Ik weet zeker dat dit veel plezier gaat opleveren in huis, perfect voor op hun speelkamer!

 8. In de kerstvakantie komen mijn neefje en nichtje een paar dagen bij me logeren en hiermee kunnen we ons wel een middagje vermaken. Hartstikke leuk!

 9. Ik zit ook al wat langer naar een Fantasy Fort te kijken voor mijn drie kinderen. Ze houden van hutjes bouwen, maar het geeft vaak veel gedoe omdat overal alle stoelen, lakens en dekens vandaan worden gehaald! De oudste van 9 vindt het bouwen van een fantasy fort zeker geweldig en de jongsten van 6 en 3 kunnen lekker in het fort spelen. Lijkt mij en hun zeker super. Dus er eentje winnen zou ge-wel-dig zijn! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.