Skip to Content

BioCosmetica Wetenschapsspel – een diy verzorgingsproducten

Het BioCosmetica Wetenschapsspel van Clementoni is genomineerd voor het beste speelgoed van Nederland en wij snappen waarom! In de categorie schoolkind samen met speelgoed als Ekinia, Froggit, Tack Pro en Fuzzy Fun. Ohw kiezen gaat echt niet makkelijk worden!

BioCosmetica Wetenschapsspel

BioCosmetica Wetenschapsspel

Een grote doos ligt er voor ons op tafel. Wow we zijn super nieuwsgierig en maken de BioCosmetica Wetenschapsspel doos open.

Het leek wel een echt uitpakfeestje. In gerecycled papier zaten alle benodigdheden netjes verpakt. Alles werd nauwkeurig bekeken en het boekje werd erbij gepakt.

uitleg

Ik lees wat dingen voor, maar dochterlief heeft geen geduld voor de nog wat lastige woorden die er in het verhaal staan. We leren namelijk ook echt alles over biocosmetica, de verschillen in de soorten parfum en de ingrediënten en het chemische proces van badschuim. Zou ze dan met haar 7,5 jaar echt te jong zijn voor dit speelgoed voor kinderen vanaf 8 jaar? Ja en nee. Vooral het ongeduld om gewoon gelijk aan de slag te gaan met het BioCosmetica Wetenschapsspel werken haar geduld tegen. Die termen en uitleg die komen later wel haha

Wat kunnen we allemaal maken?

Al snel wordt duidelijk dat we eerst nog gedemineraliseerd water nodig hebben voor we aan de slag kunnen met het BioCosmetica Wetenschapsspel. Een mond vol en ik had er nog nooit van gehoord, maar dat koop je dus heel goedkoop bij de supermarkt bij de strijkwater artikelen! Weer wat geleerd.

Maar wat gaan we maken? We kunnen ook scrub maken bijvoorbeeld, maar dan hebben we de spullen uit de doos niet nodig, maar suiker en dat hebben we dan weer niet in huis. ( Ja wij zijn zo’n huishouden waar bijna geen suiker gegeten wordt haha ). Als we dan alles bekeken en drukken hebben overlegd gaan we aan de slag. Vandaag gaan we parfum en handzeep maken! Voor de feestdagen gaan we dan cadeautjes maken voor met de andere instructies van het BioCosmetica Wetenschapsspel. Dan hebben we mooi nog even tijd om kleine potjes te sparen!

Zelf parfum maken met het BioCosmetica Wetenschapsspel

BioCosmetica Wetenschapsspel gedemanirilseerd water

We beginnen met parfum maken. Heel nauwkeurig wordt er afgelezen wat we nodig hebben en de druppels worden nauwkeurig getelt. Even goed roeren en een etiket schrijven. Dat moet klein en net geschreven worden natuurlijk, dus mama kreeg de eer om dit te doen. De stickers kiest ze wel zelf uit en de naam van het parfum ook.

We testen het op een papiertje en mevrouw vindt dat het nog niet goed genoeg ruikt. Dus we voegen nog wat geurextract toe en dan is mevrouw tevreden met haar parfum: Iris by Féline!

eigen parfum maken
BioCosmetica Wetenschapsspel

Zelf handzeep maken met het BioCosmetica Wetenschapsspel

BioCosmetica Wetenschapsspel maak je eigen geurende badschuim

Dan gaan we aan de slag met badschuim maken. Maar aangezien we geen bad hebben noemen we het handzeep! Immers gaat het om het proces van schoonmaken en in deze periode van coronamaatregelen gaat de handzeep er goed doorheen. Dochterlief wast voortaan met haar eigen handzeep!

Bij dit recept komt er ook wat rekenwerk aan te pas. We hebben namelijk meer dan 25ml nodig van de reiningsbasis en dat wordt dus uitrekenen! Dat mag mevrouw zelf doen van mij, immers is dat ook wel een wijze les en educatief onderdeel van het BioCosmetica Wetenschapsspel. Ook hier doen we een paar aanpassingen, want ze vindt het niet groen genoeg geworden!

En dan komt de test, gaat het schuimen in je hand of niet? Wat is ze blij dat het experiment gelukt is! En wat ruiken haar handen lekker 😉

BioCosmetica Wetenschapsspel

Super trots op haar eigengemaakte verzorgingsmiddeltjes kan ze niet wachten tot we verder gaan met de andere middeltjes maken! Nu nog een een grote pot honing en suiker kopen!

Je koopt hem hier bij bol *

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.