Skip to Content

Clementoni Hoe laat is het? Een klokkijk spel

Kinderen zijn een held in alles op hun eigen tijd doen. Stressen en haasten is voor volwassenen. Totaal geen besef van de klok hebben kinderen in hun eerste levensjaren nog. En dat is ergens wel een luxe. is het licht? Dan is het dag. Is het donker? dan is het nacht. Maar ook in het donker kan je prima wakker zijn. En 10 keer iets vragen in een halve minuut is toch niet snel? Toch is dat besef van tijd en klokkijken steeds meer noodzakelijk als een kind opgroeit. Maar makkelijk is het niet. Gelukkig zijn er hulpmiddelen zoals: Clementoni Hoe laat is het?

Clementoni Hoe laat is het

Clementoni Hoe laat is het?

Een geweldig spel om op een leuke manier te leren klokkijken. Kinderen leren tijdstippen, in analoog en digitaal formaat weergegeven, te verbinden met verschillende activiteiten en specifieke momenten in hun dag. Op de achterzijde van elke kaart staat een kleurcode waarmee het kind kan controleren of het de juiste tijd bij de afbeelding heeft gevonden. De kaart vermeldt ook hoe je de weergegeven tijd correct uitspreekt. Clementoni Hoe laat is het? is geschikt vanaf ongeveer 5 jaar.

  • 5 -7 jaar
  • 1 – 2 spelers
  • 30 minuten
  • ean: 8005125669127

Digitaal en analoog

Vroegah, ja ik ben zo oud, was het vooral analoog wat de klok deed tikken. Tegenwoordig is dat meer digitaal. Al moet je beide manieren van tijdweergave beheersen want we gebruiken beide in het dagelijks leven! Dit Clementoni Hoe laat is het? spel maakt gelukkig gebruik van beide weergaven. Heel fijn vind ik dat. Dat maakt het spel nog passender en leuker voor mijn dochter van 7 jaar.

Het spel is simpel, de klok heb je zo in elkaar geklikt. En de kaartjes haal je voorzichtig uit het karton. Dit benoem ik specifiek want ik was dat eerst niet. En zo had ik bijna de opdruk van een kaartje eraf getrokken. Beheerst en rustig dus de kaartjes uit hun lijstje halen en je bent al goed om te gaan! Clementoni Hoe laat is het? koppelt tijdstippen aan gebeurtenissen. Wederom weer heel slim voor de kinderen die visueel beter onthouden en leren.

Tik tak

Clementoni Hoe laat is het? is meteen al boeiend voor mijn dochter. Ze is niet helemaal van de tijdstippen koppelen aan gebeurtenissen. Maar wel wil de graag op de klok zien hoe laat het op dat moment is. Hoe laat het is als we gaan eten die dag. Ze maakt haar eigen leerspel ervan en ik vind dat prima.

De dag erna wil ze wel opeens Clementoni Hoe laat is het? spelen zoals het hoort en gaan we de plaatjes zoeken bij de tijdstippen. Het begrip tijd, het herkennen en het uitspreken blijft een lastig iets maar ik merk door de speelse benadering van dit speel, en de lage drempel dat het prima werkt bij haar! We blijven vooral veel oefenen en dan is het ene kwestie van… tijd!

Andere Clementoni items

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.