Clementoni interactieve pen, een manier van spelend leren

Pratende pennen, er zijn er velen en het is altijd wel een succes bij kinderen. De directe interactie werkt heel goed en motiveert spelend leren. Of lerend spelen, het werkt beide kanten op. Wij hebben dit keer de Clementoni interactieve pen getest. Dit is geschikt voor kinderen van 3 – 6 jaar.

clementoni interactieve pen

Clementoni interactieve pen

We ontvangen een grote en kleurrijke doos die meteen al uitnodigt tot spelen. Mijn 6 jarige dochter kan niet wachten. Wat zit er allemaal in? De Clementoni interactieve pen is een set met daarin de pratende pen, 32 kaarten en 64 spelactiviteiten. Daarmee oefen je letters, woorden, getallen, hoeveelheden, vormen en kleuren. Er zijn meer dan 1000 vragen waarmee kinderen zichzelf kunnen testen. De pen licht namelijk op en maakt geluid bij een goed antwoord. Zo kunnen kinderen zelfstandig aan de slag en dat vind ik ook. Zeker in deze tijden van thuiswerken.

Maar de Clementoni interactieve pen bied meer! Kinderen kunnen namelijk ook vriendjes, ouders, grootouders of wie dan ook uitdagen. In de doos zit namelijk ook een bordspel voor 2 tot 4 spelers. Dit zorgt voor nog meer uitdaging en een andere vorm van leren. De pratende pen wordt namelijk ook bij dit bordspel betrokken. Ik vind dit een erg leuke manier om gezamenlijk bezig te zijn en te leren.

clementoni interactieve pen

321 testen maar!

Zoals gezegd is de doos van de Clementoni interactieve pen erg uitnodigend voor mijn dochter. Ze is ook erg “hongerig” op het moment naar nieuwe uitdagingen en vormen van spel en leren. Ze mist school heel erg en het motiveren tot “normaal” school doen gaat moeizaam. Dus ik ben als moeder ook erg blij dat ze hier zo enthousiast van wordt. Ook ben ik blij dat ze dit zelfstandig kan doen. Ik weet soms ook niet meer hoe ik alle ballen hoog moet houden. Thuiswerken, een gezondheid wat niet optimaal is, een kleine meid die in de terrible 2 fase komt en dan nog eens mijn dochter onderwijzen met een achterstand door haar motorische angst.

Afijn, lekker zelfstandig aan de slag dus en spelenderwijs leren! Ik ben blij als moeder en mijn dochter is ook blij. Ze gaat lekker aan de slag en vind de pen prachtig. Het werkt allemaal goed, er zijn verschillende moeilijkheidsniveaus en ze even lekker bezig. Ik wordt wel een beetje kierewiet van het geluid van de pen maar goed ik zal daar niet over zeuren. Na een tijdje is mijn dochter ook wel nieuwsgierig naar het spel. Omdat ze al een tijdje zelfstandig bezig is gaan we nu inderdaad dan even samen aan de slag. En dat is ook leuk aan de Clementoni interactieve pen met spel. Het is zowel zelfstandig als samen. Een leuke toevoeging vinden wij beide.

clementoni interactieve pen

Spelenderwijs leren

Ik denk dat de Clementoni interactieve pen een leuke toevoeging is voor in huis. Kinderen tussen de 3 – 6 jaar vinden hier een goede uitdaging in. Gebruik het als spel, om te leren of voor thuisonderwijs. Ook is het een leuke tip voor op een verlanglijstje of om cadeau te geven.

Zijn jullie ook zoekende in de juiste thuisscholings items?

Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

2 reacties

  1. De aanwijspen uit mijn doos “de Interactieve Pen is kapot.
    Kunt u mij informatie geven over waar ik een nieuwe kan kopen?
    Alvast bedankt.
    Ary de Jong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.