Skip to Content

Kraamcadeautjes haken. Rammelaars, knuffeldoekjes en boekjes voor de baby

Verras baby’s en hun kersverse ouders door zelf kraamcadeautjes te haken! In dit boek deelt Annemarie Arts gloednieuwe ontwerpen van de vrolijkste zelf gehaakte rammelaars, knuffeldoekjes en babyboekjes! In de voor haar kenmerkende kleurrijke en duidelijke stijl. Er is veel keuze, dus je zult altijd een geschikt cadeautje vinden om te maken.

kraamcadeautjes haken

Veel keuze aan kraamcadeautjes om te haken

Je kunt onder andere de koala met de lieve grote neus maken. Of je kunt de stoere leeuw haken als kraamcadeautjes. En in een van de gehaakte babyboekjes komt zelfs de hele boerderij voorbij. De speelgoedsetjes zijn goed met elkaar te combineren. Bovendien hebben ze verschillende thema’s die leuk zijn voor zowel jongens als meisjes. Dus je zou er ook al één cadeau kunnen doen tijdens een babyshower bijvoorbeeld waarbij het geslacht van het baby’tje nog onbekend is.

Wie zit er achter ‘Kraamcadeautjes haken’?

Annemarie Arts is ooit begonnen met het haken van kraamcadeautjes voor de eerste zwangerschap van haar zus. Omdat ze haar graag een zelfgemaakt cadeautje wilde geven. Op deze manier ontdekte Annemarie de magische wereld van het haken en maakte ze al gauw haar eerste ontwerpen. “Een op maat gehaakt cadeautje dus!” Ze hoopt met dat iedereen die ‘Kraamcadeautjes haken’ gebruikt er net zoveel plezier aan beleeft tijdens het haken als zij heeft gehad tijdens het ontwerpen ervan. Inmiddels is Annemarie Arts is een ervaren ontwerpster en schreef al een groot aantal haakboeken. Haar ontwerpen zijn populair en geliefd.

De reden waarom Annemarie is begonnen, kan ik me wel in vinden. Want de reden dat ik ‘Kraamcadeautjes haken’ wilde hebben, is omdat ik ook graag iets zelfgemaakts deel met anderen. Toen mijn zoontje nog klein was, kreeg ik van collega’s een gehaakt konijn. Die toen maar liefst net zo lang was als mijn zoontje zelf! En een nicht maakte voor mijn zoontje een gehaakt aapje. Deze kraamcadeautjes zagen er niet alleen leuk en mooi uit, maar ik had ook respect voor de moeite die ze ervoor hadden gedaan; om een patroon te vinden en het voor hem te haken. Die moeite wil ik ook graag uiten. En dus wil ik ook graag eens kraamcadeautjes kunnen haken!

kraamcadeautjes haken

Ook voor beginners?

De patronen in ‘Kraamcadeautjes haken’ zouden ook voor beginners geschikt moeten zijn. Aan een collega die al véél ervaring heeft met deze hobby, heb ik als echte beginner om advies gevraagd. Zij raadde me aan om te beginnen met een van de babyboekjes. Omdat ronde vormen voor beginners wat lastig zijn. Dus ik ga beginnen met het boerderijboekje heb ik besloten.

kraamcadeautjes haken

Op volle toeren

Gelukkig wordt er aan het begin van ‘Kraamcadeautjes haken’ goed geadviseerd welke materialen je nodig hebt. Die zijn te koop bij verschillende handwerkwinkels. Daarna wordt er uitgebreid uitleg gegeven over de gebruikte afkortingen bij de patronen. Bijvoorbeeld dat een hv staat voor halve vaste. En wat een halve vaste dan precies is? Dat wordt met tekst en plaatjes al gauw duidelijk. Net als termen als ‘verlengde vasten samenhaken’ en hoe je van kleur moet wisselen in een patroon. Alleen wat de term ’toer’ is moest ik even googlen en youtuben… aangezien het in elk patroon om toeren lijkt te draaien 😉 Maar een toer is dus een reeks lossen of vasten achter elkaar. En per toer staat aangegeven op hoeveel vasten of lossen je hoort uit te komen of mee moet beginnen. Een toer kan zowel gemaakt worden door te keren als door in spiralen te haken. Weer wat geleerd dus!

En, op welke toer ben jij? Ook al aan het kraamcadeautjes haken geslagen?

Lees ook deze blogs

Specificaties ‘Kraamcadeautjes haken’:

gehaakte kraamkado

Auteur: Annemarie Arts | Uitgever: Kosmos | 9789043922401 | december 2020 | 96 pagina’s | meer informatie vind je hier bij bol

Lees ook deze blogs

footer 8
Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.