Vijf tips voor een coronaproof babyshower

We zitten niet meer in een lockdown, maar nog altijd is er het gevaar van corona waar sommige mensen nu eenmaal echt heel erg ziek van worden. Voor de meeste mensen is het gelukkig maar een griepje, maar je wil als vriendinnen, zussen, nichtjes en collega’s natuurlijk geen risico lopen met de babyshower van de aanstaande moeder. Een babyshower organiseren in coronatijd is best lastig, maar niet onmogelijk. Ik geef je tips voor een geweldige coronaproof babyshower!

“Zoom” is the place to be

Helaas kunnen niet alle meiden bij elkaar in één ruimte komen, dus vier je het online. Op Zoom kan je allemaal bij elkaar komen en een coronaproof babyshower organiseren. Iedereen versiert zijn plekje met leuke babyspulletjes en slingers. Één iemand rijdt naar de mommy to be of nodigt haar thuis uit. Een online babyshower! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor Teams of Hangout.

Coronaproof babyshower goodie bag

Een babyshower is niks zonder leuke spulletjes en spelletjes. Maak daarom voor alle meiden een goodie bag. In deze tas zitten alle spullen die iedereen nodig heeft voor een geweldig feest. Denk aan versiering, iets lekkers te eten, iets te drinken, spelletjes, etc. Zo heeft iedereen hetzelfde en heb je toch een beetje het gevoel dat je bij elkaar zit. Natuurlijk doe je van tevoren wel netjes de Nitril handschoenen van Klinimed aan om echt coronaproof de goodiebag te vullen!

Cadeaumand voor de mommy to be

Tijdens een babyshower is het gebruikelijk dat de mommy to be overladen wordt met cadeautjes. Helaas kan je nu niet bij elkaar komen en moet je iets anders verzinnen. Jullie kunnen met zijn allen een cadeaumand maken die degene mee neemt naar de mommy to be. Zo geef je toch iets met zijn allen en heb je een coronaproof babyshower.

Coronaproof babyshower spelletjes

Bij een babyshower horen ook spelletjes. Je kan ze zelf maken of kopen. De babyshowerspelletjes doe je natuurlijk in de goodie bags Hier een rijtje met spelletjes die jullie kunnen spelen.

  • Het verboden woord is baby. Raad zoveel mogelijk woorden in 30 seconden. Het woord baby mag je niet gebruiken.
  • Raad de babyfoto. Vraag aan iedereen om een babyfoto op te sturen. Tijdens de coronaproof babyshower moet de mommy to be raden van wie de foto is. Maar je kan er ook een wedstrijd van maken en iedereen laten raden. Wie heeft de meeste foto´s goed?
  • babyshower invulkaarten . Vul op de kaarten in wanneer jij denkt dat de baby geboren wordt, welke naam het krijgt, hoe zwaar het is en welke kleur ogen. Leuk voor de mommy to be om terug te lezen.
  • Raad de prijs Hoe duur zijn alle babyartikelen? Vul het in en raadt het eindbedrag. Wie zit er het dichtste bij? Niet stiekem het bedrag opzoeken!
  • Ander woord voor baby. Probeer in 1 minuut zoveel mogelijk andere woorden te bedenken voor het woord baby. Succes!
  • Maak een quiz op yahoot Maak een quiz met vragen die een aanstaande moeder moet weten. Ideaal om te spelen op de computer en via zoom.

Wil je nog meer spelletjes spelen? Dan is dit misschien een ideaal boekje om te kopen: 100+ babyshower games

Babyshower drive – tru

Kies een leuke (overdekte) locatie waar auto’s langs kunnen rijden. Zet er een tafel neer en versier de plek. Breng je vriendin hierheen en laat daarna alle coronaproof babyshower gasten langs rijden. Toch een beetje feest en alles netjes op afstand.

Party for two voor een coronaproof babyshower

Soms moet je ervoor kiezen om het maar met zijn tweetjes te vieren. Verras je vriendin met allemaal kleine cadeautjes en iets lekkers. Toch nog een feestje, maar dan klein. Een coronaproof babyshower!

Hit the road

Deze vorm is misschien wel het fijnste als je toch iedereen wil zien, maar wel op afstand. Pik de mommy to be op en rij langs al haar vriendinnen en familieleden. Iedereen zorgt er zelf voor dat zijn huis/voordeur leuk is versierd. Visnet mee om de cadeautjes mee binnen te hengelen en gaan. Een orgineel en makkelijke manier om te doen. Zorg er wel voor dat je auto helemaal is aangekleed voor het echte feestgevoel!

Cadeautjes voor een coronoproof babyshower

Maar wat geef je de mommy to be? Hier een heel lijstje:

coronaproof babyshower
Afbeelding van Andrés Dávila via Pixabay 

Ga jij een coronaproof babyshower organiseren of heb je er eentje georganiseerd? Ik ben erg benieuwd hoe het was. Laat het je mij weten?

naamkado - babykadowinkel.nl
coronaproof babyshower

Lees ook deze blogs

Footer1

Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.