Taart met muisjes, een echte eyecatcher voor een babyshower

Een eenvoudige kwarktaart tover je in een handomdraai om in een prachtige taart voor een babyshower. Door de taart met muisjes aan te kleden met gekleurde elementen wordt het een echte eyecatcher!

Taart met muisjes

Kwarktaart als basis

Wij kozen voor de citroenkwarktaart van Dokter Oetker. Maar voor een taart met muisjes kun je eigenlijk elke eenvoudige taart als basis gebruiken. De citroenkwarktaart is wit van kleur, dus eenvoudig te kleuren in de kleur naar keuze. Aangezien wij naar een babyshower voor een jongen gaan kozen wij voor de kleur blauw. Maak de kwarktaart volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor je het kwarkmengsel in de taartvorm doet kun je deze kleuren met voedselkleurstof*. Goed doorroeren en de taart kleurt voor je ogen.

Taart met lange vingers en gekleurde muisjes

Na een nacht in de koelkast was onze kwarktaart helemaal klaar, dus kon het leukste gedeelte beginnen. Als eerste plakten wij rond de buitenrand lange vingers. Afhankelijk van de dikte van de taart kun je met een kartelmes een stukje van de lange vingers afsnijden. Dit is een voorzichtig klusje, want ze breken snel. Door een lint om de lange vingers te binden blijven deze mooi op hun plek. Let wel op dat je de lange vingers niet te lang van te voren om de taart doet. Deze nemen namelijk vocht op en worden zacht.

Daarna is het tijd om gekleurde muisjes op de taart te doen. Ga je voor een gender neutrale variant, dan zou je deze ook achterwege kunnen laten of kiezen voor neutrale sprinkles / vruchtenhagelslag. Bedek de bovenzijde van de taart volledig met gekleurde muisjes. Dit mag best een dikke laag zijn. Het is namelijk leuk als ze bij het aansnijden van de taart langs de zijkant rollen.

Finishing Touch van de taart met muisjes

Dan als laatste nog een leuke taarttopper* om de taart helemaal af te maken. Dit kan echt van alles zijn, dus wees creatief. Ben je handig met marsepein, dan kun je hier zelf wat voor maken. Of knutsel wat van papier en satéprikkers. Is er een thema voor de babyshower dan kun je die verwerken. Wij kozen voor deze leuke kant en klare taarttopper van de Xenos. Om het helemaal af te maken legde wij er nog een kleine speelgoed baby tussen de blauwe muisjes op de taart. En nu maar hopen dat de mama-to-be verast zal zijn!

Taart met muisjes
Taart met muisjes

Lees ook deze blogs

Ga jij deze taart met muisjes ook eens maken?

Footer1
Jolien
Delen is enorm lief

Jolien

Hoi hoi, ik ben Jolien. Ik ben getrouwd en moeder van een heerlijk eigenwijze dochter (2016). Sinds een aantal jaar werkzaam als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. In mijn vrije tijd ben ik een echte huismus. Ik geniet van een gezelschapsspelletje, een goed boek, tekenen, lekker eten of een beetje rommelen in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.