Een photobooth huren: leuk voor ieder feestje!

Een photobooth, ik had er nog nooit van gehoord, laat staan dat ik wist dat je ze kon huren. Tot vorig jaar een vriendin van mij ging trouwen en zij perse een photobooth op haar bruiloft wilde. Dat blijkt een fotohokje of een zuil te zijn, waarmee je leuke selfies maakt die je gelijk kunt afdrukken. Ik was eerst wat sceptisch: waarom zou je van de dansvloer afstappen om die foto’s te maken? Maar ze had gelijk, het was de hit van de avond! In deze blog lees je waarom een photobooth huren je feestje extra leuk maakt.

Een photobooth

Een photobooth is een kleine mobiele fotostudio, wat in verschillende vormen bestaat. Het kan een hokje zijn, vergelijkbaar met wat je vroeger bij de V&D had. Of een losse zuil of standaard. Het recept is hetzelfde: ga met een leuke groep mensen voor de lens staan, en de foto wordt ter plekke afgedrukt. Vaak in een langwerpige strip met 3 of 4 kleine fotootjes. Je hebt dus gelijk een leuk aandenken aan het feestje.

Photobooth huren
foto van djunes.nl

Personaliseren

Als je een photobooth huurt, zijn er verschillende keuzes. In het uiterlijk van de photobooth zelf, maar bijvoorbeeld ook hoe de strip met foto’s eruit ziet. Je kunt bijvoorbeeld de datum van het feest aan de layout toevoegen, een leuk achtergrondje kiezen of een tekst zoals ‘de bruiloft van xx’ er op zetten. Ook zijn props leuk om te gebruiken bij de foto. Stokjes met smileys, hoedjes, snorren enz. Dat maakt de foto extra grappig, zeker als je met een groep bent. Mijn vriendin had vorig jaar ook nog een goede tip: je kunt de photobooth zo instellen dat alle foto’s er dubbel uitkomen. Eentje voor degene die op de foto staat, en eentje voor het bruidspaar. Daarmee hebben zij een soort gastenboek gemaakt vol foto’s van hun gasten.

Huren

Deze fotozuilen kun je op allerlei plekken huren, je huurt bijvoorbeeld een photobooth in Amsterdam. Ze worden namelijk op veel plekken in Nederland bezorgd, heel flexibel dus. Wij hebben de photobooth gebruikt op een bruiloft, maar het is ook heel leuk op een sweet sixteen feestje, een trouwfeest, een schoolfeest of bijvoorbeeld een reünie. Naast het aandenken van de foto zelf, bleek de photobooth ook een soort verzamelpunt te zijn. Even met elkaar bijkletsen, in verschillende samenstellingen op de foto. En er ontstond nog een kleine wedstrijd welk groepje het meest raar op de foto stond. Echt een onderdeel van het feest!

fotozuil
foto van blende12 via pixabay
Footer3
Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.