Skip to Content

Buiten hobby gezocht? Ga op zoek met de metaaldetector!

De metaaldetector, heb je daar weleens aan gedacht wanneer je op zoek was naar een leuk cadeau? Een metaaldetector is namelijk erg geschikt als cadeau voor mannen, maar ook voor kinderen (en vrouwen natuurlijk ook). Of niet perse als cadeau maar als nieuwe buiten hobby, om lekker in de buitenlucht te doen? Een paar jaar geleden gaf ik mijn zoon een kinderversie, en dat was een dikke hit! Samen op pad, kijken wat je tegenkomt. En een mooie hobby om buiten te doen.

hobby metaaldetector
Foto van JamesQube via Pixabay

Wat en waar zoeken?

Met een metaaldetector kun je op allerlei plaatsen op zoek gaan naar verborgen ‘schatten’. Wij wonen vlakbij een recreatieplas en mijn zoons nieuwste buiten hobby werd het strand afspeuren. Aan de kust gebeurt dat vaak, je ziet er regelmatig mensen lopen. Een goede plek voor spullen uit de zee, maar natuurlijk ook geld en sieraden die strandbezoekers achterlaten. Als je meer oud metaal hoopt te vinden, zijn (omgeploegde) akkers en velden een idee. Eigenlijk kun je hem altijd meenemen, het is een flexibele hobby: wie weet wat je tegenkomt! Een praktische tip: neem een schepje en (rug)tas mee, zodat je de gevonden voorwerpen ook echt kunt opgraven en meenemen.

Er zijn natuurlijk ook plekken waar je niet mag zoeken. Archeologische vindplekken zijn verboden, en in sommige gemeentes geldt ook een detectorverbod. Het is dus slim om dat van te voren checken, voordat deze hobby je een boete oplevert!

nieuwe hobby
Foto van imslavinsky via Pixabay

Aanschaf metaaldetector

Als je wilt kijken of het zoeken met een metaaldetector een passende buiten hobby voor je is, dan wil je waarschijnlijk niet gelijk de hoofdprijs betalen. Gelukkig zijn deze apparaten er in allerlei soorten en maten, en dus ook in verschillende prijsklassen. Van 200 tot 2000 euro, heel uiteenlopend. En voor kinderen zijn er speciale exemplaren. Verder kun je het zo groots maken als je zelf wilt, met speciale tassen voor de detector of juist de vondsten bijvoorbeeld.

hobby metaaldetector
Foto van angellionel via Pixabay

Makkelijke buiten hobby

Op zoek met een metaaldetector is een buiten hobby waar je dus redelijk makkelijk mee kunt beginnen. Je kunt zelf je investering bepalen, en het in eigen tijd op jouw plek doen. Ideaal wat mij betreft, lekker flexibel. In het geval van mijn zoon een mooie reden om toch naar buiten te gaan, in plaats van alleen te gamen. Maar ook leuk om mee te nemen op vakantie, of voor kinderen als ze gaan logeren bijvoorbeeld. Op zoek naar verrassende vondsten die onder de grond liggen te wachten!

schat zoeken
Foto van Ben_Kerckx via Pixabay
Footer3
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.