Skip to Content

1001 nacht thema slaapfeestje – een magisch thema voor kinderen

Wellicht hebben jullie de stories voorbij zien komen. Voor haar tiende verjaardag mocht onze dochter een slaapfeestje geven in een thema. Een 1001 nacht thema slaapfeestje is een magisch thema voor een meiden in verschillende leeftijden. Het brengt de sprookjesachtige sfeer van de Arabische nachten naar je eigen huis. Met de juiste decoraties, activiteiten en snacks, kun je een onvergetelijk feestje organiseren voor jezelf en je vrienden. Lees dus gauw verder als je er meer over wil weten!

Een 1001 nacht thema slaapfeestje is een geweldig magisch thema voor een woonkamer vol meiden. Creatieve activiteiten  1001 nacht decoratie!
1001 nacht thema slaapfeestje

Decoraties 1001 nacht thema slaapfeestje

De decoraties zijn een belangrijk onderdeel van een 1001 nacht thema slaapfeestje. Hieronder vind je enkele ideeën om de juiste sfeer te creëren.

1001 nacht decoratie:

  • Hang twinkelende lichtjes op om de sfeer van een Arabische bazaar te creëren.
  • Gebruik kussens en tapijten om een gezellige en comfortabele zithoek te creëren.
  • Zet een aantal geurkaarsen neer met een exotische geur, zoals jasmijn of sandelhout.
  • Gebruik gouden en zilveren decoraties om een koninklijke sfeer te creëren.
  • Zet een tafel neer met verschillende soorten fruit, zoals dadels en granaatappels, om de sfeer van een Arabische markt na te bootsen.
  • Gebruik kleurrijke stoffen om de muren of het plafond te versieren.
alle benodigde spullen voor een logeerpartijtje kun je huren

Logeerpartijtje alles wat je nodig hebt!

Omdat ik al die spullen niet in huis heb besloot ik bij logeerpartijtje een decoratiepakket te bestellen voor het slaapfeestje.

De basis is luchtbedden, beddengoed en kussens. Fleecedekens, bedtafels en lichtsnoeren horen er ook gewoon bij. Bij het 1001 nacht thema feestje krijg je in plaats van tipi tenten prachtige klamboes die zorgen voor een geweldige Arabische sfeer. Daarnaast zit er een mooi tapijt bij, satijnen beddengoed en leuke sierkussens die de slaapplaatsen van de meiden mooi te decoreren.

Om het helemaal af te maken, krijg je schattige waxinelichthouders, een prachtige etagère, lichtsnoeren en diademen en een wonderlamp voor de jarige. Echt waar de 1001 nacht decoratie is het halve werk van het feestje. De meiden (en de ouders) vonden het prachtig!!

En er is oog voor detail want je kunt een foto van de jarige opsturen en die wordt in thema gefotoshopt en toegevoegd aan de 1001 nacht decoratie.

Je kunt onwijs veel bij bestellen bij logeerpartijtje om het slaapfeestje helemaal naar eigen wens af te maken. Voor de jarige zit er ook nog een cadeautje bij en je kunt ook cadeautasjes voor de gasten bijbestellen. Je vindt er verschillende thema’s voor slaappartijen en ook door volwassenen wordt dit geboekt.

Activiteiten 1001 nacht slaapfeestje

Er zijn veel leuke activiteiten die je kunt doen op een 1001 nacht slaapfeestje. Hieronder vind je enkele ideeën:

  • Verkleed je als Aladdin of Jasmine en organiseer een modeshow.
  • Organiseer een buikdansworkshop en leer de basisbewegingen van deze sensuele dans.
  • Maak samen met je vrienden henna-tatoeages* op elkaars handen en armen.
  • Speel een spelletje met Arabische muziek en leer de basisbewegingen van de traditionele dans.
  • Vertel elkaar sprookjes uit de 1001 nacht-verhalen.
  • Organiseer een fotoshoot met fotoprops*

Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat wij tijdens het slaapfeestje geen van bovenstaande activiteiten hebben gedaan. Dochterlief wilde er een beauty thema aan hangen. Gelukkig kun je bij logeerpartijtje allerlei extra’s bijboeken en zo kwamen we op een compleet verzorgingspakket waar satijnen kimono’s, badslippers, nagellak, sheetmasker, slaapmasker en nog veel meer in zaten.

Creatieve activiteiten

Een 1001 nacht thema kinderfeestje is een magische gelegenheid om creatief te zijn! Hier zijn enkele ideeën voor knutselactiviteiten die perfect zijn voor dit thema.

Sieraden maken: Koop kralen, draad, en andere decoratieve materialen. Laat de kinderen hun eigen sieraden maken door het rijgen van kralen in de kleuren van het Midden-Oosten. Dit is een leuke activiteit waarbij de kinderen hun eigen creativiteit kunnen uiten en ook een souvenir hebben om mee naar huis te nemen.

Tapijt maken: Koop kleurrijke stoffen, vilt of papier en laat de kinderen hun eigen tapijt maken met verschillende patronen en kleuren. Dit kan een leuke groepsactiviteit zijn waarbij de kinderen samenwerken om een groot tapijt te maken, of individueel hun eigen ontwerpen maken om mee naar huis te nemen.

Maskers maken : Koop maskers van papier-maché of karton en verf die geschikt is voor papier. Laat de kinderen hun eigen maskers maken in de stijl van de Arabische nacht. Ze kunnen gebruik maken van kleuren zoals goud, zilver en rood, en hun eigen decoraties toevoegen, zoals pailletten of veren.

Snacks

Geen logeerpartijtje is compleet zonder lekkere snacks. Hieronder vind je enkele ideeën voor Arabische lekkernijen voor het 1001 nacht thema slaapfeestje:

  • Serveer zoete, kleverige dadels en gedroogde abrikozen.
  • Maak zelf hummus en serveer het met stukjes pitabrood.
  • Serveer een schaal met vers fruit, zoals aardbeien en druiven.
  • Maak falafel of samosa’s en serveer deze met verschillende dipsauzen.
  • Bak een lading baklava of maak een fruitige couscous-salade.

Maar natuurlijk kun je ook op save spelen door veiliger eten neer te zetten. Het ligt een beetje aan wat de kinderen gewend zijn om te eten zeg ik altijd maar.

Handige tips voor je 1001 nacht thema slaapfeestje

Een paar handige tips voor een goede start van het 1001 nacht thema slaapfeestje:

Zorg ervoor dat er voldoende slaapruimte is voor alle gasten. Een woonkamer is snel gevuld met luchtbedden. Het handige van de luchtbedden van logeerpartijtje is dat ze ook bedden van 159 cm hebben. Dat geeft wat meer loopruimte in lange smalle woonkamers zoals de onze!

Het voordeel van van te voren al je luchtbedden, beddengoed en 1001 nacht decoratie in huis te hebben voor het 1001 nacht thema slaapfeestje is dat je tijdens het feestje echt alleen maar aandacht hebt voor de jarige en haar vriendinnen.

Zorg ervoor dat je rekening houdt met eventuele (voedsel) allergieën. Heb je katten, hou die dan een nachtje uit de woonkamer. Stofzuig niet vlak van te voren want dan dwarrelen juist alle haren in de lucht.

Zijn er telefoontjes mee? In de avond gaan die met jou mee naar boven. De meiden moeten aandacht hebben voor elkaar en niet voor hun eigen schermpje!

Een 1001 nacht thema slaapfeestje is een geweldig magisch thema voor een woonkamer vol meiden. Creatieve activiteiten  1001 nacht decoratie!

Lees ook deze blogs

footer7
Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.