Skip to Content

Kinderfeestje met glitters van Glitterbaas – een heel gezellig feestje!

Toen ik mijn dochter in oktober vroeg wat voor soort kinderfeestje ze wilde geven was het in eerste instantie een LOL kinderfeestje. Dat kon ik mij voorstellen want ze speelde veel met haar LOL poppen. Maar gaandeweg de tijd bedacht ze zich. Het moest toch een kinderfeestje met glitters worden. Lekker knutselen! Dat komt natuurlijk ook doordat ze mij in de wintermaanden lekker zag knutselen met de kunstwerken van Glitterbaas.

kinderfeestje met glitters
Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Kinderfeestje met glitters

Een kinderfeestje met glitters dus. Poeh daar had deze moeder niet op gerekend. Ik zag het al helemaal voor me dat het hele huis onder de glitters zou komen. Daar had ik niet zoveel zin in haha Mijn energie is niet zo hoog de laatste tijd en zag al dat poetsen en dweilen niet zitten na afloop. Ik besloot mij er dit jaar makkelijk van af te brengen. Het werd een kinderfeestje met LOL en met glitters!

Op AliExpress had ik in november al setjes met Diamond painting besteld van L.O.L. Surprise. Kleine poppetjes waarvan elk kind er 2 kon maken en die ook nog eens stickers bleken te zijn. Dit was een lekkere warming up voor het knutselen tijdens het kinderfeestje met glitters en ook ver van te voren al makkelijk te organiseren. De vellen L.O.L. Surprise diamond painting knipte ik van te voren zodat ze goed plat konden worden. En de zakjes met glitters deed ik in handige verdeelbakjes die ik ook bij AliExpress bestelde. Ik bestelde wat extra bakjes en pennen met het plak.

Zoals ik al aangaf was dit wel een leuke knutsel als warming up, of tussendoortje maar dit zou niet de hoofdactiviteit worden tijdens het kinderfeestje met glitters.

Zoals ik al aangaf was dit wel een leuke knutsel als warming up, of tussendoortje maar dit zou niet de hoofdactiviteit worden tijdens het kinderfeestje met glitters.

kinderfeestje met glitters

Bling bling

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik dol ben op blingbling. Dat zie je terug in mijn nagellak, mijn telefoonhoesjes maar ook in mijn creativiteit en sieraden. Ik ben net een soort ekster haha. Mij maak je gelukkiger met 20 oorbellen in plaats van 1 paar diamantenoorbellen. Doordat ik zo blij was met de glitterbazen besloot ik contact op te nemen met glitterbaas. 15 euro per kind voor een kunstwerk vond ik wat te veel voor een kinderfeestje met glitters. Maar toen wezen ze mij op de mogelijkheid van een feestpakket! Dan betaal je nog maar €9,95 per glitterbaas! Kijk daar wordt deze mama blij van! En voor de jarige zit er ook nog een leuk presentje bij!

Keuzes maken voor het kinderfeestje met glitters

Maar ja welke keuzes maak je dan voor het kinderfeestje met glitters. Er zijn zoveel canvassen en ze zijn allemaal zo leuk. En welke kleuren verf kies je dan. Ik overlegde met manlief en dochterlief, het was tenslotte haar feestje. We besloten om voor eenhoorns en hartjes te gaan en voor de kleuren groen, roze, rood en blauw. Zo was er voor iedereen genoeg keuze.

Goede voorbereiding

kinderfeestje met glitters

Zoals je in mijn blog over hoe organiseer je een kinderfeestje kon lezen, is een goede voorbereiding het halve werk.
Glitterbaas gaf ons het advies om de canvasdoeken van te voren alvast te schilderen. De droogtijd is namelijk 2 uur voor het mooiste resultaat. En omdat ik de verf zelf het liefste 2 keer aanbreng werd die droogtijd verdubbelt.
Dus zaten manlief en ik twee avonden de canvassen van een mooie kleurtje te voorzien als een goede voorbereiding voor het kinderfeestje met glitters.
Daarna zette ik op de dozen een stip van de kleur van de verf zodat we makkelijk de doeken konden verdelen over de twee kinderfeestjes. 2 ja. Eentje voor de klasgenoten en eentje voor de buurmeisjes. Dit om zo toch de kans op besmetting te verkleinen en de boel een beetje traceerbaar te houden 😉

kinderfeestje met glitters

Kijk deze eens, ohw en deze wow wat gaaf!

Van te voren deed ik de glittermixen alvast los in het doosje. Ik controleerde de mixen even op geschiktheid voor de kinderen. Zo haalde ik de glitterdoodshoofden in vrolijke kleuren er even uit, geen idee of alle ouders daar zo blij mee zouden zijn. Het viel mij op dat in sommige mixen een eenhoorn zat en in andere niet. Die haalde ik er ook maar even uit om ruzie tussen de meiden te voorkomen.

Ik had mij voorbereid op een kleine onrust terwijl de canvassen werden verdeeld maar dat was helemaal onterecht. Ze vonden ze allemaal leuk en de kleuren ook dus het gaf niet. Ze hadden de grootste pret trouwens. Telkens weer hoorden we kreten als wow deze is gaaf zeg! Moet je eens kijken welke ik in mijn bakje heb. Heb jij deze ook? Mag ik hem van jou? En zullen we ruilen? De sfeer was goed, de kunstwerken werden prachtig en ik had echt een heel relaxed kinderfeestje met glitters.

Er was wel enig verschil tussen het eerste en tweede feestje. Bij het eerste feestje waren de kinderen wat jonger en zaten er ook niet echte knutselaars tussen. Bij het tweede kinderfeestje werd er harder doorgewerkt en minder lijm verbruikt haha. Maar bij beide feestjes was de sfeer goed en ik zat mij bij het tweede feestje al te verheugen op de kreten van verwondering die uiteraard ook weer kwamen!

Ik hoefde na afloop niet eens enorm te stofzuigen, de kinderen hielpen gewoon gezellig mee met de gevallen glitters opruimen. Bij het naar huis gaan gaf ik de ouders de tip om hun doos nog even plat te vervoeren zodat de lijm goed kon drogen.

kinderfeestje met glitters

Wil jij ook een relaxed kinderfeestje met glitters? Kijk dan vooral even op de site van Glitterbaas voor de mogelijkheden!

Kijk ook deze blogs

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.